כאבים!!

talit2

New member
כאבים!! ../images/Emo53.gif

תחילת ההנקה אצלינו לוותה בהמון כאבים: דלקת, סתימות, שלפוחיות, פטריה. היינו צריכים לעבור לבקבוק, אבל נלחמנו שתינו וכבר ארבעה חודשים שהיא יונקת מלא ושתינו מאד מאד ניהנות מזה
. עכשיו פתאום, שוב התחילו לי כאבי משיכה ודקירות. בהתחלה חשבתי שזה יעבור מעצמו, אבל ביום שבת ראיתי שיש לי שם גם שלפוחית וגם צינורית סתומה (אולי אפילו כמה...). ניסיתי לפתוח אותה לבד ופצעתי את עצמי
. יש מה למרוח בנתיים? זה ממש ממש כואב לי להניק אותה. חוץ מפיורלאן? ואיך מטפלים בשלפוחית? אשמח מאד לעזרה!

talit2

New member
האם אף אחת לא יודעת מה לעשות???

כואב לי נורא!

עלמה לי

New member
מצטערת שלא יכולה לעזור לך

אולי שווה לפנות לד"ר ליבוביץ'? חבל לסבול, וכדאי לאבחן נכון. מאחלת לך שהבעיה תיפתר בקרוב ותמשיכי להניק בהנאה!

מינימי2

New member
כל הכבוד על המאמץ!

בטח היה לא קל בהתחלה, אבל אני רואה שאת לוחמת
יכול להיות שהכאבים נובעים מתפיסה לא נכונה של השד ואולי אף סדק, מסתימה בצינוריות או משילוב של השניים... כדי למנוע זיהום של שלפוחיות כאלה עדיף לפנות לרופא (אם אפשר - כזה שמבין בהנקה כמו ד"ר ליבוביץ ששמה הוזכר בתגובה הקודמת) וגם כדי להבין מה קורה ומדוע מתעוררות בעיות כאלו. מצרפת לך את הקישור לאתר של ד"ר ליבוביץ http://www.livecity.co.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=2342&depart_id=30099

talit2

New member
כן, בזכות ד"ר ליבוביץ

בכלל חזרנו להנקה. הבעיה היא שאנחנו גרים די רחוק ממנה. אין אף עצה מה לעשות במיידי עם שלפוחיות???

מינימי2

New member
איך נראית השלפוחית?

האם לבנה? שלפוחית חלב בדרך כלל תהיה בצבע לבן... אם היא אכן שלפוחית חלב את יכולה להניח קומפרס חם לפני ההנקה כדי לרכך את העור (זה למעשה עור מת שצומח על הקצה של צינורית חלב), כך שבמהלך ההנקה השלפוחית תיפתח מעצמה... כמו כן את יכולה לנסות לשפשף עם מגבת אחרי הקומפרס החם (בעדינות). השאלה העיקרית היא איזו שלפוחית זו... כדאי לפנות למישהו שמבין (יועצת הנקה, מרכז הנקה כלשהו... איפה את גרה?)

talit2

New member
דוקא לא לבנה

השלפוחית נראית שקופה. חוץ מזה, אם אני מסתכלת בין הקווים של הפטמה אז יש במקום שכואב, נקודות לבנות, אך זה בתוך העור, לא כמו שלפוחית. אני מירושלים, יש מרכז הנקה פה? אנסה הלילה לשפשף את המקום אם מגבת באמבטיה, מקוה שיעזור.... תודה בכל אופן על ההתייחסות!

מינימי2

New member
אולי פטריה...?

בקיצור, אני בטח לא מוסמכת לאבחן (לא באינטרנט ולא במציאות
) די בטוחה שיש מרכז הנקה בירושלים... אחפש לך מידע ואם אמצא אוסיף כאן...

מינימי2

New member
ועוד משהו..

יכול להיות שכדאי למרוח משחה אנטיביוטית כלשהי כדי למנוע הזדהמות של השלפוחית שפתחת כדי להימנע מדלקת. הייתי פונה בהקדם ליועצת הנקה מוסמכת כדי שהמצב לא יתדרדר.

YOu have to see a doctor

who understands breastfeeding. You can call dr Leibovitch becuase she knows your case, and may be able to help you, but this forum cannot diagnose virtually or give treatments to medical problems via internet.​

למעלה