יתר פעילןת .

הדס32

New member
יתר פעילןת .

לדר שלום. אני בת 32 עם בעית יתר בבלוטת התריס לוקחת באופן קבוע פרויפיל תיוציל כל יום כדור ואחת לשבוע שניים. הבדיקות לפי הרופא המטפל דר אליאש כרגע תקינות ה- TSH 0.98, FT4 14.5,אא3 1.63. אני כבר מטופלת קבוע קרוב לשש שנים. הבעיה שלי היא בדיקה שעשיתי לא דרך הרופא המטפל בעקבות בעיות אחרות שנקראת: THYROID PEROXIDASE AB - 172 הבנתי מהרופא שלי שזה מראה בעצם על הבעיה שממנה אני סובלת יתר פעילות ואלו נוגדנים בגוף ואין מה לעשות העיקר שהבלוטה עצמה תקינה כרגע. אני אובדת עצות מעולם לא עשיתי בדיקה זו מה עוד שבמקביל הנני סובלת מבעית פריון מתמשכת ואני כרגע בטיפול-IVF . אודה לך אם תעזרי לי ותאמרי לי מה לעשות ואם כדי ? האם כדי להיות מטופלת ברופא שקשור גם לעניני פריון ואם יש קשר ? יום טוב.

הדס32

New member
חסרים נתונים....להמשך השאלה..

לתת לך תמונה יותר ממשית וברורה בנוסף להודעה הקודמת ישנם בדיקות במסגרת בירור אי פריון שעשיתי ב-23/4/02 שכוללות: פרולקטין-361.01 FTS-7.32 LH- 8.75 אודה לך על ההתיחסות אני מודאגת מאוד....

פעילות יתר ו-anti TPO

שלום הדס, אין לך מה להלחץ מהנתון החדש. הוא נבדק לאחרונה אך היה קיים מהתחלה. כל מה שזה אומר הוא שקרוב לוודאי שהמחלה שיש לך היא מחלת grave's, שהיא מחלה אוטואימונית, ומכאן הנוגדנים נגד בלוטת התריס. מה שאני לא מבינה זה משך הטיפול: 6 שנים! זה לא מקובל. מאחר ואת מאוזנת מבחינת הבלוטה, לא צריכה להיות בעיה להרות, לפחות לא במה שנוגע לבלוטה. העיניין הוא המשך הטיפול במהלך ההריון. את מקבלת טיפול במינון נמוך. גם כשאנחנו מטפלים בנשים בזמן הריון, אנחנו משתדלים לשמור על ערכי הורמוני התריס (T3, T4), בתחום העליון של הנורמה כדי לא לגרום לתת פעילות לעובר. הערכים הנוכחים שלך, כשאת לוקחת מינון קטן, אינם ליד הגבול העליון של הנורמה. נעשה נסיון הפסקה בעבר? מתי זה היה? הייתי מציעה לך להעלות את הנושא הזה בביקור הבא שלך.

למעלה