כאבים במרפקים

ajax2003

New member
כאבים במרפקים

שלום אנשים אני הולך למכון כושר כבר 4 חודשים ולפני חודשיים בערך התחילו לי כאבים במרפקים את הכאבים אני מרגיש רק במכון כושר מה יכול להיות שקרה לי במרפקים?

מה קרה במכון הכושר?

מכיוון שאתה יודע איפה זה קרה, כל מה שנשאר לברר הוא למה. באיזה תרגילים/מכשירים בדיוק כואבים המרפקים? אולי ניתן להמנע מתרגילים ספציפים אלה? כאב יכול להיות מורה טוב, אך כדי ללמוד ממנו, כדאי להקשיב למה שהוא אומר! בהצלחה ובריאות שלמה שרון

ajax2003

New member
תגובה

בהתחלה זה היה במכשיר ספציפי אחר כך הפסקתי במכשיר הזה וזה התחיל להיות גם במכשירים אחרים

מי הדריך אותך באימון? האם הקפדת על

חימום ארוך לפני כל סט, ועל עליה הדרגתית בעומס? האם קיבלת הדרכה לגבי טכניקה נכונה של עבודה על כל מכשיר? בלי קשר לתשובות לשאלות (החשובות!) האלה, נשמע כאילו העמסת על עצמך יותר מדי. כמובן שצריך לפנות לרופא, אבל לא פחות חשוב לפנות למדריך מוסמך ולקבל ממנו הדרכה איך לבנות תכנית אימונים. בחדר-כושר אפשר להיפגע קשות, אם לא יודעים מה אסור לעשות.

ajax2003

New member
תגובה

אני עולה בהדרגה בעומס, קיבלתי הדרכה אבל חימום ארוך לפני כל סט אני לא עושה... איזו פגיעה יכולה להיות לי במרפקים?

פרט בבקשה

האם המרפקים כואבים כשהם באים במגע עם משהוא? או שגם כשאין מגע? האם ההכאב מופיע רק בעת פעילות או גם בעת מנוחה? האם יש פעילויות אחרות במשך היום שבמהלכן מופיע כאב זה? האם הכאב ממוקד רק במרפקים או שהוא מופיע גם לאורך הזרוע? האם אתה עוסק בספורט אחר נוסף לפעילות בחדר הכושר, כמו טניס או כדור סל? האם ,פרט להתחלת הפעילות בחדר הכושר, השתנה עוד משהו בחייך בתקופה זו?(או עומד להשתנות?) בברכה שרון

ajax2003

New member
תגובה

הכאבים מורגשים רק בפעילות הכאב ממוקד רק במרפקים כרגע אני לא עוסק בספורט אחר לא השתנה עוד משהו בחיי פרט להתחלת הפעילות בחדר כושר

התייעצתי עם ידיד

שמבין בעבודה בחדר כושר... לדבריו, כדאי לך לחזור ולבקש הדרכה, ושמי שהדריך אותך יסתכל מה אתה עושה, לא רק יתן הדרכה תיאורטית. אם מי שהדריך לא מספיק מיומן, כדאי להשיג מישהוא מומחה לענין! בכל אופן כדאי להקשיב לכאב, ובכל מקרה לא לעבוד כנגדו. בהצלחה ובריאות שלמה שרון

למעלה