כאבי בטן

np1912

New member
כאבי בטן

שלום רב,

יש לי את כל הסימפטומים של כיב קיבה
תחושת צריבה או כאבים שונים בכל חלל הבטן עם
לחץ לפעמים עד אזור החזה.
עשו לי בדיקת נשיפה לחידק ליקובטור אבל יצא שלילי
האם יכול להיווצר כיב כיבה ללא החיידק?
האם ניתן לגלות את הסיבה עם בדיקה אחרת?
שלחו אותי לגסטרוסקופיה האם יש בדיקה אחרת שניתן לעשות?
עשיתי קולוסקופיה לפני כ 3.5 שנים ללא ממצא

תודה מראש,

ניר

תסמינים של כיב בקיבה

ניר שלום,
כיב בקיבה הינו ביטוי של נזק לרירית הקיבה כתוצאה מדלקת. ברוב המקרים הכיב נובע מזיהום בחיידק הליקובקטר פילורי אך עשוי לנבוע גם מחשיפה לתרופות נוגדות דלקת ממשפחת NSAIDS כגון אדויל, וולטרן, נורופן, אדקס, נקסין וכו'. גם מצבים אחרים של דלקת בגוף יכולים גרום לכיב.
הביטוי של כיב בקיבה הינו בעיקר כאבי בטן שחלקם מוקלים ע"י מזון וחלקם מוחמרים על ידו, תלוי אם מיקום הכיב בקיבה או בתריסריון.
התסמינים שפרטת דווקא אינם טיפוסיים לכיב (כדוגמאת כאבים בכל חלל הבטן -כיב כואב בעיקר ברום הבטן או תחושת צריבה בבית החזה אופיינית יותר למחלות צרבת) ולכן יתכן כי התסמינים שלך נובעים ממצב רפואי אחר.
אין קשר בין קולונוסקופיה שביצעת בעבר לבירור נוכחי של כיב.
כדי לאבחן כיב ניתן לבצע בדיקות הדמייה כגון בליעת בריום אבל הבדיקה הרגישה ביותר והטובה ביותר הינה גסטרוסקופיה. בבדיקה זו ניתן לאשר או לשלול נוכחות של כיב וגם לקחת ביופסיה כדי לבדוק את הסיבה לתסמינים במידה ומדובר בסיבה אחרת.
כמו כן יש לציין כי היעילות של בדיקת הנשיפה לחיידק הליקובקטר פילורי יורדת אם לא מפסיקים טיפול נוגדי חומצה לפחות שבוע לפני הבדיקה.
בכל מקרה, כאשר ישנו כאב בטן חדש או לא מוסבר באדם מעל גיל 45, ההמלצה הינה לביצוע גסטרוסוקפיה.
לכן מומלץ לפנות לרופא גסטרואנטרלוג להשלמת בירור

למעלה