כאבים בצד

כאבים בצד

אני מניח שכולם מכירים את התופעה של כאבים בצד של הבטן בזמן ריצה או פעילות אירובית אחרת. השאלה שלי היא מה גורם לכאבים האלה ? ואיך אפשר למנוע אותם ?

רינת24

New member
מה שידוע לי זה נגרם מזה שלא עבר

מספיק זמן מהזמן שאכלת ועד לאימון תנסה להגדיל את הזמן שעובר בין האוכל לאימון

G e n o c i d e

New member
קורה לי כל הזמן!!!

כל ריצה, אבל כל ריצה ארוכה יש לי כאבים בצד ואני נאלץ להפסיק שיש לי עוד ה-ר-ב-ה כוח ובסוף אני עוד מגיע בזמן טוב, אבל אני יכול יותר.. שאלה מצויינת.. תמיד חשבתי ותמיד אמרו לי שזה בגלל הנשימות רמי..?

אסאל

New member
מה שקורה

כאבים בצד נגרמים עקב שתייה מרובה לפני אימון כלומר כאשר אתם שותים הרבה נוזלים זמן קצר לפני תחילת האימון נגרמים כאבים בצד אותו דבר לגבי מזון תודה אסאל

אלי ו.

New member
כמה סיבות

הסיבה הנפוצה ביותר זה פשוט ריצה במהירות גבוהה מדי לכושר שלך. זה יפתר אם תרוץ קצת יותר לאט, ועם שיפור הכושר תגביר קצב. (המכניזם של הבעיה לא כ"כ ברור, אבל זה לא קשור לנשימה לא נכונה או משהו כזה) עוד אפשרות לכאבים זה אכילה קרוב מדי לאימון (אבל זה לא כ"כ בצד). דרך אגב, חזרתי

אלי ו.

New member
עבודה../images/Emo5.gif לא טיול תענוגות

לא נורא, עבר. נרשמתי לחדר כושר כך שכל בוקר לפני העבודה היה לי אימון בוקר. בחדר הכושר היה מוט משקולות שידידנו שאול אורן (מאתר הכושר הישראלי) המציא. המוט מחליף את מוט ה W בעזרת ידיות שמשנות זוית, הרבה יותר נוח ממוט W רגיל לכפיפת מרפקים. מרשים.

neuron

New member
יש סוגים שונים של כאבים בצד ...אבל!

...הכאב ה"קלאסי" בעקבות ריצה לא קשור הרבה לצריכת המזון לפני הריצה אלא מדובר בכאבים בסרעפת. העבודה המאומצת של נשיפת\שאיפת כמויות אויר גדולות גורמות לשריר הזה להתאמץ וכמו כל שריר שמאמצים אותו יתר על המידה- הוא מתחיל לכאוב.

neuron

New member
וכהמשך לדברי...

...ודבריו של אלי, טכניקה של נשימה נכונה יכולה לשפר את המצב- למשל שאיפת אויר דרך הפה והאף בו זמנית מקטינה מהמאמץ (הדבר שקול לניסיון לשאוף אויר דרך קשית צרה אל מול נסיון לעשות זאת דרך צינור רחב ...אני מניח שלכולם ברור מתי משקיעים מאמץ רב יותר).

טולר

New member
מבחינה אישית

מבחינה אישית אני חושב שזה קשור לכושר, אני אחד שיש לו בעיות בנשימה, פחות או יותר, ולפי זיכרוני, לפני כשנה וחצי, כשהייתי בכושר על הפנים והתחלתי לרוץ, כל ריצה היו לי כאבים בצד. ובלי קשר לאוכל שתיה וכאלה. מאז שהתחלתי להתאמן באמת חזק במישור האירובי, וגם הלכתי לכושר קרבי, אני כבר לא ממרגיש את זה כמעט בכלל, ובכושר קרבי אנחנו שותים כמויות גדולות של מים גם לפני וגם במהלך האימון, ואין בעיה, ואותו דבר עם אוכל.

neuron

New member
כמובן שזה עניין של כושר!

זה לא נוגד את התשובה שלי (שהיא תשובה אמיתית ולא ספקולציה) ...שרירי הסרעפת כמו כל שריר אחר מתפתחים כפונקציה של אימון ולכן אדם מאומן יחווה פחות כשלים בתפקודם (פחות כאבים בצד)

למעלה