כאבי בטן ועצירות

nic nic

New member
כאבי בטן ועצירות

סובלת 3-4 חודשים מעצירות וכאבי בטן, נפיחות עוויתות, ללא גזים-לא יוצא, כבדות, כאבים עזים חדים בבטן תחתונה. היתי אצל רופאת גסטרו והיא עצמה לא יודעת מה יש לי לכן שולחת לבדיקות בינתיים חשוד רק רגישות ללקטוז וגלוטן, היתי אצל דיאטנית וקיבלתי תפריט אבל לצערי עדיין עם התפריט סובלת מכאבין כל הזמן שמקשים עליי לתפקד. ברנפלקס וכל מזון מועשר בסיבים עושים לי כאבי בתופת אפילו רק 1/4 כוס !!! גם לחם, ופסטה גורמים לכאבי בטן וכל דבר עם חיטה או שיפון. קניתי אבקת אל-צירות של הדס מכילה סיבי פסיליום ואבקת שזיפים אבל זה מנפח בטן ועושה כאבים ובכלל לא משחרר. רק מחמיר. מוצרי חלב כמו גבינה לבנה, קוטג' ויוגורטים לבנים גם עושים כאבי בטן אבל לא ניפוח, אוכלת כי הרופאה אמרה שצריך סידן ושזה טוב לעצירות. טופו וחלב סויה גורמים להמון בלוטות ושלפוחיות בעור ובפנים אפילו כוס אחת, תוך 3 ימי המנעות עוברים, זה בוודאות לכן נמנעת מסויה ומוצריה. בשר ועוף "סותמים" אותי אפילו 50 גרם. ירקות "קשים" וגסים עם קליפות גסות גם גורמים לעוויתות וכאבים כמו- גזר, תרד, כרוב, פלפל, כרובית, שעועית ירוקה וצהובה וגם תירס לכן מקלפת קליפה של תפוח, עגבניה, מלפפון, קישוא, שקדים קטניות גם גורמות לכאבים, ניסיתי אפונה חומוס סויה שעועית כל מזון עשיר במלח עושה בעיות- גבינות מלוחות, רסק עגבניות ממלוח, מלפפון חמוץ, פטריות משומר משקאות מוגזים, קפה ומיצים לא מעזה לגעת, רק מים או תה פירות לא עושה בעיות מה שרך ועדין ולא מפוצץ סיבים- כוסמת וקינואה, בטטה רכה, דייסת שיבולת שועל מבושל, פריכיות עגבניה, מלפפון, קישוא, שזיף, תפוח, פירות יער ופטל דגים, ביצים מרקי ירקות שקדים, שמן זית, אבוקדו, אגוזי מלך אולי יש לכם עצות לתזונה? מה אפשר להוסיף שניטרלי או כדאי להסיר? אורז ותפו"א לא אוהבת.

יקירה, נתתי לך המון עיצות,

אני מבינה שחלק יישמת וחלק לא. יש מוצר שנקרא סוודיש ביטר, לוקחים אותו פעמיים ביום, הוא לא טעים אבל הוא מאד עוזר לצואה ומרכך אותה. הוא גם מנקה קצת את הכבד. אפשר לקנות בבית טבע זה עולה משהו כמו 200 שח וזה בלעדי לחברה. זה יעזור בטוח. אבל בלי קשר לכי לנטרופתית!!! הבעיה לא תפטר מעצמה כי את לא מטפלת בה כראוי. לטעמי הדיאטנית לא יעילה לך את זקוקה למשהו אחר... ונטרופתית טובה יכולה לעזור לך מאד! עוד פתרון יעיל הוא לעשות אמבטיית מלח אנגלי - ממלאים אמבטיה ו2 כפות מלח אנגלי . זה מאד עוזר לבטן... זהו יקירה, מבחינה תזונתית אין לי מה להוסיף לך כי את יודעת לבד מה טוב לך ומה לא. לכי לטיפול מעמיק ! זו העיצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך... כל טוב..

nic nic

New member
איפה מוצאים נטורופת?

זה דרך קופת חולים. צריך הפנייה? אני מראשל"צ ומישהו שלא מאוד יקר תודה!

nic nic

New member
אכלתי סלק מבושל,שזיפים,שמן זית

עגבניות, יוגורט ביו לבן שתיתי טיפות יובסלקס כלום לא משפיע לא ישחרר רק גודל ומתנפח ופקק הזוי

נשמע כמו צילאק. אני מציעה לך לעבור לפורום הזה

וללמוד כמה שיותר על המחלה כי אולי תרגיש טוב יותר אבל זה קשה להתרגל לתפריט.

nic nic

New member
עשיתי בדיקת דם יצא נגטיב אבל

זה תקופה שהפחתתי ו כמעט נמנעתי ממוצרי גלוטן. מה שבטוח בשניה שאוכלת משהו מקמח מלא, אני נסתמת ומייד עצירות ונפיחות.

בואי אני אספר לך משהו על צילאק

בניגוד לסכרת, צליאק, אם שומרים לא רואים את הנוגדנים שלו בדם. לי גילו צליאק בגיל 17.5 והיו לי הרבה פחות תסמינים ממה שאת מתארת. המוגלבין שלי היה נמוך והרופא שיער את ההשערה הראשונית שלו על צליאק. אני מנסה לחשוב על תקופה אחת שלא הפרתי את הצליאק וזה לא קרה, אבל אני יודעת שלא קיבלתי את זה. ויום הגעתי אליו אחרי ששמרתי חצי שנה ואמרתי לו שהם טעו, והינה אין לי צליאק. שלח אותי לבדיקות דם ואכן נראה היה שצדקתי, הוא הסביר לי את ההסבר שלי למעלה, ואמר לי את יודעת מה , אל תשמרי 3 חודשים ונעשה שוב בדיקת דם, ושוב, חצי שנה אחרי ששמרתי לא ראו כלום, החלטנו לקחת עוד 3 חודשים, כלומר סהכ 9 חודשים שבהם לא הקפדתי על התזונה. בדיקות הדם קפצו לי לשמיים.... לא בודקים צליאק בזמנים שמקפידים על תזונה ללא גלוטן אפילו לא קצת. והכי טוב, כדי לוודא אם יש או אין צליאק בלי קשר למה שאת הולכת זה ביופסיה. המחלות שצליאק גוררת נוראיות יותר מאשר לשמור על הצליאק.(זה לא עוזר לי לשמור
) אבל שתדעי.

nic nic

New member
אבל איך יתכן שיהיה לי צליאק

אם כל החיים אכלתי דברים כמו לחם ומקרוני ולא היו בעיות ורק כיום בגיל 20 מתפתחת עצירות אחרי כל דבר כמו דגני בוקר לחם פסטה ואין את זה במשפחה אז איך זה מתחיל פתאום? ליידע רופאה ששמרתי חזק לפני הבדיקות?

nic nic

New member
אני פשוט מטומטמת

עד שעברה לי העצירות, זה חזר למה? כי קניתי הרבה קרקרים מקמח שיפון מלא מועשרי סיבי סובין חיטה, ופריכיות מאורז מלא וטוחנת מזה בכמויות וחשבתי שזה דווקא טוב לעצירות ומסתבר שזה דווקא גורם לזה כי זה הכל יבש וסופח נוזלים מהגוף, וכל הזמן יובש בפה לא משנה כמה אני שותה.

נכון מאד,(העצירות )

לכן העניין עם הפשתן מאד עוזר, כי הוא עוזר לסיכוך ושימון . ושוב אני חוזרת ומציעה לך להשרות כף או כפית פשתן בכוס מים כל הלילה ולשתות יחד עם הנוזלים .

למעלה