כאבי בטן והנקה

אשכר24

New member
כאבי בטן והנקה

שלום, תקף אותי כאב בטן עז כבר יותר מיום ואני בקושי אוכלת ובעיקר תה וקולה ולא מסוגלת להכניס אוכל לפי רציתי לשאול האם זה פוגע באיכות החלב שלי? בתי בת 5 שבועות. גם כואבת לי הבטן כל פעם שאני מניקה אותה ולכן ניסיתי לתת לה גם תמ"ל וגם כדי שיהיה לה משהו שומני ועשיר בחלבונים כי נראה לי שבגלל שאני לא אוכלת החלב שלי רזה ודליל (עובדה שלא ישנה כל היום במשך יותר משעה) והיא דוחה תמ"ל ואני מאוד רוצה שתאכל את זה... מה אתם אומרים על איכות החלב שלי? וכיצד לשכנע תינוקת בגיל כזה לאכול תמ"ל מידי פעם ? (מקרי חירום...)

Revili

New member
אין שום קשר...

בין כאבי הבטן שלך לבין איכות החלב. החלב שלך הוא שומני בדיוק במידה, מזין בדיוק במידה והתינוקת בצדק גמור דוחה את התמ"ל. גם נשים שסובלות רעב באפריקה, ממשיכות לייצר חלב מזין ואיכותי עבור התינוקות שלהן ורק תת תזונה ארוך ומתמשך יפגע בחלב אם. כמה ימים של כאבי בטן ואכילה מועטה לא ישפיעו על אחוזי השומן בחלב. מה כן אולי קרה...יכול להיות שאת חולה בוירוס כלשהו של מערכת העיכול וגם התינוקת נדבקה ולכן פחות רגועה. למזלכך ולמזלה את מניקה אותה, לכן גם אם אכן נדבקה, היא נדבקה בצורה קלה מאד כ הנוגדנים שהיא מקבלת ממך דרך החלב עוזרים לה להלחם במחלה ובנוסף, חלב אם בוא קל לעיכול ופחות מכביד עליה מכל תמ"ל. הפסיקי לתת לה תמ"ל והמשיכי להניק בלבד...התמ"ל מסכן את ההנקה שלך וזהו ממש לא "מקרה חירום". תרגישי טוב.

למעלה