כאבים בשד ושאיבה

כאבים בשד ושאיבה

ילדתי את בני השני לפני 19 יום. הוא יונק מלא אבל לא קל לנו.בהתחלה היו לי פצעים בפטמות במיוחד בשד אחד. שינינו תנוחות בצד זה(דרבוקה, פוטבול)וחשבתי שעזרתי לו לתפוס את הפטמה עם חלק מההילה והפיטמה לא כאבה יותר.אבל עכשיו כואב לי הצד הפנימי של השד, קצת אדום וחם וממש כואב כשהוא יונק. לכן, הפסקתי להניק מצד זה. אני שואבת ונותנת לו בבקבוק. נורא התלבטתי בנושא כי מפחדתי שזה יבלבל אותו, אבל מכיוון שמהשד השני הוא ממשיך לינוק, חשבתי שלא יזיק לו. מה שהיה לי מוזר הוא שמהשד בו נוח לו יותר, הוא ממשיך לינוק תוך כדי שינה. מהצד הבעייתי, הוא יונק במרץ, נרדם, עושה הפסקות וממשיך אחרי שאני עוזרת לו לשחרר אויר. חשבתי שיש לי צינורית סתומה אז הנחתי על הצד הכואב בקבוק מיםחמים וזה עזר קצת. מהם הסימנים לדלקת בשד? למי פונים? האם אני עושה נכון ששואבת?

../images/Emo23.gif כאבים בשד ושאיבה

מזל טוב, דבי! מצטערת שההתחלה שלכם מאתגרת
הפתרון של הנקה מצד אחד ושאיבה מהצד השני יכול לעזור. כדי למנוע או לטפל בדלקת חשוב מאוד להמשיך ולרוקן את השד, והדבר גם מסייע לך לשמור על ייצור החלב. טוב גם שאת מחממת את האזור. אל תשכחי לשתות ולנוח. בשל השעה המאוחרת - אני בעיקר אצרף לך לינקים... ואנא עדכני אותנו מחר אם אין שיפור. אחד - מאתר ללל ישראל, עם הצעות לשיפור התנוחה. ושני - מאתר ללל הבינ"ל (באנגלית). עם הסימנים לצינורית סתומה, דלקת, ומידע נוסף. בהצלחה ועדכני אותנו! עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

עדי תודה! עדכון ושאלות

קראתי את הלינקים. שוב חיממתי את האיזור ושאבתי 75CC.להפתעתי, יאיר אכל את הכל!זה לא יותר מידי? אני זוכרת שללביתי הייתי שואבת ומקפיאה בקבוקונים של מקסימום 50CC כשהייתה בת ארבעה חודשים. הבוקר ניסיתי שינק מהצד הזה לאחר ששאבתי כמעט 50CC כי השד היה מלא מאוד וקשה (וכאב...). הוא ינק אבל גם עם הפסקות. ממה זה נובע? לאחר ההנקה שוב הרגשתי כאבים בחלק הפנימי של השד, והמקום קשה. אני מחממת אותו כרגע. כדאי לי להמשיך לשאוב? אולי גם לשאוב וגם לתת לו לינוק?

נועהקוש

New member
סתימה בצינורית

דבי שלום, גם אני חוויתי כאב בשד בדיוק כפי שאת מתארת. זה קרה לי מספר פעמים באותו שד, וגיליתי שזה קשור לחזיה מסוימת. כנראה קצת הדוקה, ובכל פעם שלבשתי אותה, נסתמה לי צינורית בשד ימין. איזור מסוים בשד היה קשה מאד, אדום ומכאיב, וקשה היה להניק אותה מאותו צד. הפתרון - הניקי כמה שיותר מצד זה ובתנוחות שונות ומשונות, כדי שתינק מכל הצינוריות ותשחרר לך את הסתימה (תנוחת פוטבול, תעמידי אותה באויר מולך), לא נעים אבל עוזר. שימי לב, גם שינה על הבטן (כל כך התגעגענו לישון כך, אבל עדיין אי אפשר) יכולה לגרום לסתימה כזו. החלמה מהירה.

נועה, תודה! לא חושבת שאצלנו

הבעיה היא בחזיות כי הן לגמרי לא הדוקות. אנסה תנוחות שונות כמו שאת אומרת.אתרק הנקת או גם שאבת מאותו השד? אני מפחדת לשאוב יותר מידי כי יודעת שכך יווצר יותר חלב ממה שאנו צריכים עכשיו... גם אצלך כאב כשהוא תפס אותו שד? כי הכאב הוא לא בפטמה אז לא נראה לי שזו התפיסה.

נועהקוש

New member
לא שאבתי

רק הנקתי מאותו צד, תמיד התחלתי בשד הכואב, אחרי מקלחת חמה ועיסויו, כדי שהיא תאכל ממנו כמה שיותר, כאב לי מאד וחלק גדול ממנו היה קשה מבפנים, חיצונית השד היה חם והתפשטה עליו אדמומית, גם הפטמה היתה נפוחה יותר, וקשה היה להכניס לה אותה לפה, אבל התנוחות השונות עזרו, היא פשוט שחררה לי את הסתימה. בשלב מסוים כשלחצתי ראיתי נקודה לבנה בקצה השד ולא הצלחתי להוציא אותה, אני חושבת שהחלב פשוט עמד והסמיך, ולאט לאט עם הנקות תכופות הוא יצא והסתימה השתחררה. (ההנקות תכאבנה לך מאד, אבל זה סימן שהיא יונקת בדיוק מהצינורית הסתומה). בהצלחה, ושיעבור מהר.

למעלה