אכן התחייבתי לעדכן את הפורום
אז כפי שחמוטל בטובה מסייעת לנו, צוות ההיגוי יצא לדרך. ביום רביעי האחרון נפגשנו בפעם השניה והתחושה האישית שלי היא שאנחנו מתקדמים עקב בצד אגודל לכיוון מטרה שתתבהר במשך הזמן. כשישבנו לבנות את צוות ההיגוי איילת ואנוכי ידענו כי הצוות הזה צריך להכיל את מגוון האוכלוסיה בכפר. ואכן הצוות כולל ותיקים, חדשים ואלו המתגוררים מספר שנים. צעירים, מבוגרים ובני נוער (!!) , דתיים וחילונים, עולים וישראליים ותיקים, נשים וגברים. במפגש הראשון ערכנו היכרות וכל אחד "שפך" את מה שהוא מרגיש בנוגע לכפר בימינו והכפר בעתיד. לקראת סוף המפגש ניסינו לחשוב לאן אנחנו ממשיכים מבחינה פראקטית, אך לא הגענו למסקנה מסוימת, אלא החלטנו שכל אחד מהנוכחים "ייעשה חושבים" וניפגש להמשך השיח. ביום רביעי האחרון, כאמור, המשיך השיח. הפעם ההרכב היה קצת שונה (ואני מניחה שבכל פעם ההרכב יהיה מעט שונה מקודמו, זה טבעי) השאלה העיקרית שנדונה היא האם צוות ההיגוי יהיה זה שיחליט מהם 'ערכי הליבה' שיש לדון בהם או שמא זוהי קביעה שצריכה לבוא מהציבור. הדיון כשלעצמו היה מעניין מאד אולם בסופו של דבר הרוב חש כי יש לשמוע את רחשי הציבור בטרם נחליט כיצד עלינו לפעול. לכן, לקראת סוף השבוע הזה אנחנו נצא ב"קמפיין" שכולכם תהיו עדים לו הן ע"ג העלון, הן בפורום ואני מקווה שגם בשיח שבילים. המטרה היא לקבל "פידבק" מהציבור, בתוך פרק זמן שנקבע (חודש) ולאחריו יישב צוות ההיגוי עם הממצאים. במידה ויתברר כי הציבור ברובו העלה את אותם 3-4 'ערכי ליבה' אזי יש מקום ליצור קבוצות עבודה שייעבדו את הערכים הללו לכדי החלטת אסיפה או שינוי תקנון או אמנה, אולם במידה ויתברר כי הציבור מעלה נושאים רבים לדיון ובחינה אנחנו ניקח יזמה ונערוך ערב שבו ננסה להגדיר מה מתוך אותם נושאים הם החשובים ביותר ובהם נתמקד. כאמור, הצוות החליט שלא להחליט כרגע על דרך פעולה אלא לשמוע קודם כל מה יש לציבור לומר ולכן השתתפות הציבור חושבה ביותר. אני באמת חושבת שזאת הזדמנות בשביל כולם להגיד את אשר על ליבם. אמר לי מישהו ש"הוא מאד מרוצה מחייו בכפר ורק העובדה שהוא משלם ארנונה ולא מקבל תמורה מפריעה לו" אז אולי טענה כזאת לא יכולה כמות שהיא להיות מוגדרת כ'ערך ליבה', אבל הקשר של הכפר עם המועצה הוא בהחלט נושא שחשוב לדון בו, לבחון אותו ואולי לגבש איזושהיא מדיניות או החלטת אסיפה. ולתחילת הדברים. אנחנו לא בהכרח מדברים על שינוי תקנוני. ייתכן ויעלו נושאים שלאחר דיון מעמיק בהם נגיע כציבור להחלטה שיש צורך בשינוי תקנוני (למשל נושא השוכרים), אולם יש לקחת בחשבון ששינוי התקנון מחייב הצבעה של 75% מהחברים. זאת מחויבות ואחריות עצומה של כולנו כחברה הרוצה לערוך שינויים יסודיים בה. אני לא יודעת (אבל מקווה) שאנחנו אכן בשלים למהלך שכזה. ולסיום - מילה לנוער. דעתכם מאד מאד חשובה לנו. בני הנוער שלוקחים חלק בצוות ההיגוי הם אביעד דרלי ונעה גולדמן. אנא שתפו עימם פעולה והביעו את דעתכם דרכם או דרכנו. בעוד כמה ימים נצא, כאמור, עם קמפיין מסודר. להתראות עד אז, רותי