כאבים אחרי ניתוח

hiilla

New member
כאבים אחרי ניתוח

היי בנות!

לפני כחודשיים עברתי ניתוח לפרוסקופיה, הוציאו את הציסטה, ניקו קצת באגן, שיחררו קצת את הרחם ועוד דברים שאני לא ממש מבינה בהם ובדוח הארוך הזה...אבל בהחלט הוגדר כהצלחה בסוף.

הבעיה היא שבזמן האחרון כואב לי בבטן התחתונה, באזור של הצלקות, גם ימין וגם שמאל, כאב חד שמגיע אחרי שאני יושבת הרבה זמן או עומדת הרבה זמן...משהו שקצת חדש לי, כאילו נתפס לי שם השריר ואין מה לעשות חוץ מלנשום עמוק ולתת לזה לעבור...יש רגעים שאני נעמדת אחרי ישיבה וממש צריכה רגע של "מתיחה מחדש של השרירים" כדי להצליח ללכת בלי כאב...

מוכר למישהי מכאן? משהו שיחלוף עם הזמן או שדורש טיפול?

בכנות, פשוט ממש לא בא לי להתעסק בזה שוב...בעיקר שהתחלתי עבודה חדשה, אז אשמח לדעת כמה בלחץ אני צריכה להיות :)

זואילי

New member
הי הילה

אני קצת מתקשה להבין את סוג הכאב (אם זה כאב בצלקת או פנימי) וממילא - אנחנו לא רופאות, אבל לדעתי הדבר הכי נכון הוא ללכת לביקורת אצל הכירורג.
הניתוח הוא לא סוף דבר, צריך להמשיך להיות במעקבים אצל רופא אנדו, פעם בשלושה חודשים/חצי שנה - בהתאם למצבך ולטיפול (קיבלת דיכוי?) ולתכנונים שלך הלאה (הריון אם את מנסה) וכו'.

ואם הכאב הזה מאוד מטריד אותך - אז אין מנוס מלתת לרופא להסתכל/לגעת/לתשאל אותך.
יודעת שלא כיף להתעסק בזה, אבל אנדו הוא התעסקות לכל החיים..
ואם ביקורת תראה שהכל בסדר ומדובר נגיד בקצב החלמה של גופך - אז אפשר להוריד את סף הלחץ

דרך אגב - לי יש שנת כאבי צלקות.
ובעיקר כואבת לי צלקת מפתיחת בטן, מניתוח שהיה לפני למעלה משנה... כאב באיזור אחד ספציפי.
בלי לחשוב פעמיים נתתי לשני כירורגים למשמש את האיזור הכואב אצלי.
ודרך אגב, צלקות נוטות לכאוב עם שינויי מזג אויר.
לא נצפה שם משהו חריג. אז נאלצת לחיות עם ההצקה הזאת.
אבל לפחות נרגעתי שהכל שם תקין.

kikona126

New member
לי היו 2 כאבים דומים

האחדלי אחד בתפרים בתבור ממש כאב לי הרגשתי כאילו וזה מושך אותי מבפנים. הרופאת משפחה אמרה לי ללכת לבדוק אצל כירורג.
היא נתנה לי לנסות לשים שם ויטמין אי ואמרה שזה יכול לרכך את האזור. זה עשה את שלו.

כאב נוסף שהיה לי ויש לי לפעמים יותר בזמן מחזור זה כאב פנימי יותר. בבדיקה שעשו לי ובשיחה עם אחד המנתחים מסתבר שבניתוח שלי היתה מעורבות של רצועת הרחם, ולכן צרבו אותה (בדרך כלל שיש מעורבות לפי הרופא מוציאים את הרצועה, אבל בגלל שזה לא היה ניראה נורא כל כך צרבו) הצריבה מתחה לי את הרצועה וישנם מקרים שהיא מורגשת.

עקרונית הכאבים האלו יכולים להיות בגלל עוד 20 סיבות שונות. לי היו עוד כאבים כי נוצרה לה ציסטה חדשה בשחלה (צלולה ויפה שנעלמה אחרי כמה זמן) וזה הכאיב את האזור...

קחי את דוח הניתוח שלך ולכי לכירורג או אפילו לרופא המנתח. הם יבדקו מה היה בניתוח ומה יכול לגרום לכאב.

תרגישי טוב!

liats80

New member
היי הילה

אני מסכימה עם הבנות שענו לך מעלי שכדאי לראות כירוג.
יכול להיות שאלו כאבי מתיחות של הצלקות הפנימיות ושהם יעברו עם הזמן. אבל כדאי בכל זאת שהרופא יראה ויגיד מה הוא חושב ואולי יש גם משהו שיכול להקל עליייך.
תרגישי טוב!
ליאת.

פז08

New member
הי הילה... קודם כל לא להיות בלחץ....

חשוב בהחלט שתראי בהקדם רופא שמתמחה באנדו' שיבדוק אותך ותתייעצי איתו.
אבל אין סיבה להיות בלחץ.
כמו שכבר כתבו לך, יכולות להיות המון סיבות לכאב.
יכול להיות שמדובר בביוץ (אבל אז הייתי מצפה יותר לכאב חד צדדי)
או כאב שמקורו במתח ברצפת האגן- דבר שאני סובלת מאוד ממנו....
תגשי לבדיקה ותראי מה קורה.
בינתיים לנשום עמוק- קרוב לוודאי שאין סיבה לדאגה מיוחדת...

hiilla

New member
תודה רבה!

אגש בשבוע הקרוב לבדיקה ואנסה לראות במה מדובר בתקווה שזה באמת משהו חולף ולא עוד משהו שידרוש זמן וטיפול :)

שבוע מצויין לכולכן!!!!

דסי31

New member
היי הילה

גם אני עברתי ניתוח ראשון לפני כחצי שנה, היה די מסיבי ומקיף ועירב ניקוי הידבקויות מהאגן, שחרור האורטר, הפרדת השחלות שהיו דבוקות והסרת מוקד מהרקטום. אני יכולה להגיד לך שלגוף שלי לקח לפחות 3 חודשים עד להחלמה מלאה, עד שיכלתי להגיד שעברו לחלוטין כל הכאבים, והייתי רוב הזמן בדיכוי.
גם אחרי שחוזרים לעבודה ולתפקוד מלא, האיברים הפנימיים עדיין מתאוששים מהטראומה, וצריך לתת לזה זמן. הגיוני שתרגישי כאבים ותחושות חדשות, עברת ניתוח והשתנה כל המצב ב"בפנוכו" :)
כמו שהבנות האחרות פה כתבו, כדאי להתייעץ עם הרופא שניתח אותך או שעוקב אחרייך עכשיו אחרי הניתוח, אבל בכל מקרה זה לוקח זמן וצריך להיות סבלניים. ואין מה להיות בלחץ!

תרגישי טוב ותנוחי קצת בחג מכל מה שעברת

חג שמח!

למעלה