כאבים בברך

כאבים בברך

עיינתי בשאלות ולא מצאתי שאלה דומה , אז אם יש אני מתנצלת ואני אשמחלתשובה , אני לפני כ 5 שנים עברתי קורס מדריכות אירובי ועסקתי במקצוע לא הרבה זמן , כיוון שהתחילה לי שחיקת סחוס בברך (לפחות על פי דברי האורטופד) כרגע אני ממעטת בפעילות גופנית , אני מדיי פעם רוכבת על אופניים אני הייתי מטופלת אצל אורטפדים במשך כשלוש שנים אבל התייאשתי וזאת לאחר שהאורטופד האחרון אמר לי "לא נורא יש לך סטייה רק של 2 ס"מ של מפרק הברך פנימה". שאלתי היא : מה אני יכולה לעשות בנוגע לסחוס( אני יודעת שיש היום השתלות סחוס למינהם .. השאלה היא איך אני מגיעה לזה והאם זה שווה את ההשקעה ) ושאלה נוספת : מה זה אומר סטייה של הברך פנימה (לפי דעתי הפמור סוטה פנימה יחסית לטיביה ) אני לא זוכרת את השמות המדוייקים של המפרקים אני מקווה שהתנסחתי נכון ובבהירות אודה לתשובה, אני דיי מיואשת מכל מעגל הרפואה , עד כה לא קיבלתי אפילו הפניה לMRI בברככת יום טוב סתיו

כאבים בברך

שלום סתיו, קשה לי לומר מהי אותה סטיה של הברך שאת מתארת. נדרשת בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה שבוצעו עד כה. לגבי השתלות סחוס למיניהן, מדובר בדבר חדש הנמצא בחיתוליו ועד כה ללא תוצאות מדעיות מרשימות או אפליקציות קליניות מוכחות לאורך זמן. קיימים טיפולים שונים רבים ומגוונים לבעיות במפרקים שונים, בהם מפרק הברך אך אלו כמובן תלויים במהות הבעיה. בדיקת MRI אינה בהחלט הבדיקה הנדרשת אך, כאמור, לא בדקתי אותך ולכן אין לי דרך לומר בוודאות. עלייך לפנות לבדיקה חוזרת אצל רופא אורטופד, רצוי כזה המתמחה בספורטאים ופציעות ספורט. בברכה,

תודה על התגובה

אשמח באם יש ברשותך שם של אורטופד המומחה בפציעות ספורט , אני שוב מודה על התגובה האדיבה והמפורטת תודה

למעלה