כאבי ברכיים

marklv

New member
כאבי ברכיים

שלום! כל פעם לאחר עומס פיזי כמו רכיבת אופניים או ריצה אני מרגיש כאב חד מעל פיקות. לאחר כמה ימי מנוחה זה עובר, אבל אני חייב התעמלות יום-יום. האם מישהוא יודע מה "המנגנון" של כאבים האלה, ומה עושים כדאי להפסיק אותם מבלי להפסיק התעמלות. תודה מראש מארק

rafagav

New member
לפני המומחה...

אם כואב לך = מה שאתה עושה לא טוב לך!! אז - שנה מטינון ושנה עומס ואז אולי לא יכאב? ברכיבה על אופניים יש חשיבות לגובה המושב והכידון. כך יש חשיבות לחוזקם של שרירי הירכיים הקדמיים (ה - 4 ראשי). כשהם חזקים - העומס על הברכיים פוחת משמעותית. לגבי ריצה - אתה מעמיס פי 12 יותר משקל על ברכייך לעומת הליכה. ואם כואב לך - אתה מזיק לגופך הרבה יותר מהתועלת שבכושר... (בכלל יש ספק לגבי אותה "תועלת" אך זה כבר עניין אחר. המאמץ הפיסי מוביל להיווצרות רדיקלים חופשיים בגוף - אלה יוצרי ה"חלודה" הנוראיים, שצריך לעשות הכל כדי להיפתר מהם והנה - בפעילות אנו רק מייצרים מהם עוד ועוד!!
)

marklv

New member
מסכים!

לאחר רכיבה קלה עם קאדנס גבוהה זה כואב פחות, אבל כואב! מה שלא ניסיתי-זה "חימום" ברכיים לפני העומס, הכוונה-עיסוי. מכוון שכאב אינו בתוך הברך-אלה מעל פיקה + הקלה די מהירה אחרי שבוע של הפסקה, נקודת הנחה שלי שבעיה לא סופר רצינית ולכן אני מנסה לפתור אותה באמצעים די פשוטים (בשלב הזה). מה שמחזק אותי-זה מסקנה של אורטופד, שטוען שמדובר על "כאבי טירונים"- אחרי עומס גדול משגרתי ולא מדוד. מה שאני מנסה להבין-מה בדיוק ה"תקלה", שגורמת לכאבים. דוגמה: שן כואבת כשיש דולקת של עצב, נוצר לחץ נוזל בתוך השן וזה לוחץ על עצב ומרגישים את הכאב... למה בפורום?-חשבתי שזאת בעיה נפוצה ויש הרבה יודעי דבר. לגבי שריר של 4 ראשים-הרגשתי, אבל לא ניסחתי לעצמי-תודה!

rafagav

New member
לגבי ה - 4 ראשי - כשהוא יתחזק יהיה יותר טוב!!

לגבי גובה הכיסא - הוא צריך להיות מספיק גבוה, כדי שתוכל כמעט ליישר את הרגל, מבלי לנעול את ברכייך. הנעילה הזו מסוכנת... קצת פחות - יהיה לך מנוף אדיר לנסיעה!! ו - הברכיים לא תכאבנה!!

rafagav

New member
נעילת הרגל = יישורה המלא גורמת

לחיכוך בין העצמות שבה => לשחיקה והרס!!

למעלה