יתרונות וחסרונות!

Im So Excited

New member
יתרונות וחסרונות!

תנו יתרונות וחסרונות למקום המגורים שלכם! יאללה..? אני אתחיל(אני משוויץ,למי שלא יודע) חסרונות-יקר פה אבל באמת ממש יקר. לעשות פה קניות זה פשיטת רגל! אין פה שפה קבועה-אבל הרוב מדברים פה גרמנית,ויש גם הרבה צרפתית,וגם קצת איטלקית ורומאנש. אבל הכי הרבה גרמנית. ואממ..לא עולות לי עוד חסרונות,כנראה שטוב פה הא? ויתרונות-הרבה מקומות לצאת וכאלה. בטוח פה..ואפשר לנסוע ברכבת ב2 בלילה ולהיות רגועים חוץ מזה, ביום שיהיה פה פיגוע אז בטח זה יהיה סוף העולם או משהו. אני רצינית! זה המקום הכי בטוח בעולם! אנשים מנומסים. מערכת בריאות טובה. כנ"ל לגבי מערכת החינוך אה אה! והתחבורה פה..ממש כיפית ונוחה. כיף לעלות על הרכבת רואים נופים ממש מדהימים. חפרתי.

eynav16

New member
עונה...../images/Emo9.gif

נתחיל בחסרונות ואולי אני ימצא יותר מיתרונות...
ברזיל זה מדינת ענק והעיר הכי קרובה לעיר שלי היא כמה שעות נסיעה והיא יותר קטן מהעיר שלי...ויש אחת שהיא חצי שעה מפה אבל היא כפר כזה...זה לא יכול להיות מקום בילוי... בקיצור אין לי 10 קניונים בחיפה שאפשר ללכת ולגוון אני תקועה באחד וברחוב אחד בעיר וזה מה יש...
אני לא יודעת את זה אבל ההורים שלי אומרים שזה ישראל לפני 20 שנה... הם לא מפותחים ומדינת עולם שלישית ובקיצור לא הכל נחמד פה...מפיות במסעדה יכולות להיות מניילון כזה..חח..
שותים פה המון המון המון אלכוהול, בירות וכאלה... ומעשנים המון ובכל מקום וזה פשוט דוחה
והם גם נוהגים אחרי זה חצי שיכורים או אפילו שיכורים...ואין ממש חוקים לנהיגה מישהו יכול לסוע בכיוון ההפוך כדי לחסוך דלק...מצחיק אבל עצוב...גם בלי חגורות מודה שגם אני וזה לא בסדר...כי זה בדוגרי הביטחון שלי..
בגלל שאני בעיר שאין קהילה יהודית ולא ממש עיר של תיירים או משהו אז אין פה כל מני דברים מוקרים כמו שמפו וכאלה... איך אני מתגעגעת לאלמקס שלי ולעוד כמה דברים אישיים
...
מתחילים ללמוד ממש מוקדם....7:00 בכיתות
יש עוני...אבל בעיר שלי פחות.. טוב דיי בנתים יתרונות
העיר עם פחות עוני מערים אחרות בברזיל...כאילו נחשבת לעיר יחסית 'עשירה' כאילו כמעט ולא ישנים ברחובות פה אבל כמו בכל מקום בעולם יש אנשים שכן ישנים ברחוב...אבל לעומת העירם הגדולות פה זה הרבה יותר טוב..
פחות מסוכן פה מערים אחרים אבל עדיין צריך להזהר..
עיר יחסית גדולה...אבל עדיין חור
התחלתי לעשות פה ספורט וזה ממש אחלה...אני אפילו נהנת
אנשים פה ממש חמים נחמדים גם כשאני לא מדברת את השפה
אוכל טעים ודברים שבחיים אני לא יטעם בארץ..
בשר יותר טוב מהארץ
זהו ניראה לי... לילה טוב

אוקיי אני אנסה...

אני מקנדה, טורונטו. יתרונות
תחבורה ציבורית יחסית נוחה. יש אוטובוסים 24 שעות ביממה. אחרי 9 בערב הנהג עוצר גם בין תחנות לנשים שמבקשות.
אנשים מנומסים
הרבה אפשרויות, דברים חדשים, פתיחת דלתות לכל מיני תחומים.
מצלמים פה הרבה סירטי הוליווד אז אפשר להצטלם כניצבים ולפגוש הרבה מפורסמים. יותר זול פה לצלם את הסרטים.
אסור לעשן בפנים!!!!!!!!!!!!!!!!!
די מקפידים על שלא להכניס אנשים מתחת ל 19 למקומות של 19+. כמובן שיש... ועושים fake ID אבל עדיין..
חם בדירות. גם אם קפוא בחוץ, בפנים הולכים עם חולצות קצרות.
קהילת ישראלים גדולה מממ טוב נראה לי אפסיק. חסרונות
שלג!!!! יותר מידי... למרות שהחורף הזה היה יחסית בסדר. אבל אם קר פה אז קר קר קר...
אני אישית לא הכי אוהבת את מערכת הרפואה.
לפעמים הנימוסין שלהם יוצא מהתחת! סליחה על הביטוי.
הרבה סינים... הודים... קיצר אנשים צבעוניים. אין לי בעייה איתם רק שמפחיד שהאדם הצבעוני גובר על הלבן.
אנשים לא חמים במיוחד, כמובן שלא כולם. אבל לא כמו בארץ-כולם מכירים את כולם במונית, אוטובוס ובכל מקום. זה חסר לי נורא.
אין פה ים!!!! רק אגמים. האגמים גדולים אבל... ז"א אגם אונטריו הוא בגודל של ישראל אבל עדיין... זה לא ים!!! אפילו החול שמביאים לחוף הוא חול מובא. טוב לא אפוצץ את ההודעה

AnnabeI Lee

New member
"מפחיד שהאדם הצבעוני גובר על הלבן"?

אני חייבת להגיד שצרם לי לקרוא את המשפט הזה. אני לא מתכוונת לפתוח פה דיון פוליטי מעמיק על גזע וזכויות, אבל אני לא מבינה איך אפשר להעריך בני אדם על בסיס צבע העור. אם "אין [לך] בעיה איתם" למה מפחיד אותך שהאדם הצבעוני (שהוא לא עד כדי כך צבעוני, הוא בסך הכל בגוונים שונים של חום), גובר על האדם הלבן (שגם הוא לא לבן, הוא בדך כלל בייג' ורדרד)? והמילה הזו "גובר". מה היא אומרת בכלל? מישהו הזמין אותך לקרב בצהריי היום? בסך הכל דרו בבית שקרוב אלייך. באמת צריך להיות חוק נגד זה. ומה מפחיד בזה? הם משתלבים לך עם החושך בעוד השאר זוהרים באולטרה סגול? את יודעת מה? למה בעצם שלא נפתח פה דיון פוליטי על גזע וזכויות. עד לא ממש מזמן הדיעה באירופה הייתה שאפריקה היא חבורה של חיות שאין להן את היכולת להרגיש ולסבול. זה באמת מפחיד שהחיות האלה העזו לזהם את המעמד הלבן והטהור. בואו נחשוב לרגע על מה ה"זיהום" הזה עשה בעצם. שילוב של "גזעים" שונים הביא בינתיים לחיזוק הגנום האנושי. פגמים שפעם השפיעו על המין האנושי כמו מחלות גנטיות שנפוצות בקבוצות מבודדות כבר כמעט ולא קיימים כי הקבוצות האלה הן לא סגורות כמו פעם. עד לא מזמן לאנשים עם כמות מסויימת של מלנין בעור היה אסור לשאת אירופאים טהורים, אסור היה להם אפילו לגור באותם מקומות. מה שיותר מפחיד בזה, זה שיש מקומות "נאורים" שזה עדיין קיים בהם, מישהו כאן מדרום אפריקה? קחי כל מדינה אירופאית שהקהילה העולמית מסכימה שאין בה הרבה אפליה רצינית (לעומת שאר העולם), נגיד הולנד, תשווי את איכות החיים בה ואיכות החיים (הממוצעת, לא של הלבנים) בדרום אפריקה או בארצות הברית. אני מבטיחה לך שתמצאי יחס ישיר בין הנכונות של הקהילה לקבל את השונה ובין איכות המים, איכות בתי הספר ויעילות התשתיות. לא ניכנס לזה שהמונח "גזע" בכלל לא קיים. פעם אירים נחשבו לגזע שונה משאר "הלבנים", יהודים נחשבו לגזע וכולי. "גזע" בסך הכל מצביע על פנוטיפים שונים של קבוצה עם הסטוריה ותרבות דומה יחסית. (שאף אחד לא יספר להיטלר שגם לסלבים יש לפעמים עיניים כחולות ושיער בלונדיני). ויכול להיות שכל זה זה סתם דברים כאלה שסטודנטים למדעי המדינה אומרים כשמשהו מעלה להם את הסעיף. אבל אני מזמינה אותך לשקול שאם לא היו אנשים שהחליטו להפסיק לחשוב על אנשים כמשהו "מפחיד", סבא וסבתא שלי לעולם לא היו מתחתנים, לי לא היו עיניים מלוכסנות (which are quite an asset with the guys let me tell you), ואחוז ניכר מפעוטים יהודים ממזרח אירופה היו מתים מטייזקס. יום טוב.

זה הרבה יותר גרוע

מילא תגידי שאת שאנשים "צבעוניים" מאיימים על האדם הלבן. מילא תגידי שאת שונאת כושים. אני בספק שאת באמת גזענית כזאת. לכן אחרי ההודעה של גיאלי את אמורה להגיד "נכון, סליחה. לא חשבתי פעמיים". להגיד שאת מכבדת את ה"דעות" של אלו שטוענים שגזע הוא מונח ווירטואלי זה יותר גרוע מלהציב את תיאוריית העיצוב החכם לצידה של תיאוריית האבולוציה כשתי תיאוריות שוות ערך. "אני מכבדת את זה שלדעתך ערבים הם בני אדם, אבל לדעתי הם לא". תעני על דבר אחד: את רואה מה את בעצם אומרת?

נלך קצת יותר עמוק...

וזה לא מכוון אליך, אני יודע שאת מסכימה
ניקח את כל הכתוב מעלי, ונפעיל את זה על בעלי החיים. "מה?? אתה משוגע? זה חיות!" "עזוב, סתם חיה" "אנחנו שווים יותר!" "את מי תציל, אדם או חיה?" "בוא נתן זכויות לצמחים!". מה זה כל האוסף הזה? כל זה אלו התגובות הראשונות של אנשים כשאני מספר להם על זכויות בעלי חיים. איפה נמצא הדמיון בין אפליית בעלי החיים לאפליית גזעים שונים/נשים? מסתבר שלא רחוק, הכל התחיל במאמר בעיתון, שהסביר בצורה מעולה את כל הטיעונים נגד אפליית נשים. יום אחרי זה התפרסמה תגובה, "זה מגוחך! הרי נוכל להפעיל את כל הטיעונים האלו על בעלי החיים". וכשיש דמיון בטיעונים יש גם דמיון באפלייה. הדמיון בין כל סוגי הדיכוי/ניצול/אפלייה הוא שהם כולם נעשים בצורה שרירותית, בלי הגיון אמיתי, רק כי ככה חונכנו, או כי ככה יותר נוח. הדוגמא הכי טובה לזה היא העבדות, אפליית הגזעים למיניהם. אריסטו כתב בזמנו "יש אנשים שמטבעם להיות אדונים[לבנים] ויש אנשים שמטבעם להיות עבדים, אלו הם השחורים"(זה מהזכרון, אז מן הסתם זה לא הטקסט המדויק), זה אותו דבר שאומרים על בעלי החיים כיום. "זה טבעי שנהרוג אותם", "זה בטבע שלהם להאכל" וכו'... הכל פה נעשה בצורה מאוד שרירותית, אף אחד לא יבוא ויגיד בעצם למה. לזה יש סיבה פשוטה, אף אחד לא יוכל למצוא טיעון הגיוני לאפלייה של גזעים אחרים/נשים/בעלי חיים. זה תמיד יבוא עם המשפט "אנחנו שווים/חשובים יותר", אבל כמו שאנחנו (רובנו אני מקווה) יודעים שצבע העור לא משנה בכלל ב"דרגה" של הבנאדם, והמין לא משנה, ככה גם אין סיבה שהאינטליגנציה תשנה. כאן טמון העיקר, האינטליגנציה. זה מה שהכי מפריד אותנו הכי הרבה מבעלי חיים אחרים, זהו גם ההבדל שהכי קל לזהות אותו. בגלל האינטליגנציה הזאת האדם הוא בעל החיים הדומיננטי בכדור הארץ. נראה לנו הדבר הכי טבעי בעולם שאנחנו "שווים" יותר, אבל אין שום סיבה שככה זה יהיה. כמו שבנת'אם אמר פעם בקשר להתעללות בבעלי חיים: "השאלה היא לא האם הם יכולים לדבר או להסיק מסקנות, אלא אם הם מסוגלים לסבול". תשאלו "למה דווקא הסבל?" פשוט, כי פה הוא התייחס לסיבה שבגללה זה לא בסדר להתעלל בבעלי חיים. אז זה לא משנה אם הם מסוגלים להסיק מסקנות ברמה של בני אדם, כי הסקת מסקנות היא לא מה שגורמת לבעל החיים לרצות שלא יתעללו בו. למעשה, להסקת מסקנות אין שום חשיבות פה. ככה גם לאינטליגנציה. למה אנחנו לא רוצים שיתעללו בנו? כי אנחנו מסוגלים לסבול. ככה גם בעלי החיים. זה לא שבגלל האינטליגנציה שלנו אנחנו לא רוצים שיתעללו בנו. אז מה זה משנה בכלל בהקשר הזה אם יש לנו גם את האינטליגנציה ההיא? הסיבה שלנו ושל בעלי חיים היא אותה סיבה, אותו רצון, אותו אינטרס, אותו סבל. לזה הכוונה ב"צריך להתייחס לכולם במידה שווה של התחשבות". הכוונה היא לא להתייחס אל בעלי החיים בדיוק כפי שאנחנו מתייחסים אל בני אדםף אלא להתחשב באינטרסים שלהם, שהם בדיוק אותם אינטרסים כמו שלנו, בצורה שווה. הפרה לא רוצה להצביע בבחירות, היא לא אינטליגנתית מספיק בשביל לרצות את זה, אז לא ניתן לה להצביע. אבל פרה לא רוצה שיגרמו לה סבל, בדיוק באותה מידה שבן אדם לא רוצה שיגרמו לו סבל. המניע אותו דבר, הרגד אותו דבר. למה שהסבל של בני אדם יהיה יותר חשוב מהסבל של הבעל חיים? מהו הטיעון ההגיוני לרעיון שבני אדם "שווים" יותר מבעלי חיים אחרים? מה זה "שווה יותר" בכלל? איך משהו יכול להיות שווה יותר ממשהו אחר כשהאינטרסים של שניהם הם בדיוק אותו דבר? בעל חיים/בן אדם לא יכול להיות שווה יותר, יש לכל אחד צרכים ורצונות משלו וצריך להתייחס לצרכים ולרצונות האלו בצורה שווה אצל כולם.

eynav16

New member
אמ..

אני לא יודעת מה גודל העיר שלך ואיפה גרת בארץ אבל גם בארץ לא ממש מכירים את כולם...אולי רק באיזורים מסויימים או משהו... תאמת שגם פה יש מלאאאאאאאאאאא יפנים/סינים אנערף... ומלא ערבים שהם כבר דור אחר אבל ההורים או הסבים שלהם מלבנון וכאלה... הם לא מדברים ערבית גם...הם חושבים שעברית זה ערבים..
ונכון ששלג מעצבן הרבה פעמים אבל הייתי שמחה ליפול במקום עם שלג...זה יהיה מדהים בטח...

Crazy Dipsi

New member
עונה.

יתרונות- -זה ידוע שהשבדים אנשים יפים. -נימוסים,תרבות,אני אוהבת את זה,הם אנשים נחמדים נורא. -הבתים פה,כל כך יפים ומעוצבים. גם הבית שלי מעוצב בסגנון שבדי להפליא
-גם בשיא הקור בחוץ,אפשר לצאת ולהכנס לאיזה בית קפה\פאב\מועדון\מסעדה או משהו בסגנון,ויהיה חימום. (צריך להתלבש בהתאם,כי באמת שבפנים המקומות הללו ממש חם.) -נופים. שטוקהולם,ובכלל,בכל שבדיה,יש נופים כל כך מדהימים. -המון אגמים מדהימים! -אוויר נקי,איכות חיים מעולה. חסרונות- -בחורף ממש קר,ואין הרבה שעות אור. אני קמה לבית ספר בחושך! ובקיץ אין חושך כמעט. אבל את האמת,למדתי לאהוב את זה. -יקר פה. שבדיה זו ארץ יקרה.

Crazy Dipsi

New member
לא שכחתי..

"זה ידוע שהשבדים אנשים יפים" זה כלל גם את הבחורים וגם הבחורות

מילא, אנשים יפים יש בכל מקום

הצ'ארם של השבדיות הוא הבטחון העצמי הגובל בהתנשאות!

Psychodish

New member
יאללה! נשדרג!

חסרונות קודם... טוב? :) קר פה כמעט כל השנה, בקושי יש קיץ משקאות, סיגריות , אולסטאר ובגדים יקרים פה מועדונים פה לא הכי זולים גם המערכת שלהם פה של הבצפר ושל ה"קופות חולים" מסריחים!!! לאזעזל! יש רק רופאים פרטיים...., זה יקר!! וצריך לחכות חודש כדי לפגוש תרופא. רוב האנשים קרים יותר מידיי מוסלמים. (לא שממש יש לי בעיה איתם, זה פשוט מפחיד לראות רק עיניים מתחת לכל הבדים שהם שמים עליהם) והם מפחידים אותי בכלליות. כדי לא לדכא יותר מידי...נעבור ל....יתרונות!!! ו-וואלה יש כאלה.... נופים מדהימים! וכשיש שמש מידי פעם, זה פשוט נפלללאאאא להיות בחוץ בין אם זה קר או לא. יש תמיד מבצעים...באוכל ובלבוש. (אני גרה באיזה חור) אז נחמד שיש קצת שקט לפעמים. נורבגיה...המממ מטאל....מטאל....נורבגיה. יש הרבה הופעות והרבה דברים לעשות. יש הרבה מקומות לטייל, ולשבת..ולהרגע. ויאללה!!! לא מספיק יתרונות? בעעעעעעע

למעלה