כאבי ברכיים

arditisidi

New member
כאבי ברכיים

שלום, כבר מספר חודשים שאני סובלת מכאבי ברכיים די חזקים. התחושה היא של לחץ חזק בברך שמקרין לאורך כל הרגל וכבדות של הרגליים. אני אספר בקצרה על ההיסטוריה שלי מאחר ויש לי בעיות ברכיים כבר די הרבה זמן. לפני 5 שנים עברתי ארתרוסקופיה בברך ימין (קצה העצם נשברה וחתיכות עצם הסתובבו חופשי, בניתוח שלפו אותן החוצה). לפני שאובחנתי והלכתי לניתוח, הלכתי למספר רב של אורטופדים, עשיתי צילומי רנטגן, CT, מיפוי עצמות ו- MRI. אף אחד לא ידע להסביר לי מה לא בסדר בברך לכן הניתוח בוצע כ- 8 שנים לאחר שהכאבים התחילו (זאת אומרת, בגיל 14 התחילה לכאוב ברך ימין והייתה מגבלה בתנועה. בגיל 22 עברתי את הארתרוסקופיה ולאחר מכן מספר חודשים של פיזיותרפיה. כיום אני בת 27). במהלך אותן 8 שנים, ברך שמאל נשאה את רוב הנטל. הניתוח הצליח למרות שהברכיים נשארו חלשות. בזמן שעשיתי פיזיותרפיה, גם ברך שמאל התחילה לכאוב מאוד ובעזרת פיזיותרפיה הכאב נעלם תוך תקופה קצרה. הכאב היום הוא בשתי הברכיים אבל חזק יותר בברך שמאל דווקא (הברך שלא עברה ניתוח). אני מתלבטת אם לקבוע תור לאורטופד או ללכת שוב לפיזיותרפיה. אני חוששת שאורטופד ישלח אותי לעשות הרבה צילומים מיותרים שהייתי מעדיפה להימנע מהם. אודה לכל ייעוץ, אורית

ננו9

New member
ענייני ברכיים

שבת שלום, אכן, מקרה מעצבן ומתיש הוא העיסוק היומיומי בכאבי ברכיים. ראי, לאחר הניתוח עברת טיפולי פיזיותרפיה שמטרתם היתה להעניק טווח תנועה מלא וגמישות מירבית לשרירי ומפרקי הרגליים. בנוסף נערכים תרגילים ייעודים לחיזוק השרירים שחוצים, מניעים ומייצבים את הברך. לרוב מקורם באיזור הירך אך לא רק. חשוב להבין שהצורך בחיזוק השרירים הוא תמידי ולא רק כאשר מסתיימת תקופת השיקום ו/או תקופת הפיזיותרפיה שהמליצו לך עליה. מאחר והגוף זיהה את רגל ימין כחלשה - הוא אכן נוטה להסיט משקל ולפצות על היעדר תנועתיות בכך שהעומסים (עמידה, הליכה ריצה וכו') יעברו לרגל הבריאה, קרי שמאל. אבל כעת נוצר מצב בו רגל שמאל עובדת over time , נשחקת בעצמה ומתעייפת. כך גדלים הסיכויים של הברך לספוג טראומה או פציעה. כדאי לגשת לאורטופד על מנת להיות "בצד הבטוח" ושזה יופיע בצורת רפרנס בתיק שלך. במקביל כדאי מאוד לשוב ולתרגל על בסיס די קבוע תרגילים שונים אשר יבנו את השריר, יגמישו את הרקמות - ובכך יפחיתו את הנטל המוטל על מפרק הברך שלך. מתישהו התרגול כבר ייהפך לדרך חיים עבורך, כך אני מקווה, ותוכלי לשכוח מכאבי ברכיים תרגישי טוב, חנן בן-עמי

arditisidi

New member
איזה תרגילים?

תודה על התגובה. איזה תרגילים טובים לחיזוק השרירים מסביב לבירכיים בלי לפגוע בהם? איזה סוגי ספורט לא פוגעים בברכיים? הבנתי שאופניים, למשל זה לא טוב לברכיים. לאחרונה נאמר לי שגם שחיית חזה פוגעת בברכיים... אשמח לקצת "עשה" ו"לא תעשה". תודה וסופ"ש נעים! אורית

rafagav

New member
חיזוק חשוב ומולו הרפייה...

עסי את הגידים מאחורי הברך. לחצי כ- 1/2 דקה על הגבול התחתון של הברך (בקצה בליטה - לצידה 2 נקודות = "עיני נמר", החשובות לטיפול בברך ואת לא צריכה לצפות, שאיש מקצועי יעשה את זה טוב ממך - את המטפלת הטובה ביותר שלך...).
עסי את שרירי הירכיים - בעיקר הקדמיים. טפלי ברייקי = לכל אחד כוח ריפוי. נצליהו - הניחי כפות ידייך על הברכיים ונישפי אליהן בדמיונך, בריכוז מלא)...

למעלה