כאבים

matanliat

New member
כאבים

שלום! ילדתי לפני שלושה שבועות ומאז לשמחתי אני מניקה. הילדה אוכלת במרץ ונראה כי שבעה לאחר כל ארוחה וטעים לה וגם עלתה יפה במשקל. עד כאן לשמחתי הכל טוב ויפה. הבעיה שיש לי ושקצת מדאיגה אותי היא שיש לי כאבים בצד אחד, לא בפטמה אלא בשד עצמו מעין גלי כאב לא מוסברים ולא אחידים בדרגת הכאב. חברה שהניקה המון זמן אמרה לי שאןלי זו דלקת בתעלות החלב. מוכר? הגיוני? יש מה לעשות בעניין? זה משפיע על החלב ועל היניקה? תודה.

1טלטלים

New member
כאבים

היי ומזל טוב וכמה נהדר שאת נהנית להניק ,כי זה באמת כייף(למרות הכל)... הייתי שוללת את דלקת בתעלות החלב(צינוריות החלב) רק בגלל שרוב הדלקות מלוות בחום בינוני עד גבוהה ובהרגשה רעה יחסית (כמו שפעת) ויש עוד כמה סמפטומים,לא ציינת את כל אלו ,לכן לכאבים אלו יש הסבר אחר. הייתי מהמהרת על תופעה שנקראת התקפת אוקסיטוצין(או רפלקס שחרור החלב)- אוקסיטוצין זה אחד ההורמונים אשר מעורב בהנקה(וגם בלידה >הופעת צירים סדירים).הוא גם ההורמון המשתחרר מהמוח בזמן שאת מניקה ותפקידו הוא לדחוף את החלב קדימה מבסיס השד לכיוון הפטמה (ירידת החלב),כאשר תופעה קורית נשים רבות מרגישות מעין עקצוצים בשדיים או הרגשת הנימול(לפעמים זה גם מכאיב),תדעי שזו תופעה מאוד נורמלית והיא חלק מהנקה . זה לא משפיע על חלב אך יכול להשפיע על יניקת התינוק,בגלל שזהו בעצם זרם חזק של חלב שזורם אליו בבת אחת,יש תינוקות שזה מפריע להם ,הם מפסיקים לינוק ,או מתחילים כאלו להתבלבל ,להשתנק... ===קשה מאוד לענות ולעלות על הבעיה דרך המשחב רק על סמך פרטים מועטים,אם את חשה שמשהו לא מסתדר ודברים ממשיכים להטריד אותך פני ליועצת הנקה מוסמכת.=== מאחלת הרבה בריאות והמשך הנקה מהנה, אמא של טל

matanliat

New member
תודה

תודה על התשובה. עכשיו כשאת אומרת "זרם חזק של חלב" , במקביל לכאבים הילדה אני באמת מרגישה שהיא יונקת כאילו מהר מידי אבל גם הרבה מידיץ כלומר נראה לי הגיוני הזרם החזקץ מעבר לזה שהיא התחילה פתאופ לפלוט, דבר שלא קרה עד עכשיו ועד כמה שהבנתי פליטה מעידה על עודף יניקהץ יכול להיות?

1טלטלים

New member
אנסה לענות בזהירות

רבה... תראי פליטות יכולות להעיד על הרבה דברים (גם לגבי הנקה עצמה),לרוב הן אינן מזיקות כי סה"כ מדובר על אי בשלות של מע' העיכול... לגבייך,יכול מאוד להיות שפליטות אכן נובעות מזרם חזק של חלב שבא בעקבות שחרור החלב ואז תינוקת מקבלת הרבה מדי בבת אחת ואת היתרה היא מוציאה החוצה בצורת פליטה.באופן כללי,כל עוד פליטה אינה מפריעה לתינוק ועלייתו במשקל תקינה ,התפתחותו תקינה ובכלל הוא מתנהג רגיל(לא נראה כחולה ומי שסובל מפליטות) אין דאגה,זה יותר בעיה של כביסות ...כמובן,בכל בעיה וכל דבר שמעורר דאגה יש לפנות לגורם רפואי או ליועצת הנקה מוסמכת. המשך הנקה מהנה, אמא של טל

למעלה