יש!!!!!

סלים וארזה

New member
מנהל
יש!!!!!
איזה כיף לראות נבחרת שבה הסל הכל עולה על השחקנים כבודדים. נצחון בשיניים על פולין כשגל מקל עם שתי חדירות שלא צלחו, אבל אחר כך 6 מ-6 מהעונשין סוגר עניין.

מי היה מאמין שישראל תעלה מאחד משני המקומות הראשונים בבית (אני גרידי, אני יודע) בבית שבו פולין עם גורטאט, רוסיה וצרפת? לפני היורובאסקט כולנו היינו קונים הגעה לשלב השני, בייחוד אחרי משחקי הכנה שלא כל כך הצליחו.

איזה יופי. הנצחון על פולין רק מדגיש את הפספוס מול בוסניה. אין כוכב לנבחרת, אין מי שהוא הגו טו גאי, אבל יש תיאום הגנתי ויש פירגון (אפילו יותר מדי) בין השחקנים. אפילו פישר האאוטסיידר מרגיש חלק בלתי נפרד מהתלכיד.

שאפו וכל הכבוד.

Reutk

Active member
לגמרי! היה תענוג אדיר לראות אותם משחקים.

DRORIKO8

New member
איך אתה מסביר את זה סלים?
לא ממש מכיר לעומק את השחקנים שלה(הרוסי היחיד שאני מכיר טוב זה כמובן מוזגוב שנעדר) אבל לפי סקירה שעשו לפני המשחק נגדם מדובר בשחקנים מרכזים בקבוצות פאר רוסיות. מה הסיבה להתרסקות? מאמן ליצן? הכנות ששובשו בגלל כל הסיפור עם האיגוד? לא יכול להיות הרי ששחקני טופ יורוליג וטופ יורוקאפ יהיו פחות טובים מליאור אליהו ורביב לימונד.

סלים וארזה

New member
מנהל
לדעתי יש כאן מגוון של מספר גורמים
קודם כל נראה שאין ממש כימיה בין השחקנים, אבל זה קל להגיד.
על פי מה שראיתי אין לרוסים סנטר אמיתי פרט לפאטייב. זה ממש לא ברמה. סרגיי מוניה אחרי שיאו ועל פי מה שהבנתי הסגל שלהם נקבע ממש קרוב לאליפות. למרות כל אלה הרכז חבוסטוב נראה אחלה שחקן (אם כי לא חודר) והייתי בטוח שככל שהאליפות תתקדם, אז הרוסים יהיו טובים יותר.
&nbsp
כנראה שיבגני פשוטין לא מספיק טוב לנבחרת. ייתכן שיש סיבה מדוע עבר מצסק"א לקאזאן.וקובאן, אבל זה רק ניחוש שלי.

DRORIKO8

New member
ואיזה סנטרים יש לנו בדיוק?
יש לך את פישר שהוא בכלל 4, יש לך את גרין קשישא, יש לך את רוטבארט שהביאו אותו בשביל להוריד חפצים ממדפים גבוהים

סלים וארזה

New member
מנהל
גרין כמעט ולא משחק
וכשכדיר על המגרש, אז הנבחרת משחקת סמול בול כשלא מעט פעמים אליהו וכדיר מתחלים ביניהם גם במיקום בהתקפה וגם בהגנה. לפעמים אפילו כספי מאכלס את עמדה 4 (כשאליהו על הספסל). אני מדבר על סמול בול הגנתי שבו יש חילופים שבסופם אוחיון יכול לשמור על סנטר וכדיר יכול לשמור על גארד.
הרוסים היו מאוד דוגמטיים בהגנה שלהם וזה הגיוני כשלפני היורובאסקט פיב"א בכלל לא רצתה לתת לרוסיה להופיע. ההגנה של ישראל (וגם של פינלנד) דורשות הכרה של כל השחקנים בינם לבין עצמם כולל הפנמה מתי מחפים מהוויק סייד ומתי לא.

DRORIKO8

New member
אבל זאת ההברקה של ארז
שבלי אף סנטר נורמלי הוא עדיין בנה קבוצה מצויינת. ככה שהרוסים לא יכולים לתרץ שהם נכשלו כי לא היו להם סנטרים טובים, לנו לא היו סנטרים בכלל.

אגב גם בהפועל של ארז לפני 2 עונות לא היה לו ממש סנטר "קלאסי"(כמו גייטס שהגיע אחרי שעזב)

סלים וארזה

New member
מנהל
ודרך אגב, זה כן יכול להיות
קח את פינלנד שעשתה מול צרפת הארכה. כמה שחקני NBA יש בנבחרת פינלנד? כמה בצרפת? ואתמול רק ברבע הרביעי צרפת הצליחה להתרחק מרוסיה.

DRORIKO8

New member
אז כמו שאמרתי
כנראה שזה פונקציה של מאמן. מה גם שבדרך כלל בנבחרות עם ביג סטארס הם לא סופרים את המאמן ואת שאר השחקנים ולוקחים יותר מדי את המשחק על עצמם. מישהו בפורום NBA השכן כתב יפה שמה שהוא אהב אצל כספי זה שהוא לא עשה את זה.

סלים וארזה

New member
מנהל
כי אצל אדלשטיין אין חוכמות
ארז אדלשטיין מאוד מחשיב את עצמו והוא אמר לי בעבר שהוא לא ישפיל את עצמו וילך לאמן בכל מיני מקומות בהם: א. לא מכבדים אותו. ב. לא משלמים לו כראוי.
&nbsp
יש לארז המון ידע, אבל הוא גם חם מזג מאוד (התקרית עם מוסינזון ברמת גן, זוכר?), והוא לא מוכן לקבל בולשיט מאף אחד. אין לו בעיה לשים את המפתחות וללכת, והוא עשה את זה בעבר. כספי הוא לא נוביצקי שהיה MVP ב-NBA ולקח אליפות. אם כספי היה מרים את האף, אז ארז אדלשטיין היה מקצץ אותו. מצד שני ארז, להבדיל מצביקה שרף, משתף את השחקנים בהחלטות שלו ונותן להם להרגיש שהם חלק מהתהליך של המשחק. הוא לא בקטע של "ככה החלטתי ותקבלו את זה", אלא מוכן לדון עם כל שחקן ולפתור את הבעיות שלו. אז מדוע שכספי יעשה פוזות?

הם פשוט אירגנו נבחרת מ0 איזה שבועיים לפני התחרות
הרכיבו סגל מעפן בזמן שנשאר להם,אין ביניהם כימיה והם לא מתואמים. אפשר להגיד שהאליפות זה בעצם המשחקי הכנה שלהם

למעלה