יש שתי חידות ששמעתי...

יש שתי חידות ששמעתי...

ולמרות שהסבירו לי את הפיתרון... לא ממש הבנתי למה אז מי שמכיר יכול לתת למי שלא... בכל מקרה בבקשה תסבירו אותן טוב בסוף
תודה. 1)מורה מודיע לכיתה שהוא מתכנן לערוך בחן פתע (איך שאני שונא אותם...) בשבוע הבא. אחד התלמידים אומר: רגע, אתה לא יכול לעשות בחן פתע, ומסביר: ביום חמישי נדע שהבחן ביום שישי ולכן לא ייתכן שתעשה לנו בחן ביום שישי. ביום רביעי נדע שהבחן ביום חמישי, כי יום שישי כבר נפסל, ולכן גם יום חמישי פסול לעשיית הבחן. וכך באופן דומה עד יום ראשון. המורה לא ענה, וכעבור שבוע ערך את הבחן ביום רביעי, וכתוצאה מכך, כל התלמידים נכשלו (התסריט מוכר...) איפה טעה התלמיד? 2) בשבט אינדיאני יש נשים בוגדות. כל גבר בשבט יודע על כל הנשים הבוגדות מלבד שלו. ראש השבט החליט לסגור את כל הנשים עם בעליהן עד שיתברר מיהן הבוגדות. הוחלט כי כאשר גבר מגיע למסקנה שאישתו בוגדת בו, הוא יורה בה בבוקר המחרת. בבוקר היום הרביעי נשמעו יריות בשבט. כמה נשים בוגדות יש, נמק (זה נשמע כמו מבחן...
)

Jelly Beans

New member
../images/Emo62.gif../images/Emo4.gif

מממ.. אם הוא לא הגיע ליום חמישי, הוא לא יכול לפסול את יום שישי ואז את כל הימים שלפני וככה הוא יכל לעשות בכל יום חוץ מיום שישי =/ ארג.. כלומר, הוא לא יכול לספור ימים אחרונה כי הולכים קדימה (WTF?) או משהו כזה
זה ממש לא נראה לי נכון.. אבל מילא

אני אסביר קצת יותר ברור ...

בוא נתחיל מהסוף, באמת עם עד יום חמישי הוא לא עשה את הבוחן אז אפשר להגיד שאנחנו יודעים שהבוחן יהיה ביום שישי ולכן זה לא בוחן פתע. אבל, ביום רביעי אתה עדיין לא יכול לפסול את יום שישי משום שביום רביעי אתה לא יודע עם הוא יעשה או לא יעשה ביום חמישי .... רק כשתגיע ליום חמישי ותראה שאין בוחן באותו היום תוכל להגיד שהבוחן יהיה ביום שישי , את זה אתה לא יכול להגיד ביום רביעי ...

NetGangsta

New member
נכון, רק בים חמישי אתה יכול לדעת

שזה ביום שישי למחרת. לא יורת מזה.

just Tanyush

New member
../images/Emo62.gif

זה לא יהיה בוחן פתע אם הוא אמר להם שהוא יעשה את הבוחן שבוע הבא.

orioriori

New member
../images/Emo62.gif

פתרון לחידה הראשונה: התלמיד טעה משום שהנחתו נכונה אך ורק אם הבוחן לא נערך עד יום חמישי (משום שכדי לפסול את יום שישי צריך להגיע יום חמישי ורק משם הגלגל מתחיל) מאחר והמורה החליט לערוך את הבוחן ביום רביעי, לפנ יום חמישי, לא יכלו התלמידים לערוך את ההנחה (שכדי שתתקים צריך לבוא יום חמישי) וכן הופתעו.

the predator

New member
../images/Emo62.gif על 1 כבר ענו אז הנה 2

נניח כי יש אישה אחת בוגדת - בעלה שלא יודע על אף אחת יבין כי זו אשתו וירה בה ביום 2. נניח כי יש 2 נשים בוגדות - כל בעל יודע על אחת בוגדת ומצפה, על פי אותו הגוין של המקרה הקודם לשמוע יריה ביום 2. כאשר זה לא קורה הוא מבין כי יש יותר מאישה בוגדת אחת - אשתו שלו ולכן ישמעו 2 יריות ביום 3. ניתן לראות כי בבוקר יום N נורות N-1 נשים בוגדות ולכן ביום הרביעי נורו שלוש נשים!

למעלה