כאבים בירכיים

דןודנה

New member
כאבים בירכיים

מזה מס' שנים שאני סובלת מכאבים בירכיים רק במשך הלילה בזמן שינה. הכאבים הופיעו מדי פעם לא באופן קבוע. בימים האחרונים הכאבים מחמירים והופכים כבר לבלתי נסבלים. זה ממש מקשה עלי לישון בלילה והכאב ממשיך גם במשך היום. הצד הכואב יותר הוא צד ימין והכאב הוא בירך בלבד. אני משערת שזה גם קשור לכך שילדתי לפני 3 חודשים ואני סוחבת הרבה את התינוק שלי על הידיים (8 קילו בערך). השאלה שלי (2 שאלות בעצם): האם מישהו מכיר את התופעה הזו וממה זה נובע? ואיזה טיפול ברפואה המשלימה יכול לעזור לי?

דןודנה

New member
בצד החיצוני

של הירך ליד הישבן (אזור של 10 ס"מ בערך) לא יותר מזה. כלומר למטה מזה אין בכלל כאבים.

אז מדוע התלוננת על כאבי ברכיים?

מדוע אני שואל? כי ייתכן ומה שיש לך זו פציעת ITB - זו רצועה שמתחילה מהצד החיצוני של מפרק הירך ומתחברת לחלק העליון של השוקה. לעיתים, מהעמסת יתר שרירי המסטרינג ועכוז חלשים, ישנו פיצוי ולכן הרצועה מתחככת ויוצרת דלקת.

TheGreatNut

New member
יש הרבה שרירים בירך,

אפילו אם מדברים רק על הצד החיצוני שלה. וכל שריר קשור לתנועות ואיזורים שונים. זה לא מידע שמעשי להעביר דרך פורום לטעמי. חשוב שמטפל יראה אותך.

דןודנה

New member
אופס....התוכן ברח לי../images/Emo13.gif

השאלה השנייה שלי והכי חשובה לי הייתה לאיזה סוג טיפול. ברור לי שלא ניתן לאבחן דרך הרשת ולא חיפשתי אבחון ופתרון, רק לדעת אם מישהו מכיר תופעה כזו ולדעת לאיזה סוג טיפול לגשת (כירופרטיקה, שיאצו?) הייתי מטופלת בעבר בדיקור ורפלקסולוגיה אבל זה ממש לא התאים לבעיה הספציפית הזו.

TheGreatNut

New member
דיקור ורפלקסולוגיה נשמע אחלה...

כמו גם שיאצו ושיטות נוספות. כנראה שלא הגעת למטפל שידע איך לעזור לך. נוסף על כך, ממה שזה נשמע, מדובר כאן בעניין שאת מרבית העבודה את תצטרכי לעשות במובן של שינוי הרגלים מסויימים שלך שכנראה גורמים לבעייה.

שלוב טיפול מקצועי ושחייה

שלום רב! עצתי,פני למטפל לאבחון וטיפול בהתאם, אני מעריך באופן גס שהכאבים נובעיםמחוסר זרימת דם(לילה) הבעייה החריפה עקב ה,,טראומה" של הלידה(אובדן דם) ולכן מציע לך להזרים דם באופן איכותי,לפעול ללא משקל גוף ולהנות ממגע המיים המרגיע ,שחייה תעשה לך טוב בכל מקרה! במקביל לטיפול שתבחרי . כל טוב ערן

דןודנה

New member
שחייה זה לא משהו שאני יכולה לעשות כרגע

האם טיפול במים כן יכול לעזור או שהטיפול הזה "עדין מדי"?

כן,מאוד!

שום רב! פיזיורפיה במיים חמים (34 מעלות) או ווטסו יכולים להועיל מאוד! רק אל תוותרי על איבחון מלא ומקצועי! ובהמשך, שתוכלי לשחות זו עשויה להיות עבורך הרפואה המונעת. או לפחות חלק ממה. כל טוב! ערן

0 אור 0

New member
כמעט כל שיטת מגע

האמת שלמרות ששיטת הטיפול העיקרית שלי היא רפלקסולוגיה (והיום מתחילה קצת בתזונה וצמחים) , נראה לי שאחרי האבחון לפי מה שזה נראה עכשיו, הייתי מטפלת בך בהתחלה דוקא בתאילנדי. מכיוון שאת אחרי לידה ולא מאד ניידת, חשוב שתמצאי מטפל טוב שנמצא קרוב לאיזור מגוריך או נגיש להגיע אליך, ופחות חשובה השיטה - גם מטפל ברפואה סינית גם שיאצו, גם שילוב כמו שלי ועוד כמה שיטות שכרגע לא זרמו לי מהמקלדת יוכלו לעזור לך במידה זהה. במידה שלא עשית בדיקות כלליות לאחרונה, כדאי שתעשי לפני שאת קובעת עם המטפל, ותביאי את הבדיקות אתך. בהצלחה

ת מ ר י 6

New member
את מספרת שאת אחרי לידה,

למען הסדר הטוב, הייתי נגשת לגניקולוג, לוודא שהכל כשורה רפואה שלימה,

למעלה