כאבים בידיים

ורה20

New member
כאבים בידיים

אולי מישהו יכול לעזור.אני 4 חודשים רצה בין רופאים בלי אבחנה.יש לי כאבים שהחלו בכף יד קצת קשה להסביר אבל הכאבים יכולים להיות בכל מקום לסירוגין כל פעם במשך היום אצבע אחרת ומיקום שונה בשימוש ביד .לפעמים כאילו זה מהפרקים ולפעמים מהמקטע בין הפרקים של האצבע ולפעמים בכף יד עצמה ברקמות רכות והכאבים חזקים מונעים ממני ללהשתמש בה.הם גם ירדו בהדרגה במורד האמה וכל טלטול קל שלה כמו הליכה שמזיז את השרירים/גידים בשורש כף יד כואב באמה.לאחרונה התפשטו לגב האמה יחד עם תחושת עור שורף וכאב בלתי נסבל.האם זה נשמע משהו שיכול להתאים לפיברו ? הרופאים לא מבינים הם לא מוצאים שום בעיה וכל הבדיקות תקינות כולל mri. הייתי אצל נאורולוג ראומטולוג אורטופד.

ורה20

New member
ושכחתי להוסיף

בבקרים אחרי השינה התחושה בכף יד כשאני מאגרפת אותה היא כמו שהיא נפוחה או נוקשה וקשה לכופף האצבעות אבל זו לא נוקשות פרקים אלא כל האצבע ואחרי מספר סגירות של כף היד התחושה חוזרת להיות רגילה
מקווה שהצלחתי להסביר

תשובה

מפורט ככל שיהיה התיאור אני חולה ולא רופאה ואין לי סמכות והכשרה לאבחן, בטח לא בשלט רחוק - דרך האינטרנט:) אני יכולה להגיד לך בגדול מאוד שהיו לי תחושות דומות למה שאת מתארת, אבל פיברו באה עם עוד "חבילה" שלמה - כאבים בעוד אזורים בגוף, תחושת תשישות, כאבי ראש ומיגרנות ועוד. אם בכל זאת האינטואיציה שלך היא שזה פיברו בראשיתה מציעה ללכת לראומטולוג המתמחה בנושא, יש רשימה במנוע החיפוש של הפורום. בהצלחה רבה.

ורה20

New member
ת

תודה על התשובה.
כל מה שסיפרתי על יד ואמה שמאל גם עברו במקביל לכף ואמה ימין.לפי מה שהבנתי הבעיה באבחון שעד שאין את כל הסמפטומים לפיהם מאבחנים הם לא יכולים לקבוע אם כן או לא ובנתיים אני סובלת. נתנו לי אלטרולט 10 לתחושת השריפה
אני יודעת שאנשים כאן לא רופאים זה בסדר .גם שיתוף מידע מבעלי נסיון כמוכם זה טוב

kashatit1

New member
אז לא איתרו לחץ בחוליות עמוד השדרה הצווארי?

כך שהן עשויות למחוץ עצבים? כי אם זה בשתי הידיים זה נשמע כמו משהו כזה.

ורה20

New member
בגלל שכל זה החל מהתנפחות של כל

כף יד שמאל כולל אצבעות והכף עצמה הופנתי בתחילה לראומטולוג ולא חשבו על הכיוון הזה אבל אחרי שהנפיחות ירדה והכאבים פשוט החלו לרדת במורד האמה הראומטולוג פשוט נאלם וגם נעלם מבחינת להבין מה אני רוצה ממנו ביחוד כשאמרתי שהכאבים עברו לכף יד ואמה של יד שניה. אני בוכה לו על כאבים והוא לא מבין מה אני רוצה ואומר תחזרי לעבודה .

ו אולי

New member
רופאים

האם הייתי רק אצל נוירולוג וראומטולוג אחד, או שניסית לקבל חוו"ד נוספות ?
זה מסתכל ומייאש אבל יכול לקחת הרבה זמן עד שמוצאים רופא טוב ומקצועי, שלוקח ברצינות ומנסה לעזור. אם הראומטולוג שהיית אצלו מתייחס אלייך ככה, אז הגיע הזמן לחפש רופא אחר...
עברתי לפחות 4-5 נוירולוגים עד שמצאתי אחד שהפנה אותי לבדיקות והטיפולים הרלוונטים.
ולא זוכרת אפילו כמה ראומטולוגים עברתי ושנפנפו אותי כי מה שיש לי לא עמד בקריטריונים של האבחנות הסטנדרטיות.
אל תתייאשי ותמשיכי להתעקש לקבל תשובות ויחס הוגן.
&nbsp
ולגבי מה שכתבת קודם שכל עוד אין אבחנה של פיברו כל מה שאפשר לקבל הוא טיפול סימפטומטי. אז למען האמת גם אם האבחנה תהיה פיברו, הטיפולים הם סימפטומטיים בלבד. אם האבחנה תהיה נוירולוגית ו/או אוטואימונית אז יכולים להיות גם טיפולים יותר טובים.
&nbsp
לדעתי כדאי שתפני לנוירולוג שעוסק בנוירופתיה ושמבין גם בנוירופתיה של הסיבים הדקים (small fiber neuropathy). חלק מהנוירופתיות מתחילות באצבעות של כפות הידיים ו/או הרגלים (שם נמצאים העצבים שהכי רחוקים מהמוח) ומתקדמות אל העצבים הקצרים יותר שנמצאים קרוב יותר לגוף.
עברת בדיקת EMG ? אפשר לאבחן בעזרתה רק נוירופתיות של הסיבים העבים יותר.
הבדיקה הפחות מוכרת היא ביופסיית עור לאבחנת נוירופתיה של הסיבים הדקים.
עשית CT או MRI של עמוד השידרה והצוואר ? לחץ על עצבים שיוצאים מעמוד השדרה ומגיעים לידיים עלול לגרום לתופעות שתארת.
ולגבי אלטרולט, זה טיפול סימפטומטי נפוץ לכאב גם בפיברו וגם בנוירופתיה. אז אולי זה יעזור גם ללא אבחנה ספציפית, אבל לדעתי כדאי שתתעקשי על בירור מקיף, כי בחלק מהאבחנות אפשר לטפל בגורם לכאב ואולי לפתור אותו או לעצור את ההתקדמות.
&nbsp

kashatit1

New member

kashatit1

New member
האם יש לך מגבלת תנועה בצוואר? האם את יכולה

לסובב את הראש ימינה עד הסוף או שמאלה עד הסוף או שבאחד הצדדים או בשניהם את מגיעה לגבול כלשהו שאם את מנסה לעבור אותו יש כאבים?
לפעמים הסימפטומים של חוליות צוואר ש-'עולות אחת על השנייה' (כמו אצלי) לא באים לידי ביטוי בכאבים בצוואר עצמו אלא במגבלת תנועה כלשהי בצירוף 'הקרנה' של 'נימולים', כאבים ותחושות שונות באזורים אחרים.
אצלי זה כאבים במפרקי הלסת ויש גם הקרנה לזרועות עד לכפות הידיים (תחושות נימול ושריפה בא והולך).
לגבי הנוקשות באצבעות לאחר השינה - ברור שברגע שתתחילי לעשות תנועות הגידים 'יתחממו' ואז התנועה תהפוך ליותר קלה. את זה יכול לומר לך כל מי שעוסק בספורט ומתיחות. זה מדמה מצב של שימוש יתר ודלקת או מתיחות יתר של גידים.
האם את עובדת בצורה מאומצת ואולי לא נכונה עם הידיים?
כשהייתי צעירה למדתי לנגן על פסנתר.
יכולה לומר לך שהמורה הכריחה אותי להחזיק את הידיים ושורש כף היד בצורה מאוד מסוימת, עד שהפך להרגל.
פסנתרנים הרי מאמצים את הידיים בשעות של אימוני נגינה. זה לא היה ניתן לביצוע אילולא היה קיים ידע כיצד לעשות זאת בצורה נכונה.
אני מודה לה על זה היום כי ככה אני מקלידה על מקלדת מחשב ואין לי כאבים בשורש כף היד. בנוסף, לפני שנים מצאתי תוכנה ללימוד עצמי של הקלדה עיוורת ושיחקתי בה קצת. אח"כ השתמשתי בזה כל פעם שהקלדתי והיום אני מקלידה עיוור כמעט לגמרי (חוץ ממספרים...) זה גם מקל.
יש כל מיני דברים קטנים שאפשר לעשות במהלך החיים שהופכים ליתרון אח"כ.

אם באמת יש לך מגבלת תנועה בצוואר אני ממליצה לך ללכת לאורתופד אחר (אם הראשון שהיית אצלו לא היה סימפטי), ו-'להגזים' בסימפטומים שאופיינים לבעיות בחוליות הצוואר (קחי בחשבון שהוא יעשה לך בדיקה גופנית - לפחות יסובב לך את הראש ימינה ושמאלה...), ואז לבקש הפניה לבדיקה כלשהי רלוונטית - EMG או הדמייה.
מקווה שתוכלי לצאת מהחרדות.
מאחלת לך שנה טובה, שנה של בריאות ואופטימיות

ורה20

New member
אין לי בעיות צוואר.והכאבים גם החלו מדי פעם

ברגליים לא באופן קבוע למספר דקות ונעלמים ככה גם היה בידיים כל יום קצת יותר והתפשט על אזור גדול יותר בזרוע.
יש למישהו המלצה על ראומטולוג טוב באיזור הצפון? דרומית אפילו עד איזור חדרה

למעלה