כאבי גב תחתון

yoga55

New member
כאבי גב תחתון

בן 56, צועד כל יום במשך שעה וחצי. פעמיים בשבוע עושה יוגה. כאבי גב תחתון לפני 3 שבועות ועד היום. עמוד שדרה סקרלי תקין. 5 ימים רצופים של זריקות ABITREN - FLEXIN. כל יום לוקח כדורי אטופן 400. בנוסף יש לי כאבים ברגל שמאל. ללא סימנים מניסקיאלים. שינויים ארטרוטיים קלים. קיימת סטיית פיקה לצד חיצוני ב - SKY VIEW. האורטופד היפנה אותי לפיזיוטרפיה לצורך TAPING OF PATELLA. היום עשיתי בדיקת EMG: גלי F תקין. H רפלקס תקין - 29. גלי F מאורך - 56. בשריר גסטרוקנמיאוס שמאל אין פעילות ספונטנית, גיוס חלקי, יחידות קצרות. יש עדות לרדיקולופטיה לומבוסקראלית L5-S1 , ללא הפרעות בפלקסוס לומבוסקראליס שמאל. הכאבים עדיין ממשיכים. שאלותי: מה אני עושה? האם להמשיך לצעוד למרות הכאבים? למה כל זה הופיע עכשיו? האם הבעיות מולדות או נרכשות? תודה מראש

פרפרזה

New member
כאבי גב תחתון

התשובה שלי היא המלצה בלבד, כיוון שלא בדקתי אותך. להמשיך ללכת, אם הכאבים לא מוחמרים תוך כדי / לפני ההליכה. לנסות פעילות עם פחות נשיאת משקל על הרגליים (שכיבה על הגב ו"אופניים" לדוגמא) ולבדוק האם זה משפיע לטובה. בהמשך טיפול אצל פיזיותרפיסט שגם יבדוק אותך לפני כן

גב וברך

1. פונה לאורתופד שיוכל להמליץ על טיפול. 2. בעיות הגב קשורות לרוב לבלט של דיסק בעמוד שדרה מותני, בעיות הברך יכולות להיות מולדות ויכולות להיות נרכשות.

למעלה