כאבים בירך

כאבים בירך

שלום! לפני יותר משבוע התחלתי להרגיש כאבים בחלק העליון החיצוני העמוק של ירך שמאל שלי (מצ"ב תמונה עם עיגול אדום במקום הכאב). חשבתי שנתפס לי המקום כי אני הולכת כל יום לחדר כושר ועושה כשעה - שעתיים אירובי (ללא מכשירים). נחתי יומיים בבית, חרגתי ממנהגי ולא הלכתי לחדר כושר. אבל הכאבים המשיכו. גם אתמול לא הלכתי לחדר כושר ולא התאמצתי, עשיתי עיסוי למקום ומתיחות, ונתתי לו מנוחה, ועדיין יש כאבים. הכאבים הם בעיקר בהליכה, וגם לא כל הזמן, הכאב הוא חד ופתאומי, רק לרגע קטן, פתאום אני לא מצליחה לעמוד על הרגל , מאבדת שיווי משקל, ואז אני מתיישרת וזה עובר. בכל אופן זה ממש לא מרגיש כמו כאב טיפוסי של שריר תפוס וזה חשוד בעיני. כמובן שקבעתי תור לאורתופד הבעיה היא שהתור רק ב-3 בסטפטמבר! הכאבים לא חזקים מדי ולא קבועים, כך שבנתיים הם לא ממש פוגעים בתפקוד שלי ואני ממשיכה להסתובב כרגיל וללכת לחדר כושר. שאלתי היא מה יכול להיות פשר הכאב והאם אני עושה לעצמי נזק שאני ממשיכה ללכת לחדר כושר (הכאב אינו מורגש בשעת הפעילות, והוא גם לא אינטנסיבי אלא רגעי). מה אני יכולה לעשות בנושא?

כאבים בירך

שלום, מאחר ולא בדקתי אותך לא אוכל להתייחס באופן ספציפי לבעיה אך התלונה נשמעת כמו פגיעה בשריר על רקע OVERUSE. קרוב לוודאי מתיחה חזקה עם מרכיב של דלקת. עלייך לנוח מנוחה מלאה (לא למשך יומיים בלי מכון כושר אלא ממש מנוחה) כדי לתת לשריר הזדמנות להחלים. במדה והכאב נמשך ייתכן שיש צורך בטיפול תרופתי. בברכה,

ננו9

New member
דרוש טיפול שורש, מיס בראון היקרה

יקירתי, טוב שעבר רק שבוע מרגע הפציעה, וממש מצויין שפנית לחפש עזרה ותשובות - במקום להמשיך להתאמן למרות הכאב ולקוות שזה "מתישהו" יחלוף... צודק ד"ר גולדשטיין שהצביע על מאפייני דלקת ואפשרות לפציעת Overuse, ואכן דרושה כאן מנוחה "אבל מהי בכלל הפציעה ולמה היא נגרמת?" את בטח שואלת והתשובה היא פשוטה - המון המון עומס ללא זמן מנוחה. בתמונה שצירפת רואים את שרירי הירך הקדמיים, שמתחילים בעצמות מפרק הירך, ומסתיימים, לרוב, באיזור עצמות השוק מתחת לברך. העיגול שסימנת מצביע על מקום הכאב - שהוא גם המקום ממנו יוצאת קבוצת השרירים כמו "ארבעת הראשים" (כי הם ארבעה
) , מכופפי הירך ועוד. השרירים מחוברים למפרק הירך - שהוא להזכירך מפרק בעל תנועה סיבובית (כל השעות על הקרוס-טריינר) - דרך גידים, ותפיקידי השרירים האלו הם רבים: חלקם פושטים את הברך קדימה, חלקם מכופפים את הירך ומביאים בכך את הברך מעלה, חלק מהשרירים מניעים אותנו וחלק מהם פשוט מייצבים את הגוף. אבל כל השרירים, ללא יוצא מן הכלל, לוקחים חלק באינקוויזיציה שאת עושה להם בחדר כושר. בגלל שאת מתאמנת כל כך הרבה, ומכיוון שאת סוחטת את השרירים במאמצים אירוביים המון - אבל לא דואגת לחזק אותם - השרירים, איך לומר, קצת עייפים וחולים. הם צריכים לנוח קצת ולהתאושש. ההתאוששות מתבצעת בזמן מנוחה. הגוף יזרים חומרי בניין לחידוש הרקמות הפגומות, ינקה את חומרי הפסולת שהצברו בשריר ויתחזק את עצמו. ברגע שזמן המנוחה נמנע מן הגוף - לא תהיה ברירה אלא ל"תקן" את הרקמות בצורה מיידית - ומכאן מתחיל להתפתח תהליך דלקתי, שהוא אמצעי הריפוי הטבעי של הגוף. רבים נוטים לחשוב ש"אם אני רץ הרבה אז בטוח יש לי שרירי הרגליים חזקים!" אז זהו - שלא! שריר מתחזק ונבנה כתגובה לגירוי ממוקד וזמן התאוששות (וגם תזונה) הלכת על הליכון, עשית אליפטיקל, שיעורי מדרגה, ספינינג וכו' ? סבבה. אבל לא גרמת לגירוי ממוקד של השריר, אלא העמסת על כולו וגרמת לו גם לשאת את משקל הגוף, גם לקלוט ולשכך זעזועים מהקרקע, גם להניע, גם לייצב, גם וגם ו...די! בקיצור, בדרכך למכון בפעם הבאה כדאי שתעשי היכרות עם המכשירים של פושטי ומכופפי הברכיים, עם "כסא הגניקולוג" (מקרבים/מרחיקים) תעשי קצת לאנגי'ם, תני בסקואט (רק אחרי החלמה!!) וכו'. זה נקרא חיזוק שרירים. לא לשכוח גמישויות. לנושא אחר: לא ניכנס לסיבה מדוע את פוקדת את חדר הכושר כל כך הרבה, אבל כן ניכנס למשמעויות של מנוחה והמשך פעילות. זה יהיה מאוד מתסכל עבורך לא ללכת לחדר כושר. זה הכי נורא שיש למי שרגיל ללכת 5-6 פעמים בשבוע. מכיר את זה טוב. אבל ברור לך שאת לא מתקרבת לתירגול אירובי המפעיל את פלג גוף תחתון, נכון? לא בשבוע הקרוב לפחות. אבל, מנוחה יכולה להיות אקטיבית ולא רק פסיבית. אז לכי למכון ותתחילי לעבוד עם מכשירים לחיזוק ועיצוב פלג גוף עליון. תעשי גם סאונה...זה מרגיע
אחרי שהדלקת תעבור ורמת הכאב תפחת, את תהיי חייבת!חייבת!חייבת! לעבוד בצורה מסודרת על חיזוק הרגליים שלך. תבקשי ממדריכי הכושר הבכירים במכון, או באופן פרטי (פורום מאמני כושר אישיים לרשותך) לבנות לך תוכנית מקצועית לחיזוק והגמשת השרירים. באותה ההזדמנות תרגיעי
במיידי את הפעילות האירובית שלך מבחינת עצימות ואופי האימון. למה את עושה כל כך הרבה? את בכלל משיגה את המטרות שלשמן את מבצעת את הפעילות? האם התוצאות תואמות את מידת ההשקעה? מיס בראון המתעמלת האמיצה - צאי בהצלחה ותרגישי טוב לפחות בתזונה אני רואה שאת מבינה
חנן

וואו תודה על התשובה המושקעת!

אז קודם כל הפעילות האירובית מיועדת איך לא - לשריפת שומנים! וזה מצליח לא רע, אני מאד אוהבת ללכת לחדר כושר ואני לא מרגישה בכלל שאני מעמיסה על עצמי, להיפך זה מגביר את החיוניות שלי מאד. ידוע שפעילות אנארובית דורשת מנוחה לשרירים ולכן עושים יום כן יום לא לסירוגין, אבל לגבי פעילות אירובית שמעתי דווקא הרבה המלצות לפעילות יומיומית (10,000 צעדים ביום....). אולי הגזמתי קצת כי חזרתי לחדר כושר אחרי חודש וחצי שלא הגעתי בגלל גבס ביד אבל בעקרון פעילות אירובית זו פעילות שאפשר לעסוק בה באופן יומיומי לא? בקשר לשרירי רגליים - צודק. חשבתי שאם אני עושה שעתיים אירובי אני מחזקת את שרירי הרגלים ובכלל לא פניתי לאגף המכשירים. אולי זה הזמן להתחיל בתרגילי עיצוב ומכשירים. בכל אופן לא הלכתי כבר כמה ימים לחדר כושר, ובנתיים הכאבים רק החמירו!!! ואני סובלת עכשיו על כל צעד שלי
הצלחתי להקדים את התור למחר ואני מקווה לטוב (אני עוד מעט טסה לכמה שבועות ולא הייתי רוצה להיות מוגבלת בטיול)... וכמובן תודה על המידע וההתייחסות. אה ואם איבחנתי את עצמי נכון לפי אתר הבית שלך אולי יש לי דלקת בבורסת הירך, אבל אני כמובן לא באמת מבינה בזה...
נחכה למחר!

ננו9

New member
וואו - כתבת יותר ממני ../images/Emo13.gif

אז כמה הבהרות אם יורשה: 1."שריפת שומנים", או הפיכת השומן לאנרגיה היא פועל יוצא של מאזן קלורי שלילי ורמת פעילות גופנית. לאנשים אשר מעוניינים לרדת באחוזי השומן שלהם, אך עדיין לשמר רקמת שריר, אין צורך ביותר מארבעה אימוניים שבועיים למשך שעה וחצי כל אימון. אנחנו, כלל האוכלוסייה, איננו בנויים לשינויים כה דרסטיים בהרגלי התזונה והאימון הגופני שלנו. אנו לא אתלטים - מה לעשות... יותר טוב אם תקפידי על תזונה נבונה ואיכותית ועל גירוי גופני בעצימות בינונית כדי להשיג תוצאות רצויות - תוך שמירה על גופך מפני פציעות ומכאובים. 2. הגברת החיוניות, כפי שאת קוראת לזה, מושגת בעיקר בעזרת שני כימיקליים רבי עוצמה הקרויים סרטונין ודופאמין ממשפחת האנדורפינים. הפרשתם כתגובה לפעילות גופנית גורמת לסוטול טבעי של הגוף, והשפעתם לא פחות ממכרת! אולם, בו בזמן מופרשים גם כימיקליים אחרים (כמו קורטיזול) כתגובה לאימון ארוך, והם בכלל יותר בקטע ש"לפרק" ולהרוס את הגוף. אין טוב בלי רע.... 3. שאפו גדול על אימוץ רעיון אימון החיזוק במכשירים. רק את תרוויחי מכך. אבל תדאגי שתהיה לך תוכנית סופר-טובה ו.....איך היה אצל האורטופד? מה הממצאים? עדכני PLZ חנן

היי

אז ככה - קודם כל אני הולכת להוריד קצת את האימונים השבועיים שלי לכ-4 פעמים, עד שעה וחצי כל פעם כמו שאמרת, נראה לי שזה באמת מספיק... דבר שני, האורתופד לא ממש התרשם ממני ומהכאבים שלי, ואמר שזה יעבור לבד, ורק אם ממש יכאב לי גם לא במנוחה, במיוחד בלילה אז לחזור... היום זה כבר יותר טוב, קצת כואב בהליכה אבל בסדר. בכל אופן הוא אמר שאני יכולה להמשיך ללכת לחדר כושר רק להוריד טיפה את העומס וגם הפנה אותי לפיזיותרפיה לחזק את השרירים. לגבי תרופות לדלקת אמר שעדיף שאני לא אקח, מקסימום אדוויל אם מאד כואב. אז היום הייתי בפיזיותרפיה (שגם ככה אני עושה ביד בגלל הגבס שהיה לי) אז הוא הוסיף לי כמה תרגילים לחיזוק הירכיים... וגם לא הלכתי כבר 4 ימים לחדר כושר ואני אמשיך כך עוד יומיים שלושה לראות אם הכאב חולף. זהו! העיקר שכולנו נהיה בריאים :)

למעלה