כאבים בגוף

tafus30

New member
כאבים בגוף

שלום, בשנתיים האחרונות אני חווה "גלים" של כאבים בגוף. מדובר בכאבים שנראה שהם מגיעים מכיוון השרירים ובעיקר השרירים האחוריים (למשל מאחורי הרגליים, קצת בידיים, מעל הישבן). הכאבים אינם חזקים, אך גורמים כל הזמן לתחושה של עייפות וטירדה. ישנם שבועות שהכאב בהם קבוע ( חזק יותר בבקרים בעת התקומה) וישנם ימים בהם אין כל כאב מיוחד. הדבר מטריד. אשמח אם תוכלו לתת לי עצות, מספר אבחנות אפשריות (ולא תשובה לקונית אך נכונה שאני צריך לראות רופא- כי זה אני אעשה מתישהו בכל מקרה) תודה על העזרה

yoelnd

New member
כאבי הגופי

שלום! כמובן שרצוי ללכת לרופא (ויתן לך משככי כאב או משחות והכל יסתדר...). אולם, ישנה דרך אחרת לבירור הענין וישנם הרבה שאלות לשאול כגון האם חום מביא להקלה או קור מחמיר, האם אתה עושה פ"ג ואיזה סוג? האם אתה עובד פיזית קשה?, מה גילך? האם שותה מספיק נוזלים, לוקח תרופות ועוד......... אם תרצה לטפל בבעיה בצורה שיטחית ישו טיפול הומאופטי - טבליות למציצה מתחת ללשון דולי פורטיל של הום גליל, צרוך לפי הנדרש!!! אם חפצך לטפל בבעיה מהשורש תפנה למטפל מתאים ורק לאחר ראיון עומק ניתן לסיע לך בצורה אינדוודואלית! בנתיים תוכל לעשות אמבטיות חמים קרים לסירוגין, קצת מתיחות והכל יעבור בשלום עד לפעם הבאה..... רק בריאות!

rama691

New member
שלום לך, אמנם

אני חדשה בפורום זה אך לפי התאור שלך אנשים שמרגישים כך אלה בעיות שבאות ממקום רגשי, כאשר אנו חווים תחושות של דיכאון, נפילות אנרגטיות (כאילו אין אנרגיה בגוף), יש תחושה של עייפות, אפטיות, וכאבים בחלקי גוף שונים בעיקר ברגליים ובזרועות, אני הייתי מציעה לך למצא מטפל בקריסטלים או ברייקי שיעזור לך בזה, מניסיון אישי , עזר לי מאוד וכיום אני לאחר התנסות , עוסקת בזה, בהצלחה.

m_katzmann

New member
השרירים האחוריים

השרירים האחוריים הם אלה שיוצאים הראשונים מאיזון מאחר שבעת מצוקה מזרים הגוף הרבה מאוד אנרגיה לאברים האחראים על פעולות התקיפה או הבריחה ומשאיר את השרירים האחוריים חסרי אנרגיה ולכן צריך לאזן את הגוף והנפש. וכמה פעולות יומיות שיכולות לעזור, אך הן כמובן לא במקום טיפול: *טפיחות על התימוס לסרוגין ביד ימין וביד שמאל ( כמו התנועה של הגורילות) *כיווץ כל הגוף ושחרור פתאומי * תרגילי נשימה * תרגילי מתיחה וגמישות * מדיטציית הצחוק - צחק בקול כמה דקות. גם אם זה נראה טיפשי - זה מאוד עוזר. מאיה

sadam hussein

New member
מאיה ,את גדולה.

באמת, העזרה שלך מאד גדולה. אני לפחות נעזרת בכל עצותיך הברורות והיעילות. כל הכבוד.

Einatm

New member
את מדברת ככל הנראה על פיברומיאלגיה

אחותה התאומה של תסמונת העייפות הכרונית. אבחון אצל ראומטולוג לפני הכל (ויסלחו לי שוב המטפלים כאן) להסבר על התופעה, על ההתמודדת איתה, אולי אפילו לקבל המלצות תרופתיות בהתאם למצב ואח"כ טיפול בדיקור סיני. הכי חשוב - זה לא מסוכן רק מטריד

dudi adler

New member
פיברומיאלגיה

רוצה להגיב למען כבוד הרפלקסולוגיה, אשר גם לה הצלחות יפות בטיפול בפיברומיאלגיה דודי

רגע רגע, חבר´ה

לא לאבחן בהינף אצבע! מהתנסות אישית מאוד אני יכולה לומר שהצעות "איבחון" כאלה,גם כשהן נעשות מתוך הכוונות הטובות ביותר ורצון לעזור,הן לא במקום. כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ונוירולוג. ודודי, לגבי הצלחות בטיפול בפיברומיאלגיה, אשמח לשמוע מידע קונקרטי.

Einatm

New member
יקירה.. זה בדיוק מה שנאמר

ללכת לראומטולוג ובתור חולה בפיברומיאלגיה, אני חושבת שאני יודעת לזהות את הסימנים...

ועכשיו בעדינות

לשניכם, סליחה אם נשמעתי ביקורתית מדי
ועכשיו הסבר, לליווי ההתנצלות: לאחרונה עברתי תהליך איבחון, היה לי מאוד קשה להתמודד עם משפחתי,חברי, ידידי וחברי לעבודה, או בקיצור כל מי שפגש אותי או שמע על מצבי בערך... שכולם היו מלאי רצון לעזור ולהקל עלי במשהו. כל אחד היה בטוח שמה שיש לי נשמע בדיוק כמו מה שיש לו, לסבתו, ולשכנה של דודתו. לזכותי עמדו רופא משפחה נהדר ונוירולוג נפלא, שהתייחסו ברוח טובה גם לרעיונות השונים שהבאתי מפי הנ"ל. בכל אופן, לקצר את הסיפור,האבחנה הסופית (פגיעה בחומר לבן כתוצאה מקדחת הנילוס)היא כזו שאף אחד לא העלה, למרות שהיו כמה שנשבעו שזה בדיוק כמו הדיכאון, MS,CFS,פיברומיאלגיה,ADEM ,מיאסטניה גראביס ועוד... שהם מכירים מכלי ראשון. אני מבינה מאוד את הרצון להמנע מהתהליך המייגע והמתיש של קביעת תוריםב קופ"ח, התקלות באנשי מקצוע מגעילים או לא איכפתיים וכו´ והתקווה שבשאלה קטנה בפורום, או באיבחון ממוחשב באתר הרפואי, תאובחן הבעיה ויהי ניתן כבר לעשות משהו ולהבריא. העצה הכי טובה שיש לי, לעניין זה, היא לנצל את כל המשאבים כדי למצוא ולהגיע לאנשי המקצוע הטובים ביותר, בזמן הקצר ביותר. זהו, מקווה שהצלחתי להיות יותר מובנת עכשיו(ללא עיצבונים מיותרים) שרון

Einatm

New member
לא עצבנת בכלל אבל מיהרת להסיק

סתם מסקנות. אמרתי במפורש שדרושה פגישה עם רופא, ציינתי אפילו איזה, מעבר לזה השימוש במינוח "ככל הנראה" אמור להבהיר שזו לא קביעה ולא אבחנה. גם ככה יש בפורום הזה יותר מדיי קופצים שמציעים משחות ותיפופים כדי לרפא את הנפש ואת הגוף, אז לא צריך לקפוץ כשיש המלצה פשוטה - ללכת ולהבדק!

dudi adler

New member
שרון שני גונן

מקווה שהבנת שלא ניסיתי לאבחן בכלל. רק ´הגנתי´ על כבוד הרפלקסולוגיה. לגבי הצלחות: אשה אחת שהקלתי עליה מאוד... אחרות שיצאו מזה אחת שהיתה עם פיברומיאלגיה ומחזור לא סדיר,שלא יכלה להכנס להריון-נרגעה מאוד בטיפולים, מצבה הוטב מאוד, והיא נכנסה להריון רק מן הטיפול(וגם בעלה עזר קצת
) דודי

למעלה