כאבים בהנקה

marianapok

New member
כאבים בהנקה

שלום לכולם, בני בן שבועיים ויונק מלא. הבעייה היא שיש לי כאבי תופת בפיטמה בזמן הנקה, במיוחד בדקות הראשונות של השאיבה החזקה. אני מחזיקה אותו כמו שכתוב בספרים - בטן אל בטן, הפנים שלו בתוך הציצי והפה תופס את הפטמה + ההילה, אך עדיין אני נושכת את השפתיים כדי לא לצרוח מכאבים. התחלתי להשתמש בפטמות סיליקון וזה מקל מאוד על הכאב אבל התפיסה של פיטמת הסיליקון דומה לתפיסה של בקבוק (רק פיטמה) ואני מפחדת שזה יצור בלבול אצלו ואח"כ הוא לא יוכל לינוק מהשד ישירות. האם החששות שלי מבוססות ומדוע זה כ"כ כואב??? בעיה נוספת, יש לי המון חלב, הרבה הרבה מעבר למה שהוא דורש. הוא מרוקן בערך שליש מהשד בהנקה אחת ויש עוד את השד השני שהוא מלא ומטפטף שצריך לחכות עוד 3-4 שעות עד להנקה הבאה, שבזמן הזה השד שהוא ינק ממנו מתמלא שוב וחוזר חלילה. כל זה גורם לכאבים וגודש בחזה ובזמן האחרון אפילו התחיל לכאוב מתחת לבית השחי ונראה לי שזה בלוטת הלימפה. בטיפת חלב אמרו לי לשאוב מעט כדי להקל על הכאב ולשים עלי כרוב לחצי שעה, אבל זה לא עוזר. עדיין יש אזורים בשד שהם קשים כמו אבן ומאוד כואבים. כבר עברו שבועיים והגוף שלי עדיין לא מצליח לאזן את ייצור החלב ע"פ הדרישה. מה עושים? מאוד חשוב לי להניק, אבל בינתיים זה מאוד מתסכל ו...כואב :(

טינטני

New member
כמה עצות ומילות עידוד...

היי, אני לא יועצת הנקה, ובכל זאת - לפעמים נדמה כי התינוק תופס את הפיטמה "לפי הספר", אך זה לא כך. כאבים חזקים בפיטמה הם סימן לכך שהתינוק מוצץ כנראה את הפיטמה במקום את העטרה שסביבה, גם אם נדמה לעין בלתי מנוסה כי גם העטרה בפיו. יתכן והתינוק לא אוחז נכון בפיטמה גם כיוון שהשדיים גדושים ותפוחים יתר על המידה, מה שגורם ל"השטחת" הפיטמה. סיבה נוספת לפיטמה כואבת היא דלקת פטרייתית בפיו של התינוק, הגורמת כאב. הפה אז נראה כאילו הוא מכוסה במעטה לבן (אך לא להיבהל - לשון לבנה אינה בהכרח פטרייה). ניתן לטפל בכך בעזרת משחות מתאימות לפי המלצת הרופא. הגודש בשדיים יסתדר. הגוף ילמד בסוף את האיזון הנכון. בינתיים, כדי להקל על בעיית הגודש בשדיים תניקי את הפשוש כשהוא רעב. כך הגוף ילמד מה הביקוש, וכך גם לא יעבור זמן רב בין הנקה להנקה והשדיים לא יספיקו להתמלא יתר על המידה. בגיל שבועיים לא צריך לחכות 3-4 שעות עד להנקה הבאה. אפשר ורצוי גם להניק כל שעתיים ואפילו פחות. 10-12 הנקות ביממה. לאחר שסיים לינוק צד אחד, נסי להחליף לו חיתול כדי שיתעורר ויסכים לינוק מהצד השני, על מנת שיוקל לך גם בו. תעסי את השדיים ותמכי בהם בעת ההנקה כדי לעודד את זרימת החלב. תשאבי חלב, כמו שהציעו לך, רק בכמות שתקל עלייך, אל תשאבי יותר מכך כדי לא לאותת לגוף לייצר יותר חלב. עצה נוספת היא להניח תחבושות קרות על השדיים, שיחלישו את זרימת הדם לשד ויפחיתו את הגודש. אם כל אלה לא עוזרים, אל תרימי ידיים. תפני ליועצת הנקה. אני מאמינה שתוכלי להעזר בה מאוד. ליבי איתך. זה באמת לא קל. אני מחבקת אותך על המסירות וההתמדה עד כה. כל הכבוד! שוב, אל תרימי ידיים. זה יעבור. בהצלחה!

למעלה