יש שורה בטאג ליין

vered4

New member
יש שורה בטאג ליין

שאומרת "איפה הם שמים את האינסטינקטים ההוריים לגונן ולחבק ולהעניק שפע חום לילדים?" בדיון ההוא, מדברים על דברים שהורים עושים, שלא מתקבלים על דעתינו. חשבתי על השורה הזו, כשקראתי את הקישור שהביאה מירי, מפורום אימהות, לכתבה הזו מynet. שמעתי על המקרה ברדיו, אבל לראות את זה שוב בכתוב, ממש עשה לי רע.

נעה גל

New member
זה מקרה מזעזע, ולא ראיתי את

הראיונות עם האם בימים שאחרי הגילוי אבל, נראה לי שמדובר באישה לא בריאה לגמרי בנפשה, אחרת אני לא מסוגלת להבין איך עושים דבר כזה. ואני אגיד לך יותר מזה, בהתחלה חשבתי להביא את הכתבה כאן לפורום, אבל, הדבר היחידי שהצלחתי לעשות הוא לשכוח שדבר כזה קרה כמה שיותר מהר. מאז שאני אמא קשה לי מאוד לשמוע על ילדים שעוברים התעללות.

vered4

New member
זה גם מה שאני חשבתי

וגם לי מאוד קשה לשמוע על דברים כאלה. קישרתי להודעה של מירי, ושם גם ראיתי את התמונה בעיינים, ומירי שאלה האם אנחנו מחוסנים. אז לדעתי כן, כי גם לדעתי, צריך להיות חולה נפש או פגוע מאוד כדי לעשות דבר כזה. הבעיה היא שאם תדברי עם עובד סוציאלי, אז המקרים רבים מספור, וזה פשוט הדהים אותי.

לאה_מ

New member
ושימי לב שעל פי הכתבה המשפחה לא

מוכרת לשרותי הרווחה, כלומר עד כמה שהמקרים שהעובדים הסוציאלים מכירים רבים מספור, יש עוד הרבה כאלה שהם לא מכירים! יותר מאשר עצוב!

אפרת_ח

New member
לא ממש כצעקתה

שני ההורים התראיינו אותו יום אצל אושרת קוטלר, ומסתבר שזה היה "מארב" מתוכנן של האב במסגרת מאבק בין ההורים. האם נוהגת לסגור כך את המיטה בלילה, כיוון שהילד מטפס ונופל. באותה הזדמנות היא לא יצאה למסיבה, אלא לרבע שעה לקיוסק או משהו כזה, והאב "ארב" לה בכוונה כדי "לתפוס אותה על חם". זה אולי לא התנהגות למופת, אבל גם לא באמת מסכן את הילד. גם לפי התמונות שהראו בטלוויזיה האב והשוטרים לא נחלצו מייד לסייע לילד אלא לקחו את הזמן לעשות פוזות למצלמה בעוד הילד "כלוא".

נעה גל

New member
תגידי לי אפרת, אם היית צריכה לרדת

לקיוסק לרבע שעה, היית טורחת למסמר לוח עץ למיטה של הבן שלך? (רק אל תגידי לי שהוא ישן בשעה שהיא דפקה את המסמרים למיטה). לא יותר פשוט לקחת אותו? או לחילופין להעביר אותו לישון במיטה אחרת? זה שהאב לא טלית שכולה תכלת בפרשה - זה בטוח. אבל להגיד שזה לא ממש כצעקתה, זה לעצום עיניים. האם יכול להיות שלאב היה חשד שדברים כאלה נעשו בעבר ולכן הוא ארב לה? האם יתכן שהאם משקרת? וזה באמת משנה אם עוזבים ילד קטן לרבע שעה או שעתיים?

אפרת_ח

New member
מדובר בסידור קבוע

לוח העץ הוא סידור קבוע מטעמי בטיחות, כל לילה. האם ניצלה את ההזדמנות שהילד ישן בצורה "מאובטחת". לדעתי, זה לא סוף העולם.

ציפי ג

New member
ילד שמטפס ונופל

יכול לישון לא במיטת תינוק. הוא יכול לישון על מזרון. אלא שאז הוא לא כלוא. והרי המטרה היתה להכניס אותו למקום שממנו לא יוכל לצאת נכון? תסלחי לי. כל פעם שהילד הזה ניסה לצאת הראש שלו נחבט בתקרה. הוא לא יכול לעמוד במיטה שלו. זה כאילו שתקשרי ילד ברגלים, כדי שהוא לא יוכל להגיע לעציצים.

אפרת_ח

New member
בספר של פנלופה ליץ´ ממליצים על זה

משהו שנקרא "שק שינה לתינוקות" - למעשה מדובר במין שמלה ארוכה שתפורה מלמטה, כך שהידיים בשרוולים והרגליים בתוך שק. המטרה אותה מטרה - שהילד לא יוכל לעמוד במיטה, לא לטפס וליפול - וגם לא לצאת לשיטוטים ברחבי הבית בזמן שההורים ישנים. הספר הנ"ל כבר בן 30, ולדעתי השיטה אף פעם לא היתה פופולרית בארץ, אבל ראיתי כאלה "שקי שינה" במגזינים מחו"ל.

דסי אשר

New member
צאה עם שק שינה עליה מהמטה

הי, הבת שלי, כשהייתה קטנה, כזו תינוקת פעוטה, ישנה בשק שינה שתפרתי עוד לבני, לא לפי המלצותיה של הסופרת שהזכרת, אלא כדי לדאוג שהילדים יהיו מכוסים בלילה, בחורף. הבן- ישן וזהו. היא- גם ישנה, אבל גם הפעילה את היכולת המוטורית הנפלאה שלה, ויצאה מהמטה בזהירות עם שק השינה עליה. לצערי- היא לא עוסקת בספורט היום. דסי

מירי,

New member
אני אבדוק שוב בספר...

אם אני זוכרת נכון זה לגילאים הרבה הרבה יותר קטנים... (כאלה שעדיין לא קמים... (אבל כבר עברו כמה שנים מאז קראתי את הספר), ויש לי את השקים הללו , הם לא נוחים להורים אגב. ילד שנופל מהמיטה? בפעם שזה קרה לי עם בן פשוט העברתי אותו למיטה! אפשר סתם למיזרון על הריצפה - אבל אז כמובן אי אפשר לצאת מהבית... רק לקיוסק למטה? וכבר המשטרה היספיקה להגיע? אז יש יעילות בארץ?

ציפי ג

New member
עמ´ 301

"עתה (סוף השנה השניה - צ.ג.) מתברר שתועלתו של שק השינה בו התחלתם להשתמש במרוצת השנה הראשונה, אינה מצטמצמת לשמירת חום בלבד. הפעוט הישן בשק שינה מדי לילה מאז הוא זוכר את עצמו ידע שאינו יכול ללכת כל עוד הוא בתוכו. אך היעילות מותנית בכך שמתחילים להשתמש בשק זמן רב לפני שהפעוט מראה ולו גם שמץ של נסיון לטפס. אם שמים עליו שק שינה לאחר שהתחיל בנסיונותיו, יראה בו מלכודת ויסרב ללבוש אותו, או שיטפס למרות שהוא נמצא בתוכו, ואז באמת יפול..." לי היה שק כזה לתינוקות שנולדו וזה מאוד טוב, כי באמת הרגלים שלהם חופשיות וחמות בהרבה מאשר במכנסים עם רגליות. על דעתי לא היה עולה להשתמש בשק כזה למניעת תזוזה אצל פעוט. טוב שילד יטפס במיטה זה מפתח אצלו מערכות חשובות, וכאשר הוא מתחיל צריך ללמד אותו לעושת את זה בטוח (על סולם בגינה) ולא לשים קרש על המיטה.

לאה_מ

New member
מאבקים כאלה על גב הילדים מכוערים

כפליים, אבל אני חייבת לומר, שגם בשביל ילד שמטפס ונופל זה לא ממש נראה לי פתרון לגיטימי. וגם להשאיר ילד כדי ללכת לקיוסק לא נשמע לי סופר אחראי. אז אולי זה לא מחריד כמו שזה נשמע בכתבה, אבל זה מספיק מחריד גם בגרסה הזו.

למעלה