כאבים בברך

bboonndd007

New member
כאבים בברך

אשמח לדעת מה ניתן לעשות נגד כאבים בברך ? ואם מישהו יודע ממה זה נובע? תודה

No name for now

New member
להיבדק אצל רופא אורטופד

יש בעיות רציניות ויש בעיות שאפשר לפתור בקצת מנוחה או אפילו תרופה אנטי-דלקתית. בכל מקרה גם על בעיות יותר רציניות אפשר להקל עם תחבושת אורטופדית מתאימה (אני לא מתכוונת לאלה שמוכרים בבתי מרקחת אלא לתחבושת שרופא רושם לך ועם המרשם את הולכת לחנות שמוכרת ציוד כזה) תרגישי טוב

זה הזמר

New member
ברך? מישהו אמר ברך?

כאבים בברך יכולים להיגרם ממליון סיבות: דלקת במיניסקוס, שחיקת סחוס, קריעת רצועות, השמנת יתר ועוד ועוד. כדי לדעת בוודאות חייבים להיבדק ע"י אורתופד.
דרכים להקלת הכאב - הפחתת העומס מהברך - לשבת או לשכב עם רגליים מורמות, לא לעמוד הרבה ולא לרקוד עד שרופא יבדוק את המצב. חימום או קירור המקום - ע"י בקבוק מים חמים או קרח עטוף במגבת. משככי כאבים - אופטלגין, אדוויל.
דרכים למניעת כאבים בעתיד - שימוש בנעליים נוחות (סוליה גמישה עם סופג זעזועים) גם ביומיום, שימוש בנעלי ריקוד. פעילות גופנית מותאמת למצב - פיזיותרפיה, פלדנקרייז (כמובן לאחר התייעצות עם אורתופד). מאוד חשוב להקפיד על חימום שרירים לפני והרפייה אחרי פעילות גופנית כדי למנוע פציעות וחבלות. להקשיב לגוף - להפסיק לפני שמתחיל לכאוב. וזהו, נראה לי רפואה שלמה! * האמור לעיל לא מהוות תחליף לייעוץ רפואי

kashke

New member
../images/Emo132.gifהערה חשובה../images/Emo70.gifפלדנקרייז

חשוב וטוב לעשות על בסיס קבוע ובכלל. אין צורך בהמלצה של רופא משום סוג שהוא. ניתן להתעמל בקבוצה וגם באופן אישי אצל מורה מוסמך.

UHUstick

New member
שתי הערות

נעלי ריקוד לא בהכרח בריאות. נעלי "בלוך", הנעלים המפוצלות המקוריות, התגלו כמזיקות לרגל. יש לי בעיה בגיד אכילס, האורטופד שלי אמר לי במפורש "או נייקי או ניו באלאנס!". פלדנקרייז - העלת בי נשכחות. כשהייתי מגיע הרבה לאיזור המרכז, הדרך היחידה שלי להתנתק מהכל ולקבל קצת שקט היתה בחדר כושר. הייתי עושה הכל - ממכשירים רגילים, דרך קיקבוקסינג ועד טאי צ'י. יום אחד המאמן שלי המליץ לי להצטרף לשיעור פלדנקרייז לצעירים. באמת, שהדבר האחרון שאני ממליץ למישהו זה לעשות פלדנקרייז! זה פשוט נורא. מאוד מומלץ לעשות פילאטיס ואם זה משעמם אותך אני יודע שהטרנד החדש זה יוגהלאטיס - שילוב בין פילאטיס ליוגה. זה ישמור לך על הגוף, יאריך את השרירים ויפעיל חלקים שמעולם לא הפעלת!

No name for now

New member
2 הערות להערות

לגבי הנעליים אתה צודק אבל לא לגמרי, קודם כל אתה צודק שלא כל נעל ריקוד היא טובה לברכיים, סנדל יווני למשל ממש לא עושה לי טוב, לגבי הסוליה המפוצלת זה די אינדיבידואלי ותלוי בבעיה, יש נעליים עם סוליה מפוצלת שסופגות זעזועים, אני רוקדת עם נעליים כאלה והן יותר נוחות לי מנעלי ריצה או הליכה (לריקוד כמובן). לגבי התעמלות, לכל אחד יש את ההעדפות שלו מומלץ להתייעץ עם אורטופד לפני שמתחילים, הרופא שלי מציע לי פעילויות שמומלצות לבעיה שיש לי בברך.

לא מסכימה! ../images/Emo3.gif

מה זת'ומרת: "האמור לעיל לא מהוות תחליף לייעוץ רפואי"??? יקירתי! לדעתי, את כבר יכולה לפתוח קליניקה פרטית!!!

למעלה