כאבים באגן

dor123451

New member
כאבים באגן

שלום, האם כאבים עזים שבאים והולכים באגןבשני הצדדים באזור עצמות ה-ILLIAC CREST יכולים לנבוע מסיבה דלקתית ראומטולוגית או שסביר יותר מכיוון שלא מדובר במפרק שהסיבה היא אורתופדית מכנית עקב עודף משקל ? מהו הטיפול המומלץ לכאבים אלו? האם אפשר לבצע זריקת סטרואידים ללא חשש ? אני בן 40 וסובל מעודף משקל אציין כי בבדיקות דם נתגלה שקיעת דם מעט גבוהה -35 וכן CRP מעל לנורמה- 1.5. תודה

dor123451

New member
תשובה

הכאבים מופיעים מדי פעם ולא תמיד, לעיתים ללא כל גירויי או מאמץ בד"כ רק בצד אחד ולעיתים בצד אחר, כמו כן יש כאבים כאשר אני לובש מכנסיים צמודות או עם מכנסיים עם חגורות לוחצות גורמות לי לכאבים עזים בשני הצדדים. בקיצור האבים באים והולכים בשני הצדדים, אכן הכאב גדול יותר כאשר אני שוכב על הצד. תודה

תנסה כמה דברים

1. לשכב על משטחים רכים אבל שלא שוקעים. אפשר לשים ספוג רך מתחת לעצמות העיקר שלא יהיה לחץ על האגן. 2. ללבוש מכנסיים ותחתונים שלא הדוקים מדי ולוחצים על העצמות רצוי בלי גומי. 3. אפשר למרוח משחות להקלה כמו אקסיפן ברול וכדומה. עוזר מאד. 4. רצוי גם להתיעץ עם רופא גסטרו .לפעמים כאבים באגן מקדימים בעיה במעיים כמו דלקות במעיים . גזים מרובים וכולי. בהצלחה !

כאבים באגן

כאבים באזור המתואר יכולים לנבוע מדלקת בגידים- כדאי לבצע מיפוי עצמות בשיטת SPECT על מנת לשלול או לאשר זאת- במקרה זה, יש אולי מקום להזרקה של סטרואידים

למעלה