כאבים בזמן אימון...

ishay-to

New member
כאבים בזמן אימון...

שלום לכולם בחודש האחרון זוגתי התחילה להתאמן על הליכון מטרת האימון: ארובי משך האימון 3 פעמים בשבוע מהירות 5-6 קמ"ש, שיפוע 4-2 זמן: 40-50 ד"ק דופק:125-135 גיל: 30 גובה:164 מצב בריאותי תקין בשבוע האחרון התחילו כאבים בצד מתחת לחזה (מצורף תמונה) הכאבים מופעים רק בזמן האימון וכאשר היא מורידה את קצב האימון ל 5 קמ"ש ושיפוע 0-2 הכאב נעלם בהדרגה מה יכולה להיות הסיבה לכאב??????? *********************************** תודה בשם זוגתי יום נעים.

אלי ו.

New member
נסו באימון הבא לא לאכול לפני האימון

יכול להיות שהיא אוכלת קרוב מדי לאימון. יש אנשים שאכילה בשעתיים לפני האימון תגרום לכאבים שתיארת. נסו להגדיל את המרווח בין האוכל לאימון.

ronen222

New member
כאבי סף חומצת החלב

זהו כאב שכיח לאנשים שאינם רגילים ללכת או לרוץ וסף חומצת החלב שלהם נמוך ככל שהגברת תלך יותר ותתמיד בדגש כך ילכו הכאבים ויעלמו ענין של שבועיים שלוש ואולי פחות אך לכאב הזה איןקשר עם תזונה או הזמנים שלה

מוסקיטר

New member
מניסיון

יתכן ומדובר על כאבים בסרעפת כתוצאה מנישמה לא סדירה במאמץ. בנערותי סבלתי מהתופעה . מקווה שהבנתי נכון את הבעיה ומיקומה.

ishay-to

New member
תשובות ותודות....

היי תודה לכל מי שענה ועזר... ולרמי אז הכאב הוא בצד ימין כמו שמופיע בתמונה הכאב מתחיל בערך 10 ד"ק אחרי תחילת האימון. ושוב תודה לכולם

mama232

New member
לדעתי מוסקיטר צודק

זה קורה גם לי ליפעמים מתי שאני לא נושם נכון אבל אם אני לוקח כמה נשימות עמוקות וחזקות זה עובר לי בד"כ.

כאבים בצד

עדין לא יודעים בודאות מהי הסיבה לכאבים הזכרת, ישנם מספר תאוריות: 1. המקרה השכיח הוא כאבים בצד שמאל עקב הצטברות של דם בטחול (הטחול משמש גם כמאגר דם). 2. כאבים בצד ימין (או שמאל) הנובעים מחוסר חמצן בשריר הסרעפת. פתרונות אפשריים: 1. הורדת קצב 2. כפיפה קדימה על מנת להרפות את שרירי הנשימה 3. נשימות עמוקות

אורי ד

New member
שאלות נוספות

האם ידוע על קשר בין כמות שתיה לפני הריצה ובין הכאב? האם ידוע על קשר בין כמות האכילה לפני הריצה ובין הכאב? תודה

אורי ד

New member
מזדהה!!

אני בן 18, ספורטאי. בשנים האחרונות התחלתי לרוץ 3-4 פעמים בשבוע כ4000 מטר. לפני כחודשיים, בתקופה בה הרגשתי שאני נמצא בפסגה מסוימת החלו לי כאבים חזקים במקום המצוין- אך בצד שמאל. הכאבים היו כה חזקים עד שאלצו אותי להפסיק את הריצה תוך מספר שניות. רופא המשפחה טען כי מדובר בטחול- כאבים הנגרמים עקב זרימת הדם... או משהו כזה. מדי מספר ימים ניסיתי לחזור על הריצה, אך הכאב חזר. לקחתי מנוחה של חודש (!) מספורט ולאחר חודש ניסיתי לחזור על המסלול- הכאב אינו חלף. לא ויתרתי, לקחתי עוד מספר שבועות של מנוחה (מתוך הרגשה כי מדובר במעין ´פצע´\מתיחה, בשריר\גיד) וחזרתי על המסלול בשנית. הכאב חזר אך במינון חלש יותר. בימים אלו אני חוזר אט אט לכושר הרצוי אך הכאב אינו חולף ואני מתחיל ללמוד לחיות עם הכאב (שאומנם פחת, אך עדין אינו נעים כלל). קראתי שמישהו כתב שאולי זה בעקבות חוסר כושר, אך כאמור זה ממש לא המצב אצלי- לעומת זאת, התאוריות על האוכל לפני הריצה, הנשימות והתזונה נשמעות לי הגיוניות: מישהו מכיר את התופעה ויכול לתרום לי מידע שיכול להעלים, להחליש את הכאב? אולי התזונה שלי אינה נכונה? אולי אני שותה יותר\פחות מדי לפני הריצה? וכו´ וכו´... תודה רבה, אורי

מוסקיטר

New member
אני פתרתי את בעייתי בזמנו

ע"י העלאת הכושר ומודעות להסדרת הנשימה . חולי אסטמה מכירים כאב דומה במיקום ובעוצמה שנובע כתוצאה מניסיון לנשימות מאומצות לאחר שהות ארוכה במצב של התקף אסטמה(גם הוא מופיע באיזור הסרעפת).

Rיקש

New member
מנסיון שלי.

אני רץ כמעט כל יום, בין 4K ל 7K ק"מ והכאבים שלי תמיד בצד שמאל למטה. אני דיי בטוח שזה קשור לאוכל, כי עכשיו אני מקפיד לא ללכת להתאמן נפוח מאוכל ומינמום של שעה וחצי בין ארוחה (לא גדולה) לבין האימון ואני מקפיד ל...(לא מצאתי מילה יותר עדינה) לחרבן לפני האימון (
) וכל זה העלים לי לחלוטין את הכאבים, לא היה לי כאב כזה כבר חודש. עוד דבר, מישהו פעם כתב שכאשר מרגישים את הכאב ללחוץ עם 2 אצבעות על נקודת הכאב וזה יעבור, זה עבד כמה פעמים! כדאי לנסות) Rיקש.

מוסקיטר

New member
אפרופו יציאות שאלה לרמי ../images/Emo150.gif

מה עומד מאחורי הקביעה שפעילות גופנית גורמת ליציאות קבועות(שזה מלה יפה לחירבון) ,ואיזה שינוי מתחולל בקיבה כתוצאה מפעילות גופנית.

יציאות

לא ידוע לי על יציאות קבועות עקב פעילות גופנית, הדבר קשור יותר לסדר יום קבוע. פעילות גופנית מפחיתה את ההפרשות של בלוטות העיכול ואת תנועתיות של מערכת העיכול וזאת על מנת לתעל את האנרגיה למערכות החיוניות (לב ושרירים). דרך אגב לכן לא מומלץ לאכול לפני אימון !

אורי ד

New member
תודה!!!

אני ינסה את שיטת האוכל והיציאות... שכחתי לציין שלפעמים הכאב עובר לצד הימיני... בדיוק באותו מקום שצוין בהודעה המקורית- וכך שללתי את האפשרות שמדובר בטחול. שוב תודה, אורי

ronen222

New member
בפרוש לא אוכל !!!!!

כל מי שהתחיל לרוץ ובעצימות גבוהה חש בכאב בהתחלה אמנם המקור בטחול אבל בהסמכה מלאה קבע מי שקבע כי המקור הוא בסף חומצת החלב וספורטאי ותיק או מקצועי שרגיל וסף חומצת החלב שלא גבוהה בפרוש אינו חש בכאב כשהיתי חייל וזה היה מזמן במסע הראשון שערך רק 5 קילו מרב כאב בצד לא יכולתי לזוז וסימתי את המסע על אלונקה בתום הטירונות אחרי חצי שנה אני סימתי 120 קילומטר ובלי להניד עפעף אמנם הזנחתי לשנים את הספורט ושחזרתי להתאמן שוב בריצות ארוכות חזרו הכאבים ובהתמדה לאט לאט הם נעלמו כך שידידי הספורטאי תתמיד והאמן לי זה יעבור

אלי ו.

New member
רונן, חומצת חלב מצטברת בשריר

זהו אחד התהליכים ביצירת אנרגיה בדרך אנאירובית בתוך השריר. אני מוכן להסכים שכאבים מתחת החזה לא תמיד ינבעו מאוכל, אבל איך חומצת החלב הגיעה לשם? חומצת חלב בדרך כלל יוצרת הרגשה של צריבה בשריר ולא לכאב כפי שתואר. האם אתה אומר שאיכשהו חומצת החלב שנוצרה בשריר, עשתה את דרכה לאברים פנימיים ומציקה למתאמן? אני לא יודע מי קבע שבמקרה שלך מדובר בחומצת חלב, אבל זה נשמע מוזר. האם אתה יכול להפנות למאמרים בנושא? (אם לא, זה בסדר, גם אני לא תמיד מצליח להפנות למאמרים לכל דעה שאני מביע, כי הידע שלנו מורכב מהרבה דברים שקראנו ושמענו ולא ממקום אחד)

למעלה