כאבי גב בהריון

כאבי גב בהריון

ב"ה שלום רב אני בת 41 בהריון ראשון בשבוע 19 סובלת מכאבי גב קשים ביותר בגב התחתון, מזה כשבועיים שהולכים ומתגברים ויש לי תחושה דלקתית. אני כבר בקושי הולכת ולא יכולה בכלל לעמוד. רק בשכיבה יש מעט הקלה הייתי אצל אורטופד שאמר לי שבגלל ההריון הוא לא יכול לטפל בי ואין מה לעשות ונתן לי רק משחה מקומית איזי ג'ל שלא עוזרת לי.והאורטופד אמר גם שאסור לי ללכת לכירופרקט או אוסתאופת או פיזיותרפיה כמו כן ניסיתי לעשות תרגילים אבל זה רק מחזק את הכאבים. שאלתי היא מה אני יכולה לעשות? הרי אין מצב שאשכב מעכשיו ועד סוף ההריון? תודה רבה

כאבי גב והריון

אמא שלום, תלונות של כאבי גב בזמן הריון אינן נדירות. מקור הכאב יכול לנבוע מסיבות שונות. ברוב המקרים מדובר בתופעה שחולפת עם מנוחה וטיפול נוגד כאבים ודלקת אך חסרים פרטים רבים באנמנזה הנדרשים כדי לקבל תמונת מצב ברורה יותר. לגבי תשובת הרופא האורטופד המטפל, בעת הריון נוקטים משנה זהירות בטיפול תרופתי בקבוצות התרופות נוגדות הדלקת בשל השפעתן על העובר. עצתי לך היא לנוח לתקופה של מס' ימים, להוועץ ברופא הנשים שלך לגבי תרופות מותרות בעת ההריון ובמידה והכאב אינו חולף או אף מחמיר, להבדק שוב ע"י רופא אורטופד. בברכה

תודה על תשובתך רציתי לדעת לגבי המשחה

איזי ג'ל שאותה רשם לי הרופא האם היא בטוחה לשימוש בהריון. אני בשבוע 19 תודה

בטיחות תרופות בהריון

שלום, אינני מכיר את התרופה. לכל תרופה מצורף עלון לצרכן. בכל מקרה, הכתובת לשאלות בנושא תרופות והריון היא רופא הנשים. בברכה,

למעלה