יש שעות נוספות 100% ?

מצב
הנושא נעול.
יש שעות נוספות 100% ?

יש שעות נוספות 100% ?
שלום רב.
אני עובד שעות נוספות באופן קבוע כבר כמה שנים. בתלוש משכורת רשומה ההגדרה כי הם "שעות נוספות 100%" , כלומר משלמים עליהן שכר רגיל.
כששאלתי , נאמר לי כי כיוון שאני מורה ( בחוזה אישי ) ונותן 25 שעות נוכחות , וזה נחשב אצלנו למשרה מלאה , הרי שאלו לא שעות נוספות של שכר 125% .
1. האם זה נכון ?
2. אם התשובה היא כן , ומותר להם 100% , אז האם עליהם להפריש על השעות הללו לפיצויים וקרן השתלמות כמו שמופרש על שאר המשכורת ?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
"שעות עודפות" מול "שעות נוספות"

יש שעות נוספות 100% ?
שלום רב.
אני עובד שעות נוספות באופן קבוע כבר כמה שנים. בתלוש משכורת רשומה ההגדרה כי הם "שעות נוספות 100%" , כלומר משלמים עליהן שכר רגיל.
כששאלתי , נאמר לי כי כיוון שאני מורה ( בחוזה אישי ) ונותן 25 שעות נוכחות , וזה נחשב אצלנו למשרה מלאה , הרי שאלו לא שעות נוספות של שכר 125% .
1. האם זה נכון ?
2. אם התשובה היא כן , ומותר להם 100% , אז האם עליהם להפריש על השעות הללו לפיצויים וקרן השתלמות כמו שמופרש על שאר המשכורת ?
"שעות עודפות" מול "שעות נוספות"
1. ככלל, אכן מדובר ב"שעות עודפות" ולא בשעות נוספות, המזכות בשכר עבודה רגיל ולא בתשלום בתעריף שעות נוספות.
2. זאת, משככלל "שעות נוספות" מוגדרות אך ורק שעות עבודה מעבר להיקפה של משרה יומית/שבועית מלאה.
3. משכך, בעניין זה ניראה שהדין עם המעסיק.
4. עם זאת, ומשלא מדובר ב"שעות נוספות", אכן תוכל לדרוש אף הפרשות סוציאליות עבור שכר עבודה זה.
5. בהיותך עובד לדברייך במקום המאורגן בהסכמים קיבוציים, יש לבחון בקפידה אילו הסכמים והסדרים קיבוציים חלים עליך ועל מקום עבודתך ומה נקבע לגביהם בעניינים אלו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה