יתרונות וחסרונות להכנסת שרת המייל?!

papilon7

New member
יתרונות וחסרונות להכנסת שרת המייל?!

שלום לכולם אשמח לחוות דעתכם ליתרונות וחסרונות להכנסת שרת המייל אלינו. ה EXCHANGE אצלנו, כמובן, אך המיילים מגיעים דרך שרת חיצוני. אחת הבעיות היא כשיש פעמים רבות מיילים שמתעכבים בשני הכיוונים, אני מקבל תשובות לא מדהימות בעניין, שרת מיילים אצלנו יקנה לי שליטה בעניין. בעייה נוספת היא שאם שולחים מייל חיצוני שחלק מהמכותבים בעלי כתובות פנימיות, לא ניתן לעשות REPLY TO ALL. תודה מראש והמשך שבוע טוב יותר
 

frolik

New member
כשאתה אומר

"אך המיילים מגיעים דרך שרת חיצוני" אתה מתכוון שהמיילים מגיעים ל- exchange ? אם כן אז בעצם יש לך mail relay לא ? או שההפנייה נעשית על פי הכתובות ? כמה משתמשי דוא"ל יש לך ?
 

papilon7

New member
כן, מגיעים ל EXCHANGE.

ההפנייה נעשיית עפ"י הכתובות. יש לי 25 משתמשי דוא"ל.
 

frolik

New member
יש יתרון

בהפנייה לפי כתובות, כל הדואר שמגיע לכתובות לא קיימות נחסם ולא מגיע אליך ואתה חוסך קצת ברוחב פס (בימים של השתוללות ווירוסים) אופציה שנייה זה ללכת לכיוון של mail relay לפי כתובות שמתעדכן אוטומטית ואז אתה הרבה יותר גמיש ועדיין מרוויח פלות תעבורה (מה גם אם מי שעושה לך את ה- relay מפעיל אנטי וירוס ואולי גם anti spam ). בכל מקרה נתן בקלות להקים mail relay בארגון ואז אתה גמיש לחלוטין בנושא תיבות הדואר. העדיפות שלי: 1) מערכת מרוחקת שמתעדכנת אוטומטית 2) mail relay בארגון.
 

antidot

New member
---->

לא צלחתי להבין כ"כ את הקונפיגורציה (מי הMX הראשון ? האם exchange מוגדר כ MX שני או לא ?). בכל מקרה, אני מסכים בהחלט עם קודמי: המצב האידאלי זה שרת mail relay חיצוני שבו מתבצע ניקוי ראשוני של spam, וירוסים וכתובות לא קיימות, כאשר הexchange מוגדר לקבל דואר אך ורק משרת הmail relay. כמובן שאם הmail relay מקבל דינמית עידכונים על כתובות דואל המוגדרים בexchange, אז בכלל טוב.
 
למעלה