כאבים בברכיים

כאבים בברכיים

אני בן 39 סובל מכאבים חלשים בברכיים זה מספר שנים שמופיעים אחת למספר חודשים וגורמים לי לצלוע קלות. נבדקתי ע"י אורתופד לפני כארבעה חודשים, נשלחתי לצילום ולא נמצא ממצא חריג. אתמול החלו כאבים חזקים בברך ימין שגורמים לי לצליעה רצינית. הברך נפוחה וחמה. לי עצמי אין חום. הופניתי למיון שם לאורטופד נראה היה שלפי הנתונים הנ"ל ומבדיקה שעשה נראה שעדיף קודם לשלול דלקת פרקים לפני אפשרויות אחרות כמו בעייה במיניסקוס אותה הציע הרופא הכללי. מספר דברים שפיענחתי ממסמך הבדיקה: אבחנה משוערת: Recurrent monoarthritis הפנייה לראומטולוג מיפוי ___spect בברך אבי סבל מספר שנים בבעיייה בברכיים. עבר זמן רב עד שמצאו שזה עקב שחיקה של הסחוס ושברי סחוס שהיו חופשיים בברך. השאלות שלי: האם האבחנה הנ"ל נראית סבירה? דלקת פרקים בגילי? האם יש קשר גנטי לבעיות בירכיים?

כאבים בברכיים

שלום, חום ונפיחות בברך מכוון לכיוון של דלקת, בעיקר בהיעדר סיפור רקע חבלתי. ככל הנראה לאחר ששלל האורטופד את הכיוון הזיהומי כמקור לדלקת (אני מניח שנעשתה בדיקת דם במיון), הכיוון הבא לבדיקה הוא דלקת תגובתית. דלקות כאלו מבוררות במסגרת מרפאה ראומטולוגית, יש צורך בביצוע בדיקות דם מכוונות. לגבי שאלתך בקשר לפגיעה מניסקיאלית, המיפוי עשוי לתת מענה לכך למרות שבנוכחות דלקת יעילותו מוטלת בספק, מדובר בבדיקה רגישה מאד אך שאינה ספציפית. בעיות של שחיקה במפרקים כפי שהיו לאביך, קרוב לוודאי שאינן קשורות לבעיה אותה אתה מתאר ומדובר בשינויים על רקע גיל. למחלות פרקים יש במקרים רבים רקע תורשתי כזה או אחר. להערכתי הבירור שנעשה וההמלצות נכונות במסגרת בירור לדלקת במפרק. יש לבצע גם תרבית לחיידק בשם גונוקוק. בברכה,

למעלה