כאבים

• פותח הנושא natm
  • פורסם בתאריך

natm

New member
כאבים

בחצי השנה האחרונה אני סובל מכאבים חזקים במפשעה (אני בן 48) בבדיקות רפואיות נשללו בעיות כירורגיות אורולגיות ואורטופדיות בבדיקות דם נתגלה שאני סובל מאשימוטו בלוטת התריס וכן נתגלה ANA חיובי מה המשמעות של הממצא האחרון ?

כאבים

ANA חיובי מבטא נוגדנים כנגד מרכיבי הגרעין- הבדיקה חיובית במגוון של מצבים - מלות וגם באוכלוסיה הבריאה - השימוטו היא גם סיבה ל ANA חיובי יחד עם זאת אני לא רואה קשר ברור בין הכאבים במפשעה והANA החיובי- מתי מופיעים הכאבים ? במאמץ או במנוחה ? האם עשו ל צ אגן או אולטרה סאונד של המפרק הירך ?

natm

New member
כאבים

ביצעתי מיפוי עצמות, קיים שינויים ניווניים בפרקי ירכיים. הופניתי לראמטולוג ונתן לי בדיקות דם נוספות שלהלן התוצאות ANA POS ANTI TPO 520 ANTI TG 2048 ANTI DNA 5.2 נאמר לי ע"י הרופא שיש לי שחיקת סחוסים ונתן לי כדורים ART 50 כדור אחד ביום למשך חודש ימים ובחודש השני 2 כדורים ביום בסיכום המחלה הוא כותב שאני סובל מ- HASHIMOTO'S THYROIDITIS HYPOTHYROIDISM מה דעתך ?

natm

New member
כאבים המשך להודעה קודמת

הכאבים קיימים כל הזמן גם במנוחה עלי לציין שזה גם מעיר אותי בלילה.

natm

New member
כאבים

קיבלתי היום תוצאות נוספות של בדיקות דם שראמטולוג נתן לי להלן התוצאות, עלי לציין שאני לא מבין את משמעותם F ANA Positive PATTERN Homogenous TITER 1:640 סליחה על כל התכתובת, מחכה לתשובתך אם צריך, אין לי בעיה להגיע אליך גם באופן פרטי.

משמעות הבדיקות

יכול להיות מאד שמדובר בשחיקה של הסחוס - ואז אין כל קשר עם הANA החיובי - למרות שהANA החיובי קשור קרוב לוודאי להשימוטו היתי משלימה בדיקות נוספות כלומר נוגדנים נוספים כגון ANTI RO LA CARDIOLIPIN ועוד ART 50 הוא אכן טיפול מקובל לבעית שחיקת הסחוס אם כי יעילותו מוגבלת - אם אכן זאת הבעיה כדאי גם לשקול תוסף מזון המכיל גלוקוזאמינים תרגיש טוב !

למעלה