כאבים לא ברורים

Spezzia

New member
כאבים לא ברורים

התחילו לי בשעות הצהריים כאבים באזור כתף שמאל, זה משהו שלא הרגשתי בעבר, כאילו נכנס לשם אוויר שלא אמור להיות שם... זה ממש לא כאב בשריר ולא בעצמות.
אני לא מסוגלת להתכופף כי אז הלחץ גובר, אני לא יכולה לשכב על צד שמאל כי זה מתגבר ומתווסף גם כאב באזור הצלע השמאלית. כל הכאבים הם באזור השמאלי העליון של הגוף, בעיקר באזור השכמה.
אני מרגישה את זה כל הזמן וזה כואב ומציק ואני לא יודעת מזה אז בטח שלא איך לטפל בזה.. הייתי פונה לרופא אבל אין לי אפשרות כזו מכיוון שאני לא גרה בארץ ועוד לא הספקתי לעשות ביטוח פה.

0 אור 0

New member
אני מקווה שזו לא בעיה רצינית

בארץ הייתי שולחת אותך למיון או מר"מ
גם בחו"ל וגם אם אין לך ביטוח - אם הכאב מתמיד או יש קושי בנשימה או דקירות / סימנים אחרים לבעית לב (חפשי בגוגל את הסימנים) אז תלכי לרופא ותשלמי כמה שצריך.
אם נראה לך שזה משהו מקומי , כן מציעה למצוא מטפל במגע - עיסוי רפואי , עיסוי אינטגרטיבי , שיאצו, כירופרקט ... - מה שחשוב שזה לא יהיה טיפול ספא, אלא מישהו מקצועי שיודע גם לאבחן מה הבעיה וינסה לעזור לך.
אפשרות אחרת היא בתנועה - אלו טיפולים מצויינים ועוזרים כמעט לכל בעיה, אבל רוב האנשים שעוסקים בתחום עוסקים ברמה "ספורטיבית" ולא טיפולית

ינוקא1

New member
כפי שרמזה אור

זה יכול להיות גם רציני.

הייתי ממליץ לך קודם כל ללכת לבדיקת א.ק.ג. ולשלם כמה שצריך , אפילו רק בשביל השקט הנפשי.

(זה יכול להיות כמובן גם דברים פחות דחופים - שריר תפוס , הפרעת חרדה , דלקת בגיד ועוד).

Spezzia

New member
עדכון

התעוררתי היום מרוב כאבים.. לא יכולתי לישון על שום צד אז לקחתי נורופן וזה עזר ונרדמתי לעוד קצת. כשקמתי (על הרגליים) הכאב ממש התעצם ועמדתי בערך 2 דקות וחזרתי מהר לשכב כי זה היה כאב בלתי נסבל.
עכשיו אני יושבת וזה נסבל ככה...
אור- אני לא מרגישה דקירות והקושי בנשימה הוא רק כששכבתי על צד שמאל. למיון אני כן יכולה לגשת פה, רק לרופא לא.
החלטתי שבינתיים אני אמרח משכה מחממת למקרה שפשוט מתחתי גיד או משהו כזה, אני לא יודעת אם זה יכול להיות משהו רציני כי אני לא עוסקת בספורט ולא הרמתי שומדבר כבד או עשיתי מאמץ מסויים. וללב אני לא רואה איך זה יכול להיות קשור כיוון שכל הכאב מרוכז בשכמה, כתף וצוואר.

ינוקא1

New member
יכולה להיות הקרנה של כאב

מהלב לצד שמאל - מומלץ שתסעי למיון ותעשי א.ק.ג רק בשביל שקט נפשי !

יכולות להיות עוד אפשרויות - מפריצת דיסק צווארי ועד גיד עם דלקת ועוד ועוד. אבל קודם כל לפחות תסעי למיון ותוודאי שאין בעיה רצינית !

בתוספת לדברים הנכונים מאוד שכתבו לך

יתכן ובאמת נכנסה לך רוח לכתף, כמו שתיארת ויצרה כאב ראומטי אזורי.
השערה קלילה -
אם את נוהגת והחלון פתוח, אולי נכנסה לך רוח קרירה דרך השרוול, וקיררה לך את כל הצד השמאלי.

ניסיתי

דלקת

נשמע כמו דלקת מקומית. אם את בת 22 כמו שכתוב ובריאה בלי היסטוריה מוקדמת-סיכוי נמוך ביותר לארוע לב. אפשר לנסות קירור או חימום של המקום ותנועות איטיות. אם זה נמשך יותר מכמה ימים לנסות להגיע למישהו לאבחון.

Spezzia

New member
בדיוק מה שאני עושה

לאבא שלי יש קצת ניסיון בתור פרמדיק הוא אמר שאולי מתחתי גיד. ממה נוצרת דלקת?
בינתיים אני מורחת ווטלרן כל כמה שעות ובמקלחת השארתי זרם מים חמים על המקום לכמה דקות.
זה כבר הרבה פחות כואב ממקודם שלא הצלחתי להישאר לעמוד, עכשיו אפילו הצלחתי לשטוף כלים :)

כדאי לשלב חום וקור

אם זו דלקת, החום מקל אבל גורם להצטברות הנוזלים.
הקור יכווץ.
שילוב יעזור להזיז שם את התקיעות

Spezzia

New member
0 מעלות בחוץ לא מספיק?..

אני אוותר על להוסיף גם משהו קר, גם ככה קר פה כל הזמן..
ודווקא היום קמתי כשזה כבר הרבה הרבה יותר טוב, אם הצלחתי להחזיק מעמד 7 שעות באוניברסיטה - מחר כבר יהיה עוד יותר טוב :)

טאוֹ

New member
נשמע שזה משתפר, וזה מצוין

אולי תחשבי מה התנאים שגרמו לכך - אם בגלל הקור אז את יכולה לחמם כמו שעשית, אם בגלל חוסר תנועה (למשל, לשבת 7 שעות באוניברסיטה ואח"כ עוד אי-אלו שעות במקום אחר) אז תדאגי להכניס תנועה ופעילות גופנית מתונה ומותאמת לצרכים, ליכולות וכמובן להעדפות שלך; לוודא שאת יושבת בתנוחה נוחה ומשוחררת, שאת ישנה על מזרן טוב וכדומה, במיוחד אם הגעת למקום חדש.

איפה את נמצאת, אגב?

בכל מקרה, תרגישי טוב ותמשיכי לעדכן.

למעלה