יתקשר או לא יתקשר ?

רז 68

New member
יתקשר או לא יתקשר ?

אז ככה. ביקשתי על הדירה 73000 מתוך תקווה לקבל 70000. הגיעו לקוחות עם מתווך לדירה שמתחתי שמוצעת למכירה , ואגב כך ראו את השלט ועלו אליי. בדקו את הדירה ונראה כי מצאה חן בעינהם , תוך כדי השיחה נשאלתי למחיר , עניתי 73 מחיר אחרון וכו. :)- למחרת התקשר הבחור ואמר שהוא יבוא אליי בערב עם עוד מישהו.. , בערב הוא בא עם בחור שהציג עצמו כמתווך (כנראה שהבחור הוא סוכן וזה שבא בערב מנהל המשרד. המנהל עשה הצגת תכלית .."הדירה לא שווה 64 וכו , בוא נסגור 66 תקבל ביד 65! שאלתי למה ? ענה .. תיווך. אמרתי..אני לא ביקשתי מתווך.מפה לשם הסכמתי לרדת עד 69000 . למחרת התקשר הסוכן הציע 68000 , אמרתי לו בוא לאמצע 68500 , אמר שיחזור לא חזר. התקשרתי אליו ואמרתי לו.. שמע בוא נגיע לאמצע 68500 ותאמר להם שהפינוי יהיה תוך חודש ולא ארבעה חודשים וכך הם יחסכו 3 חודשי שכירות. מאז כבר יומיים לא שמעתי ממנו. מה אתם אומרים ?. יתן לי להתבשל במיץ...ויתקשר או לא????? :) ועוד שאלה.. כמה זמן לוקח הליך גרירת משכנתא ? והאם אפשר מבחינה טכנית תוך חודש למכור ולעבור מבחינת בירוקרטיה וניירת בנקים? והאם כשאני גורר משכנתא , והנכס שאני קונה כפול ממחיר הדירה שאני מוכר , עולה התשלום על ביטוח הנכס ? או שהוא נשאר ביחס ליתרת חוב המשכנתא? אשמח לשמוע דעתכם. :)- הקיצר יומיים למחרת התקשר הסוכן עוד פעמיים רצה לסגור 68000 , אני בחוכמתי אמ

מי אנחנו שנדע אם יתקשר או לא ...?

אבל קשה לי להבין למה שווה להתעקש על 500$
אפשר למכור תוך חודש אבל מבחינה טכנית קשה לקבל את כל הכסף מהקונה בזמן כה קצר. גם אם יש לקונה את כל הכסף, למוכר אין סיכוי רב להשיג את כל האישורים (מס שבח, עיריה וכו') כל כך מהר ולכן הפיתרון המקובל הוא שהקונה משלם את כל הכסף, אך סכום מסויים נשאר בנאמנות אצל העו"ד עד שהמוכר משיג את כל האישורים. נראה לי שביטוח הנכס הינו בהתאם לעלות הבניה של הנכס ולא לפי גובה יתרת החוב.

רז 68

New member
אופסססססס .זריז.. תודה ועוד משהו

ראשית תודה ! ההתעקשות לא הייתה כזו קריטית... , אני חשבתי לקבל 70 ולא מיהרתי , וראיתי שהלקוחות רוצים את הדירה אז הייתי מוכן לרדת בעוד 1500 ל68.5 , אלא שלבינתיים מצאתי דירה אטרקטיבית ב150 , ואני צריך להזדרז.. מבחינת בתי"ס וכו. אז לכן עכשיו הלחץ עבר אליי :) ועוד שאלה. מהן המיסים מסביב שצריך לשלם בעת קנייה ומכירה? אני יודע .0.5% לעו"ד כשאני מוכר ועוד 0.5% לעו"ד כשאני קונה , וגם מס רכישה ? נכון?. מי יוכל להאיר עיניי? אני צריך לחשב כמה אני אמור להוסיף אם אני מוכר ב 68 וקונה ב 150 כולל כל המסביב. תודה

הוצאות ...

עו"ד, תיווך (אם יש), הוצאות העברה, הוצאות משכנתא, מס רכישה וכו' ... מדרגות מס רכישה - ראה בקישורי הפורום בקטגורית מיסוי מקרקעין

למעלה