כאבים בידיים

shtrudeln

New member
כאבים בידיים

שלום- אני בחורה בת 22 שבחודשים האחרונים סובלת מכאבים בידיים ובכפות הידיים. זה החל ככאב באמצע האצבע השנייה מהאגודל ביד ימין ומשם התפתח לשאר היד ואף ליד השנייה. כואב לי במקומות הבאים: בעצם המחברת בין כף היד למרפק (בחלקו החיצוני) בחיבור בין העצם הנ"ל לכף היד בכף היד בחלק האמצעי של האצבעות בספטמבר התנפח לי החלק בין האגודל לאצבע השנייה ביד ימין - כאב לי שם ומאז הנפיחות לא ירדה. לעיתים כואב לי גם הכתף. כל הכאבים המדוברים הם מעין הבזקים/הקרנות שבאים וחולפים ולעיתים עוברים רק כשאני לוחצת על האזור. הכאבים באים בשעת מאמץ ואף רגיעה. טופלתי פעמיים בnoxyn 250 מ"ג (כל פעם 10 ימים), פעם אחת ב-celcox 200m"g (5 ימים). עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות (ע"פ אורטופד וראומטולוג של הקופה) חוץ מ-crp שיצא 6.7 במקום 5. שקיעת דם תקינה- 7. ראוי לציין שבדיקות הדם נעשו אחרי סדרה אחת של נוקסין. עשיתי אף צילום של 2 כפות הידיים שיצאו תקינות 2 הרופאים שהייתי אצלם לא כ"כ ידעו להגיד מה יש לי (הראומטולוג אמר שהוא לא רוצה להגיד שזה דלקת כי אם זה כן- היו צריכים להופיע סימנים נוספים). כואב לי - נמאס לי לקחת תרופות שלא עוזרות (הכאבים רק החמירו עם הסלקוקס) ושלא יודעים מה יש לי. עכשיו קיבלתי מרשם לetopan ובקשה לבדיקות דם חוזרות. חשוב לציין שאני סטודנטית שלא עובדת ולא עברה שום תאונה. לא נגעתי במחשב במשך 3 חודשים שבהם כאב לי (רק עכשיו חזרתי להשתמש במחשב.) האם לדעתך זה יעזור לי? האם אתה יודע אולי ממה אני סובלת? בתודה רבה מראש. נטלי.

כאבי מפרקים

קשה לקבוע אבחנה מדוייקת על פי הנתונים - אם אכן היתה נפיחות מפרקים ברורה, זה בכל אופן מרמז לכיוון של דלקת מפרקים- כשהתהליך בהתוות , אנו מסוגלים לקבוע אבחנה אחרי כמה חודשי מחלה לעיתים- אם לא היתה נפיחות ברורה, לאור הבדיקות התקינות ואופי הכאבים שציינת, צריך לחשוב על האפשרות של פיברומיאלגיה . תצטרכי כנראה לחכות זמן מה ואז לחזור לראומטולוג עם סדרה חדשה של בדיקות להערכה חוזרת

shtrudeln

New member
שאלה נוספת והמשך נתונים

תודה רבה על התגובה. קודם כל- בבדיקות דם חוזרות (שבועיים אחרי הבדיקות הראשונות ואחרי הנוקסין הסלקוקס והאטופן) התוצאות מראות על CRP 8.5 (היה 6.7- 5 מצויין כנורמלי) וRF 31.5 לא קיבלתי עדיין חזרה תוצאות של בדיקת ANA. עדיין יש לי כאבים בידיים- במאמץ ובמנוחה.הנפיחות עוד לא ירדה. כואב לי בפרקי האצבעות הקרובים יותר לכף היד ובחיבורים בין כף היד ליד. איך היית מתייחסת לתוצאות בדיקות הדם המשניות הללו? דבר שני- התייחסת בתגובה שלך לפיברומיאלגיה- מה זה בדיוק? תודה רבה מראש. נטלי

למעלה