כאבים בעצם הזנב

כאבים בעצם הזנב

שלום רב, בגיל 18 כשרכבתי על אופנוע פגע בי אוטובוס ונפלתי על ה"תחת". מאז היו לי כאבים בעצם הזנב, שבאו והלכו (צילום שלל שבר בזמנו...). והתבטאו בעיקר בקושי לשבת על הישבן יותר מדי, והכרח לשנות תנוחה. לפני שמונה חודשים הייתי בהריון, ואז החלו לי כאבים בכל אזור עצם הזנב, החל משבוע 9, שהלכו והתגברו. אורטופד אמר כי זה נגרם בשל ההריון, ולא מומלץ לצלם או לתת טיפול תרופתי. לצערי הפלתי בשבוע 22, לפני כשלושה חודשים וכעת אינני בהריון. הכאבים הלכו ופחתו, אך עדיין כואב לי מדי פעם, בעיקר בעת הליכה. שאלותיי: 1. כיצד ניתן לבדוק האם מדובר בדלקת, סדק, נקע או כל דבר אחר. האם צילום, או שאפשר גם אולטרסאונד או משהו אחר? 2. אם מדובר בדלקת, האם ישנו סיכוי שאקח תרופה כלשהי (אטופן וכדומה) והבעיה תחלוף? תודה רבה רבה מראש...

כאבים בעצם הזנב

שלום, כאבים בעצם הזנב הם תופעה מוכרת. לא תמיד ברורה הסיבה ודווקא אצלך יש היסטוריה של נפילה, אם כי רחוקה מאד. צדק האורטופד שאמר שההריון מחמיר את המצב וככל שתתרחקי מההריון סביר שהכאבים יפחתו. טיפול נוגד דלקת (כמו אתופן, לדוגמא) יכולים להיות טיפול טוב ונכון. בברכה,

המשך

בשלב הראשון הייתי ממליץ על טיפול תרופתי וחימום מקומי. אם תוך מספר שבועות לא יחול שיפור אפשר בהחלט לחשוב על מיפוי עצמות. בברכה,

למעלה