כאבים בברכיים

danish99

New member
כאבים בברכיים

הופניתי לאורתופד לאחר שמזה כשנה אני מרגיש כאבים בברכיים ובכפות הרגליים ובעקב. האורתופד שלח אותי לבדיקות ולאחר שחזרו אמר לי שיש לי בעיה ראומטית ואני צריך לפנות לראומטולוג, (התור הקרוב לראומטולוג בעיר שלי הינו בעוד 3 חודשים!) הבדיקות שהאוקתפד שלח אותי הם CRP=1.1 ו-RHEUMATOID FACTOR-50 ו-ESR-26 וכן בדיקת מיפויי עצמות שהצביעה על הדגשה בפטלות וייתכן תהליך דלקתי. מה זה אומר?

כאבי מפרקים

קשה לקבוע אבחנה על סמך הממצאים שאתה מתאר- הESR והCRP המעט מוגברים מרמזים על תהליך דלקתי אך זה לא ספציפי - הRHEUMATOID FACTOR היא בדיקה חיובית בסוג מסויים של דלקת מפרקים אך הוא גם חיובי בחלק מן האוכלוסיה והתאור שלך לא בהכרח מתאים לסוג הספציפי של דלקת מפרקים האם אתה סובל מכאבי גב תחתון ? כי השילוב של כאבי ברכיים ועקבים מרמז על כיוון אחר ? בכל מקרה אין ברירה - תצטרך להבדק על ידי ראומטולוג ועל סמך הממצאים בבדיקה בעיקר להגיע לאבחנה

danish99

New member
כבי ברכיים

תודה על התשובה. לגבי גב תחתון -אני לא מרגיש כאבים במנוחה לעומת זאת במאמץ של הגב התחתון כאשר אני מתכופף או מרים משהו כבד אני מרגיש קצת כאב. האם השילוב של כאבי ברכיים ועקבים מרמז על בעיה אורטופדית או בעיה אחרת?

למעלה