כאבים בפרקים

eedandor

New member
כאבים בפרקים

אני עובד מחשבים.מזה כמספר שנים (3-4 )החלו קליקים בשורשי כפות הידיים שלי .בתחילה לא כאב לי אך עם הזמן התגברו הכאבים ועם כל תנועה ביד הייתי מרגיש את הקליק. יד ימין שלי משום מה יותר כואבת (אני שמאלי ) והתופעה של הקליקים ביד ימין יותר תכופה. בהמשך התחלתי להרגיש גם כאבים במרפקים (בתחילה בבקרים וא"כ כל היום) בברכיים ,בקרסוליים ולפעמים בכתפיים. לפני מספר ימים בצעתי מיפוי עצמות ולהלן הממצאים, אשמח אם תסביר לי : "עמ"ש לאורכו,מותני,אגן קדמי ואחורי,גפיים תחתונותמרפקים אמות וכפות ידיים-הדגשה באיזור זיזים אחורייםשל חוליות מותניות שיכולה לנבוע משינויים ספונדילוטים או ניווניים. קליטה מוגברת ב-L5 שמודגמת במבט קידמי,טיב בממצא אינו ברור,באבחנה מבדלת שינויים ספונדילוטים,אוסטאופיט או ממצא גרמי אחר ודרושה קורלציה קלינית ורנטגנית,לשקול CT. הדגשה במרפקים שיכולה לנבוע משינויים ארתריטים.הדגשה באיזור הפיקות שיכולה לנבוע משינויים פטלופמורלים.הדגשה בקונדיל טיביאלי לטראלי בברך שמאל,יתכן חבלה,פגיעה סחוסית או ממצא אחר,לקורולציה קלינית ורנטגנית."

כאבים

הקליקים הנם חסרי חשיבות- מיפוי העצמות מצביע בעיקר על שינויים אוסטאוארתריטים כנראה בעמוד שדרה מותני- רצוי לאשר זאת על ידי ביצוע של CT עמוד שדרה- פרט לכך יש עדות לשחיקת הסחוס בברכיים

למעלה