כאבים בחזה..

כאבים בחזה..

שלום!
פונה לחוכמת המונים..
כאבים בחזה-מעטפת בית חזה-גב. שלא עוברים כבר שנתיים...
כאילו שסגרו עלי חגורה והידקו טוב טוב--וזה ברמת הכאבי תופת שלא עוזר כלום..
ראומטולוגית חושבת שזה פיברו- ברמת הדגש על "חושבת".
אני מחפשת את עצתכם. רופא בכיר אמר לי לשלול את קדחת הים תיכונית- שהיא עושיה לעשות כאבים בחזה.

עשיתי עד עכשיו הרבה בדיקות- כל מה שקשור ללב, גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, סיטי ראש, חזה, גרון, כבר לא זוכרת מה עוד... EMG.. מלא מלא בדיקות..

והכאבים בחזה-עדיין נמצאים בלי הפוגה.. אני משוכנעת שיש משהוא שלא עולים עליו-ושעושה לי סיוט של כאבים..
אגב- יש לי APLA - תסמונת קרישיות יתר, ומדדי הCRP שלי כמעט 4. כלומר גבוה מהנורמה.

דורבר24

New member
פיברו ו FMF

צילום CT עמוד שידרה עשית?
יש לי כאבים דומים ואין לי מושג אם זה מהפיברו או מהבעיות בעמוד שידרה צווארי שלי וכמו אצלך כל הבדיקות תקינות.
לגבי FMF תבקשי מהראומטולוג או מרופא המשפחה הפניה לבדיקה כי היא עולה 600 ש"ח (בכללית צריך להגיש בקשה לאישור ולא תמיד מאשרים) והאם יש לך במשפחה משהו עם FMF?
התקף FMF ללא כולכצין לרוב בא עם חום מאוד גבוה.
לבת שלי יש FMF והיא מטופלת בכולכצין ויש לה כאבים בחזה ובקרסוליים לא רק בהתקפים. לה כואב במיוחד כשהיא שואפת אוויר ויש לה כאבים בחזה גם לא בזמן התקפים.
בנוסף יש חולי FMF עם פיברו

היי

אז ככה! היום עשיתי MRI עמוד שידרה. נחכה 3 שבועות לפיענוח...
סיטי צוואר וגב עשיתי ויצא שיש לי בקעי דיסק- אבל אורטופד אמר שזה לא אמור לעשות שום כאב כזה חזק, שזה "סטנדטי" ולא מעיד על כלום.
בדיקת דם FMF עשיתי לפני 3 ימים בביח כרמל. זה לוקח חודש וחצי... זה לא קלאסי אצלי- אין לי חום, רק כאבי חזה גב חזקים מאוד שלא נותנים לי מנוח לשניה. לא נראה לי שזה פיברו! נראה לי שלא מוצאים מה יש לי...
אחיין שלי (הבן של אחותי) חולה בFMF אבל לא ידוע אם זה מהצד של אחותי, או של בעלה... על כל פנים עשיתי את בדיקת הדם הזו- לשלול... אני ממש אובדת עיצות...

דורבר24

New member
FMF

1. FMF צריך שתהיה המוטציה לשני ההורים, אז האחיין שלך קיבל את זה מאחותך ומבעלה.
כואב לך רק החזה? כי בפיברו כואב הכל, עייפים ותשושים, תחושות של נימול ושורף ... תקראי קצת בפורום ותראי אם זה מתאים למה שאת מרגישה.

האם יש חדש?

בדיקת הדם שאמורה לאבחן FMF כבר הגיעה?

בעקרון פיברומיאלגיה / תסמונת התשישות הכרונית מאופיינות בכמה סמפטומים ולא רק באחד. אז אם לא ציינת פה דברים אחרים אז כנראה שזה פחות מתאים.

אבל מחלת ה"לא מוצאים מה יש לי" היא מחלה לא נעימה בכלל. בתכלס בדיקות שיוצאות תקינות זו בשורה טובה אבל אנחנו כל כך הולכים לאיבוד בחוסר ודאות שזה נורא. וגם נותן לנו הרגשה מול רופאים וגם מול אנשים קרובים שאם אין לזה שם אולי הם חושבים שאנחנו ממציאים או משהו.

אז עד שיהיו תשובות של הבדיקות את מוזמנת לחלוק פה.

אני לא יודעת איך זה אצלך וזה לא רעיון טוב לעשות השוואות בכלל. אבל אצלי הכאב הזה על כל הטורסו שנמשך גם כן שנים, אני דימיתי את זה לפיל גדול שיושב לי על בית החזה. אבל הכאב הוא גם מאחורה וגם היום (שהכאב הזה פחת בזכות תרופה, והפיל נהיה יותר קטן) בכל נקודה שיגעו לי באזור של הצלעות למשל, כואב. כל האזור הזה כואב. בחיבור לצוואר, בצוואר, מתחת לסנטר זה אזור מאד בעייתי.

אבל אצלנו זה בא עם אוסף של עוד דברים.

מקווה שימצאו ו/או שיעבור. תנסי כל מיני דברים בעצמך, כל מיני שינויים, כן פעילות גופנית, לא פעילות גופנית, כל מיני הרגלים תנסי לשנות אולי משהו מזה יביא הקלה.

בריאות

היייי...לא עדיין לא הגיע :(

כואב לי בטירוף בחזה ובגב העליון... :(
בחי שהלוואי וזה יהיה הקדחת הזו- למרות שזה קלוש :(

עצוב לשמוע שאת סובלת. איך את מעבירה את הזמן עד לתוצאות?

לי מאד עוזר הסחות דעת בעיקר לראות סדרות שלא דורשות מאמץ מחשבתי והן מבדרות, כך עובר שמן בלי שאני אחשוב על הדברים הלא נעימים והמטרידים.

אשמח אם תעדכני אותנו כשיהיו תוצאות. ומאחלת לך באמת שזה יהיה משהו קל לטיפול. אבל גם עצם הידיעה זה משהו. חוסר ודאות והאין סופיות של בדיקות שלפעמים שולחים אותנו - זה חוק מרפי שאו יותר מדי או פחות מדי - זה מטריף.

תנסי להקל על עצמך ואפילו "ליהנות" כי זה גן משחרר אנדורפינים שהם משכי הכאבים של הגוף וכמובן ככל שהנפש יותר רגועה זה משפיע גם על הגוף.

לבשורות טובות

למעלה