כאבים בפיטמה

תיתונת

New member
כאבים בפיטמה

כואבת לי הפיטמה כבר קרוב לשבוע. גם בעת היניקה וגם לפעמים לפני/אחרי. היא לא אדומה מהרגיל ואין לי תופעות של שפעת, אבל היא קצת נפוחה יותר מהשניה וכששאבתי הבוקר (באוונט הידנית) היא התנפחה למימדי ענק אבל אחר כך חזרה לעצמה פחות או יותר. מישהי יודעת מה זה ומה הטיפול?

חסרים המון פרטים:

מה גיל התינוק? האם את מיניקה באופן מלא? האם הנפיחות היא דבר חדש או שתמיד היתה גדולה יותר מהשניה? האם בנוסף לכאבים יש אודם או צבע אחר שמופיע על הפטמה? האם את סובלת גם מפצעים בנוסף לכאב? האם מדובר רק בפטמה עצמה או גם בהילה?

תיתונת

New member
עונה בשמחה

התינוקת בת 7 שבועות, יונקת מלא, עולה במשקל, לא נתקלתי בבעיות מיוחדות בהנקה. בעיקרון רוב הזמן יש רגישות או כאב ללא נפיחות, היתה נפיחות גדולה לאחר השאיבה אך היא ירדה לאחר זמן קצר. הפיטמה לא ממש אדומה ( לא באופן חריג לעומת השניה שלא כואבת) אין לי פצעים מדובר רק בפיטמה עצמה ולא בהילה תודה רבה, אני מקווה שתדעי מה הבעיה וכמובן מה הפיתרון.

תראי, נורא קשה לדעת לפי תיאורים

כאבים יכולים לנבוע כתוצאה מתפיסה לא נכונה של התינוקת (לעתים הם תופסים צד אחד טוב ואת השני פחות), מבעיה בעור הפטמה (פטריה, דלקת חיידקית, אקזמה...), משוני אנטומי בפי התינוקת, או מאופן המציצה שלה בזמן שהיא יונקת או בסיום הנקות. כאב בפטמה עלול לנבוע גם מיבלת הנקה שנראית כמו נקודה קטנה ולבנה על פני הפטמה. בשביל לדעת מה בדיוק קורה, צריך לראות אתכן בפעולה - כלומר, לצפות בחיבור של התינוקת, לראות הנקה מלאה, ואת צורת הפטמה בסוף ההנקה. כמו כן כמובן שצריך לבחון את הפטמה עצמה כדי לשלול פטריה או דלקת עורית אחרת, או יבלת הנקה. אם את רואה נקודה לבנה על הפטמה עצמה שמתנפחת אחרי הנקות ואז חוזרת לגודל קטן יותר, אני יכולה להסביר לך כיצד לטפל ביבלת. אם אין נקודה שכזו, קשה לי מאוד לעדת מה בדיוק קורה שם... ואני מציעה שתגשי לראות יועצת הנקה שתוכל לעזור לך עם הכאב.

תיתונת

New member
אין נקודה לבנה (וטוב שכך..)

אני אצור קשר עם יועצת הנקה. תודה רבה

למעלה