כאבי בטן

חדשה 39

New member
כאבי בטן

בוקר טוב.. רציתי לדעת למי אני יכולה לפנות לבדוק שהכל תקין.. מאתמול בלילה מתפתלת מכאבי בטן מקדימה ובגב הייתי במיון אמרו לי שאולי יש לי כיב בקיבה עשו צילום בטן ואולטראסונד ושלחו אותי הבייתה לנמשך בדיקות..גסטרוסקופיה וצילום קיבה הכדורים לא עזרו לי רציתי לדעת אם מישהו יודע האם בצילום בטן שעשו לי ובאולטרסאונד יכלו לראות גם האם יש משהו לא תקין אם הטבעת? הייתי בהדסה עין כרם בירושלים אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות.. מפחדת שאולי הטבעת זזה או החליקה ולכן הכאבים~

קובי d1

New member
צילומים

לא כל כאבי בטן בהכרח באים מהטבעת יש הרבה סיבות לכאבים האלה בצילום ושט קיבה אפשר לראות החלקה של הטבעת , לפי ידיעתי להחלקת הטבעת מתלווה ריפלוקס חזק קובי

חדשה 39

New member
כאבי בטן

לא עשו לי צילום כזה.. מה שכן יש אבן גדולה בכיס מרה... שטוענים שאולי זה מזה.. בקיצור אני כבר מבולבלת לגמריי..

קובי d1

New member
אבן בכיס המרה

זה גורם לכאבים חזקים , צריך לבדוק בכל הכיוונים קובי

חדשה 39

New member
כאבי בטן

מה זה כאבים...לא מאחלת לאף אחד... השאלה הנישאלת עכשיו האם זה מזה באמת... מחר אני אסע לאבינוח ונעשה בירור מקיף תודה רבה!

כיס המרה

שמעתי שאבנים בכיס המרה הם אחד הסיבוכים האפשרים אחרי ניתוחי השמנה או שזה נגרם מהשמנה...לא זוכרת ממש אבל בכל מקרה נראה לי קשור והרבה אנשים שעוברים ניתוח בריאטרי גם מורידים את כיס המרה טוב אני יודעת שזה נשמע מבולבל ....כי לא זוכרת ממש! מקווה שאבינוח יעזור לך בזה בהצלחה

חדשה 39

New member
כאבי בטן

כן גם אני שמעתי ככה שאם יש אבנים "רדומות"אז אחרי ירידה במשקל זה מתחיל לעשות בעיות ומתישהו צריך ניתוח.. ולמי שאין אבנים אחרי ירידה דרסטית יש סיכוי שיתפתחו... עוד אחד "מנפלאות ההשמנה"...

razm12

New member
אהלן

מבין אותך לגמריי.. אני באותה הסירה אני מעוקף קיבה מלפני כשנתיים לאחרונה גילו לי לאחר התקפה חמורה של דלקת כיס מרה שיש לי אבנים וכי עליי להוריס את כיס המרה כמה שיותר מהר אך לא עלו על זה מייד, כי כמובן מי שבא עם ניתוח מעקף, שרוול, בודקים את הכיוון הזה קודם כל עשו לי סיטי, MRI, MRCP ועוד שלל ירקות.. ולבסוף עלו על כך שיש לי אבנים אכן נמסר לי שהנ"ל נגרם כתוצאה מירידה של משקל רב מדי בזמן קצר ובגלל שינוי של הרגלי אכילה. אני ממליץ לך מנסיון כואב.. לבדוק ולא להרפות, הנ"ל לפעמים מצריך אשפוז כמו שהיה אצלי שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב

חדשה 39

New member
כאבי בטן

איזה כייף שמישהו מבין אותי איזה כאבי תופת זה... שסיפרתי שהייתי במיון אם כאבי בטן כתוצאה מאבנים בכיס מרה אנשים התפלאו איך זה יכול להיות שזה כל כך כואב זה הרי לא אבנים בכליות ומי כמוני יודעת לצערי מה זה אבנים בכליות...אין מה להשוות זה כאבי תופת אבן בכיס מרה הרבה יותר כואב....יש כניראה חסרונות לירידה במשקל חחח...השאלה הנישאלת האם לחכות להתקף הבא...(מקווה שלא יבוא) או להתחיל לבדוק בנושא ניתוח....

razm12

New member
היי

את לא צריכה לחכות את צריכה לבדוק את זה וכמה שיותר מהר הפחד באבן הוא שזה יגיע לדרכי מרה ואז זה סיפור אחר לגמרי אני מספר זאת לא בשביל להפחיד.. אבל לכי לבדוק יעשו לך בדיקת MRI או MRCP שזה יותר מורחב ויבדקו לעומק יעשו זאת כמובן עם יוד, אם את רגישה ליוד כמוני תגידי, יעשו לך בלי אבל מזריקים חומר אחר שהוא לא אמור לגרות את הגוף יעשו לך גם אולטראסונד שוב וכל הבדיקות שיהיו בטוחים בכך אל תזניחי! זה בהחלט כאבים בלתי נסבלים ולא צריך לחכות לחוות זאת שוב אני אישית מטופל בתל השומר והטיפול שם מקצועי, הרופאים שם מעולים לדעתי האישית והם מסתכלים עליך בגובה העיניים ולא כעוד מטופל בשורה.. הם נוטים לקחת לתצומת ליבם יותר מקרים כמו שלנו.. אם תרצי, יש שם רופא ששם דגש על כך אם כן, שלחי לי מסר ואתן לך את שמו. יש בהחלט חיסרונות לירידה במשקל לצערי ... שיהיה בהצלחה ותעדכני

התקף של אבנים בכיס מרה

זה אחד הדברים הכי כואבים שיש (ואני חושבת שבתחרות עם צירי לידה, הצירים מנצחים בהפרש לא גדול, וחוויתי גם את זה, וגם את זה). אבנים בכיס מרה אפשר לראות באולטרסאונד, לא צריך סיטי או MRI בשביל זה, אלא אם כן יש חשש לאבן שנתקעה בדרכי מרה ואז עושים MRCP, ויש גם שיטות להוציא אבן כזו, אבל עזבו הפחדות.

שמחה37

New member
אני שמעתי

שכאבים כתוצאה מאבנים או דלקת בכיס מרה הם כאבי תופת. שווה ללכת לבדוק כמה שיותר מהר. רס"ן שמועתי עובד שעות נוספות אבל במקרה הזה צריך רופא שיתן את דעתו ואת המלצתו לטיפול. תרגישי טוב שמחה

למעלה