כאבים בעצם הזנב

whenigrowup

New member
כאבים בעצם הזנב

שלום, אני סובלת מכאבים בעצם הזנב בעת ישיבה כבר הרבה זמן. יש תקופות שזה מחמיר ותקופות שזה משתפר, וכמובן ככל שאני יושבת יותר זה מחמיר. לאחרונה אני נמצאת בעבודה שמחייבת ישיבה רצופה של הרבה שעות מול המחשב, והכאבים מתגברים בהתאם. כרית על הכסא עוזרת מעט מאוד. לעתים, כשהכאב חזק, יש גם נפיחות קלה באזור עצם הזנב שנעלמת אחרי כמה ימים. לפני מספר שנים היתה לי תופעה דומה, אלא שאז זה היה חמור יותר ועם נפיחות שלא ירדה. רופאת המשפחה אמרה שזה כנראה כיב, ונתנה לי אנטיביוטיקה, אבל המצב השתפר מעצמו ובסופו של דבר לא היה בזה צורך. מאז עברו כמה שנים, וכיום הבעיה חוזרת (לא ברמה כזאת, אבל זה מציק). הבנתי בין השורות שזו תוצאה של העובדה שיש לי משקל יתר משמעותי. אני מתחילה בקרוב דיאטה (בגלל זה ובגלל קשיים אחרים) - אבל בינתיים הבעיה מאוד מציקה, ואני מתארת לעצמי שגם יקח זמן רב להוריד את כל המשקל שאני סוחבת - מה עושים בינתיים? נוסף לכל אני אמורה לטוס לקנדה בקרוב, ואני ממש חוששת מהטיסה בשל הכאבים של ישיבה ארוכה כל כך. האם יש משהו שניתן לעשות בינתיים כדי לטפל בכאבים או לנסות למנוע/להפחית אותם עד כמה שניתן? תודה רבה...

עצם הזנב

לכאבים בעצם הזנב סיבות רבות וקודם יש לאבחן את מקור הכאב. הסיבה השכיחה יותר היא דלקת והיא מטופל בתרופות ולעיתים גם זריקות. בטיסה ניתן לקחת גלגל מתנפח ולשבת עליו כדי למנוע לחץ ישיר.

whenigrowup

New member
ולאיזה רופא פונים לאבחנה?

אורטופד? רופא משפחה? שוב תודה.

Daniel3001

New member
כאבים בעצם הזנב

ידוע לי על טיפול חדשני בבעיית דלקת בעצם הזנב. הטיפול מבוצע ע"י אורטופד בכיר בדרום הארץ. יתכן שגם במרכז. אפשר לשאול פרטים מהחברה שמייצרת את המכשירים המטפלים. החברה נקראת מדיספק ומס' הטלפון 03-6322088

למעלה