כאבים בפטמות

• פותח הנושא HAP
  • פורסם בתאריך

HAP

New member
כאבים בפטמות

שואלת עבור חברה שילדה לפני שלושה ימים: עוד בזמן ההריון היו לה מעין סדקים בפיטמות (נראה יותר כמו פצע שהגליד). מריחה יומיומית של משחת פיורלן לא עזרה ולא שינתה את המצב. בהריון זה לא כאב. לאחר הלידה, ניסתה להניק בכל תנוחה אפשרית וגם כשהתפיסה לא כאבה היו כאבים בפטמה (כלומר ממש בקצה). היא ניסתה גם שימוש בפטמת סיליקון וגם איתה עדין היו כאבים בפטמה. ההרגשה היא שהכאבים נובעים מעצם המגע עם הפטמה. מכיון שהפצעים/סדקים/חתכים היו קיימים עוד לפני הלידה, לא ידוע אם ההנקה (במידה שהיתה לא נכונה) החמירה אותם או לא. היא אומרת שהכאבים מוכרים לה מהלידה הקודמת ומזכירים את הכאב שהיה לה כשניסתה לשאוב. אז, כל יניקה של המשאבה היתה מלווה בכאבים חזקים בפטמות. אני מניחה שהיא לא תגיע ליועצת הנקה בגלל התנסות לא טובה שהיתה לה עם אחת היועצות המוכרות והמוערכות בפורום ובארץ. הרבה יותר סביר שהיא תעבור לתמ"ל. אני מאוד רוצה לתת עצה שתעזור לפחות להפחית את הכאב ולאפשר לה להניק הפעם ולא לעבור לתמ"ל. איזה עצה הייתן נותנות לי? איך תוכל יועצת לעזור במצב כזה? מה עושים אם הפטמות פצועות ברמה שהאם כבר לא יכולה להניק ולא יכולה לשאוב? האם יש משחה נוספת מומלצת פרט לפיורלן?

1טלטלים

New member
מקפיצה עבורך ו...

מתנצלת,אך אין לי תובנות ברורות בנושא. מקפיצה עבורך על מנת שתקבלי תשובה מאסתר/אושינקה. יש יל הצעה בשבילך:להתקשר לד"ר מירה ליבוביץ' 09-8858256 היא יועצת הנקה מוסמכת+רופאה ,לפי דעתי,כדאי לפנות אליה עם הבעיה... ממה נוצרו סדקים/פצעים עוד לפני הלידה? האם כאשר היא מנתקת את התינוק ,פטמה יוצאת "לבנה" ,כאלו "עצרו" לה את אספקת הדם?האם הרגשתה משתפרת לאחר מכן?

HAP

New member
תודה טלטלים על ההקפצות

לצערי היא החליטה לתת תמ"ל ולהפסיק את ההנקה. חבל שהפורום פחות פעיל מבעבר, אני זוכרת שאני נעזרתי בו רבות גם עבורי וגם לייעוץ לחברות. אני חושבת שהכלי הזה הוא אחד החשובים שיש, כדי לעזור למניקות בתחילת דרכן ולכן, חשוב לשמור עליו ולהמשיך לייעץ.

1טלטלים

New member
אין בעד מה ../images/Emo24.gif

היי HAP, הרבה הצלחה בהמשך הדרך ,תמשיכי לתמוך בה! פורום לא פחות פעיל מבעבר, נפשות הפועלות בפורום אמהות,יועצות עושות את המיטב על חשבון הזמן הפנוי שיש ברשותן ( תמיד אמרתי לו יממה הייתה 27 שעות ,היה נהדר
) ומי כמוך יודע, שפורום זה לא תחליף לפגישה אישית עם יועצת הנקה מוסמכת במיוחד במקרה כה סבוך כשל חברתך(נדמה שציינתי בפניך את האופציה לצד השאלות). גם אני חושבת שפורום הוא כלי עזר חשוב מאוד עבור מניקות רבות(גם לא כל כך מתחילות). מקווה שדברי לא נשמעו מעליבות,פוגעות או מתנשאות...אם כך ,קבלי את התנצלותי הכנה! יום טוב,

למעלה