כאבים בזמן הנקה

vered43

New member
כאבים בזמן הנקה

אני אמא של ליעד, בן חודשיים. במשך שלושת השבועות האחרונים יש לי כאבים איומים בשדיים, המופיעים תכף לאחר ההנקה. הכאבים אינם רק באזו הפטמה, אלא מקרינים גם לגב. התחושה היא של צריבה נוראית. מישהיא חוותה כאבים כאלה? אשמח לקבל עצות להפגת הכאב. תודה...

sagitlaleche

New member
כאבים בזמן ההנקה ../images/Emo20.gif

כאבים מסוג זה מאפיינים לרוב פטריה. צריבה בסוף ההנקה ולאחריה והקרנה לגב. חשוב ללכת ולהיבדק אצל רופא משפחה שיתאים לך ולתינוק טיפול מתאים לפה ולשד (בהתאמה). האם לקחת אנטיביוטיקה בזמן האחרון? האם לליעד יש/היתה פריחה חריפה באזור החיתול בזמן שלפני הכאבים או אפילו עכשיו? האם את סבלת לאחרונה מפטריה בנרתיק? לרוב הדברים מגיעים יחד, אבל יכולים גם להגיע בנפרד. כשמקבלים טיפול חשוב לקחת אותו לפחות 14 ימים כדי "לגמור" לגמרי את הפטריה. אם מפסיקים את הטיפול כשהכאבים חולפים, הפטריה לרוב לא מספיקה להיעלם וממשיכה לשגשג...

vered43

New member
כיווץ כלי הדם??

ראשית, תודה על התשובה.. ובכן, לא לקחתי אנטביוטיקה בכלל בשנה האחרונה, וגם לא היתה לי מעולם פטריה בנרתיק. ניסיתי לבדוק האם יש לליעד פצעים בפה או באזור החיתול, וגם את זה שללתי. רציתי לציין שבתום ההנקה באזור הפטמות מופיעים כתמים לבנים, אך כתמים אלו חולפים לאחר עיסוי קל. נאמר לי שיתכן ומדובר בכיווץ כלי הדם באיזור, כיווץ זה נעלם עם "הזרמת דם" לאזור (עיסוי פיזי, מקלחת חמה..). מכירות תופעה כזו? תודה...

למעלה