כאבים אחרי שאיבה

namshush11

New member
כאבים אחרי שאיבה

עברתי שאיבה ביום רביעי של 21 ביציות. עכשיו כבר שבת והכאבים לא עוזבים אותי. אני מרגישה כל דקירה בשחלה. כל תנועה כואבת. לא מאד כואבת אבל קצת כואבת. מתי זה משתפר? חשבתי ללכת לעבודה מחר אבל נראה לי שאני אזוז שם כמו אדם סובל ומקופל. אולי הכאבים הם בגלל גירוי יתר של השחלה - בשל כמות הביציות ורמות ההרומונים הגבוהות שלי? דרך אגב - אני שותה כמו סוס מפחד של גירוי יתר. נמשוש

einav8

New member
גם לי היו עדיין כאבים ביום

הרביעי, אפילו ביום העשירי, זה בגלל מספר הביציות, תשתי הרבה, לדעתי אל תלכי לעבודה, ואם מחמיר - לרופא. מאחלת לך מכל הלב שזה ה IVF האחרון. תרגישי טוב, ושוב בהצלחה.

namshush11

New member
שאלה לגבי מוקפאים

היו לי אחת עשרה הפריות. נמסר לי כי את אלה שלא החזירו יקפיאו אם יהיו במצב טוב. ההקפאה צריכה להתרחש היום. טופלתי בהרצליה מדיקל סנטר. איך אני יכולה לדעת כמה מוקפאים אכן הקפיאו לי ובאיזה מצב - כמה תאים ודרגה? לגבי השאיבה לא קיבלתי דיווח נכון. בהתחלה אמרו לי 19 ובהחזרה אמרו ששאבו 21. האם זה מקובל ששולחים לי הביתה עדכון של מספר המוקפאים ומצבם או שאני צריכה להתקשר ולדרוש? נמשוש

33תותית

New member
הי נמשוש

איני יודעת איך זה עובד במדיקל סנטר. באיכילוב, למשל, קבלתי דו"ח סיכום טיפול (עבור קופת החולים) בו מפורטים הפרטים הבאים: מס' ביציות שנשאבו, מס' הפריות שהוחזרו ומס' הפריות שהוקפאו. מצב המוקפאים לא מפורט בסיכום זה, אך ניתן לקבל הסבר בע"פ אם מבקשים. ולגבי הכאבים: כמי שחוותה פעמיים גרוי יתר שחלתי, ממליצה בחום להקפיד לשתות המון. אם ניתן, אז רצוי מאד לנוח. בנוסף, לי נאמר שניתן לקחת תרופות כמו אקמול, אופטלגין ואדקס פורטה לשיכוח הכאבים. בנוסף, אם הכאבים כה עזים עד כדי הפרעה לנשימה ו/או הקאות - ממליצה בחום לפנות לחדר מיון. מקווה מאד בשבילך שהכאבים יעברו במהרה, וכמובן - בטא חיובית בקרוב מאד!!! המון בהצלחה ותרגישי טוב!!

יציואפי

New member
הי נמשוש

אנחנו מטופלים במדיקל, והם שולחים הביתה טופס סטנדרטי שמפרט כמה שאבו, כמה הפריות היו, וכמה הקפיאו. אם את רוצה יותר מידע פשוט תשאלי את האחיות והן יבררו לך במעבדה. תמיד ענו לי על כל השאלות וביום של ההחזרה אמרו לי את כל המידע הזה. לי אף פעם לא היתה בעיה עם מדיקל. פשוט לשאול!!! אפרת

למעלה