כאבים בשוקה

rondadon

New member
כאבים בשוקה

שלום רוב, לפני כחצי שנה התחלתי להתאמן באופן סדיר במכון כושר, ולפני כחודשיים הוספתי גם 3 ריצות שבועיות לתוכנית האימונים (3 ק"מ כל פעם), כאשר חוץ מהריצות אני עושה אימון אחד קצר יחסית לשרירי הרגלים במכון הכושר, הכולל תרגיל אחד לחלקו הקדמי של הירך, תרגיל אחד לאחורי ותרגיל אחד לתאומים, כאשר איני מעמיס משקל כבד על הרגלים (פשוט איני מעוניין לגרום לגדילה נוספת שלהם). מבחינת תזונה, אני מקפיד על תזונה מאוזנת, ואין מחסור בסידן (לפחות גביע קוטג' אחד ביום, קערה גדולה של חלב וברנפלקס ועוד). בתקופה של הריצות, החל מהריצה הראשונה ועד היום, אני תמיד חווה כאבים שהולכים ומתגברים במהלך הריצה ממש במרכז השוקיים, כאבים שמורגשים מהעצם ולא משריר התאומים. יש לציין שהכאבים אינם מתגברים כפונקציה של זמן, כלומר, הכאב לא הולך ומחמיר מריצה לריצה. מספר שעות לאחר הריצה / בבוקר למחרת לאחר השינה אין שום זכר לכאבים. מבחינת נעלים שכמובן משפיעים רבות, אני נועל לריצות נעלי ריצה של חברת NB, שהאמת מרגישות נוחות עד מאד, אבל יתכן וזה רק מטעה? מה עשוי להיות הגורם לכאבים אלו? האם זהו סימן לשברי מאמץ? (אולי נשמע מוזר, אבל בצבא באופן מוזר כלשהו לא "זכיתי" לחוות מהם שברי מאמץ) תודה

שלום

לא נשמע כמו שבר מאמץ קלאסי,לרוב בשבר מאמץ הכאב יחמיר בפעילות יתכן מאוד ויש עומס נק' גבוה באזור זה ברגל ואפשר להפיתו ע"י מדרסים,החלפת נעלים כל 600 ק"מ או חצי שנה

כאבים

שלום, ללא בדיקה אין לי דרך לומר במה מדובר אך בהחלט ייתכן שמתפתחים שברי מאמץ. עליך לפנות לבדיקה אצל אורטופד, מיפוי עצמות יכול לשלול את הבעיה הזאת. בברכה,

למעלה