כאבים במרפקים

כאבים במרפקים

אני מתאמן באומנויות לחימה כעשרים שנה. בשנים האחרונות, כל פעם שקיבלתי מכה באמה או בכף היד שגרמה לסגירת זוית המרפק, אני חש בכאב חד וחזק מאוד במרפק, והכאב מלווה אותי לכשבוע. אמנם כמה שניות אחרי האימפקט הכאב דועך מאוד, אך עדיין היד מוגבלת במהירות הפשיטה והכיפוף, המרפק כל הזמן מורגש ואני מוגבל בהרמת משאות, דחיפה משיכה וכו'.
ניסיתי דיקור סיני אבל זה לא נפתר.
האם הייתם ממליצים על טיפול אלטרנטיבי אחר מלבד זריקות קורטיזון? ובבקשה אל תמליצו לי על מנוחה. המנוחה האחרונה היתה בת שנה וחצי (בעקבות הריון של אישתי והולדת הבן), והכאב חוזר בדיוק כמו קודם.
תודה
ספי

0 אור 0

New member
קורטיזון זה לא בדיוק אלטרנטיבי

אני מאד ממליצה להגיע למעסה רפואי שיקומי מומחה - לבדיקה של המקור לבעיה, והתאמת טיפול (לא רק עיסוי אלא גם תוכניות מיוחדת של תרגילים לפי הבעיה)
בנוסף , אצלנו אנחנו משלבים תערובות שמנים מיוחדות בטיפול.
\

michaelgor

New member
מנוחה לא תעזור

קצת קשה לעשות איבחון מדויק דרך הפורום, לכן אתן רק עצות כלליות.
יש תערובת שמנים אתרים שנקראת "המטומה". התערובת מומלצת לאנשים מבוגרים וספורטאים שמקבלים הרבה מקות. התערובת יודעת להטפל בדלקת שנוצרת בעקבות המקה ולהוריד את הכאב.
לפי התיאור נירא שיש לך דלקת פרקים. ישנם מספר שיטות טיפול בצמחי מרפא ושמנים אתרים שיכולים להוריד את הדלקת, אבל זה ניתן לעשות רק אחרי אבחון אישי

ינוקא1

New member
צ'י גונג.

כאומן לחימה זה גם יפתח אותך לתחום מרתק הקשור לאומנויות הלחימה.

תרגול צ'י גונג טוב ונכון , יכול לעזור מאוד.
כנ"ל פלנדקרייז (שגם מבוסס על ג'ודו - משה פלנדקרייז שהיה ג'ודוקא חיפש דרך להחלים מפציעה בברך וכך פיתח את שיטתו).

מה שכן , יש לצ'י גונג המון סגנונות ומורים , וכנראה תצטרך לבדוק כמה וכמה עד שתגיע למקום הנכון.

בהצלחה.

hal767

New member
האם ישנה אבחנה מדוייקת לבעיה?

אין לטפל לפני שמאבחנים במדוייק.

0 אור 0

New member
יש גם אבחנה הוליסטית

מסכימה שתמיד צריך לבדוק קודם לגבי בעיות פנימיות שניתן לראות באמצעי האבחון (סדק וכד' - לי היה סדק ממש צר בעצם האמה כתוצאה מנפילה והוא המשיך להפריע ולהכאיב לי כמעט שנה),
אבל חלק מהעבודה של מעסה רפואי שיקומי (באמת לא כל מעסה שלמד 3 חודשים בקורס מזורז) הוא לאבחן - והרבה פעמים יש בעיות שרירים וטריגרים מסויימים שחלק מהאורתופדים לא לגמרי מודעים אליהם,

למעלה