כאבי ברכיים

tal99888

New member
כאבי ברכיים

שלום, אני בת 27, סובלת מכאבי ברכיים מגיל צעיר מאוד, שהתגברו בשנה האחרונה. לאחרונה ביקרתי אצל אורטופד מומחה שייעץ לי לעשות מדרסים ופיזיותרפיה במקביל. המדרסים החמירו את הכאב והפיזיוטרפיסטית טענה שהכאבים נובעים מהפלטפוס שיש לי, ובנוסף לכך אמרה שלפי הצילומים שעשיתי - הפיקה זזה החוצה. היא המליצה לי ללכת למקום אחר שמתמחה במדרסים ועזרי הליכה, ושם טענו כי בכלל אין לי פלטפוס ומדרסים לא יעזרו לי. הדבר היחיד שאצטרך לעשות הוא להפסיק עם הפעילות הספורטיבית שכרגע אני מבצעת (קיק-בוקס, פעמיים בשבוע), ולבצע מתיחות ותרגילי גמישות יום-יומיים. כל אחד מהנ"ל הציע לי פתרון שונה ודעה שונה לטיפול, ואינני יודעת מה לעשות. יש לציין כי בילדותי סבלתי ממים בברך ובמהלך השנים תמיד סבלתי מכאבים הולכים ושבים בעקב אכילס (שתי הרגליים). אשמח לעצתכם, טל.

ננו9

New member
כאבי ברכיים

הי טל תיארת בקטע אחד ארבע או חמש פציעות שונות שלדעתי המשותף לכולן הוא, כפי שכבר אמרו לך, חוסר בגמישות ואלסטיות של השרירים. לגבי הפלטפוס אינני יכול להגיב - לא ראיתך ולכן אין יכולת לאבחן או לקבוע האם כדאי לעשות שימוש במדרסים. לגבי שאר הדברים: חשוב להבין שמרבית הרקמות (שרירים וגידים) בגופנו קשורות זו לזו. כלומר, מנח לא נכון של כף הרגל ישפיע ישירות על השרירים שתפקידם לפשוט ולהפעיל את הקרסול, דבר אשר במישרין יגרום לשרירים המפעילים את הברך, ומקורם בירך, להיכנס לפעולה על מנת לפצות על אובדן או יתר תנועתיות, ולעגן את כלל חלקי הרגל (רקסול, ברך, ירך) במקומם. מכאן הדרך קצרה אפילו לכאבי גב תחתון וכאבים בשרירי הטוסיק. חוסר גמישות למעשה גורם "לכל העסק" להיות קפוץ ומכווץ, דבר שמשפיע על נשימת השריר וחילוף החומרים שבו, הרגשת נוקשות המאופיינת בכאב. הדברים מקבלים משנה תוקף אם את עוסקת בקיק בוקסינג, פעילות אשר מערבת עמידה על רגל אחת, תנועות סיבוביות ופשיטת וכפיפת הברכיים (אלמנט הבעיטה). תזוזת הפיקה החוצה מוסברת כך: הפיקה מעוגנת למקומה ע"י גיד משותף של קבוצת השרירים הקרוייה "ארבעת הראשים" . קבוצה זו מתחילה מעלה בעצמות האגן והירך, וממשיכה עד למקום חיבורה על זיז ייעודי בעצם השוק, בערך שתי אצבעות מתחת לברך. השרירים האלו מיועדים לבצע פשיטה של הברך לפנים, וכפיפה של מפרק הירך. כאשר השרירים הפנימיים של קבוצה זו (vastus madialis) קצרים או חלשים, הגיד שלהם (שיצור את הגיד המשותף שהוזכר קודם) אינו מבצע את תפקידו בעיגון הפיקה - ובכך מאפשר לה לנוע מעט החוצה. המלצתי לך היא לבצע בצורה מסודרת סשנים של תרגילי חיזוק, גמישות ומתיחות - גם לשרירי הירך ובהחלט גם עבור שרירי התאומים , הסולייה והשרירים אשר מפעילים את הקרסול. תתפלאי לשמוע אבל ניתן בעזרת מודעות, ידע וקצת השקעה לפתור את הכאבים האלו די בקלות. באמת
מצורף כאן דף מידע עבורך. זוהי אמנם לא הפציעה שלך על פי הגדרתה - אך התסמינים הם לרוב זהים ופתולוגיית הפציעה דומה. קדימה לעבודה טל, תרגישי טוב חנן בן-עמי

tal99888

New member
תשובה, ותודה.

חנן - תודה רבה על התשובה המפורטת !! עזרת מאוד (אני מאמינה...) ד"ר - השאלה היא פשוטה: מה עלי לעשות ? כל מה שאני רוצה זה שהכאבים יפסקו, וכמובן - למנוע התדרדרות במצב הברכיים שלי. ייתכן והפסקת הפעילות הספורטיבית שאני מבצעת (קיק-בוקס) תשפר את המצב ? תודה, טל

למעלה