יש צדיק אחד...

צלילה חופשית

כמה שזכור לי, לפני קורס *** יש לצלול חופשי ל-10 מטרים. צלילה חופשית ל-12 מטרים (פעמיים) יש לבצע לפני קורס מדריכים. הצלילות הן עם סנפירים, מסיכה, שנורקל + חליפה ומשקולות ע"פ הצורך. צלילה כזו לא לוקחת יותר מ-40 שניות, וכל הקושי הוא בראש ובטכניקה. גודל הריאות הוא לא פקטור אם שני הגורמים הנ"ל בסדר. בהצלחה.

Pini1

New member
לא מאוזן זה נשמע מעניין ,

אין לי בעייה לעצור נשימה למשך זמן שכזה. למען האמת לא ניסיתי לבצע צלילה חופשית לעומקים כאלה מעודי. בכל זאת לאחר הדיון הזה הרעיון די מדליק אותי לתרגל זאת. אם כך , אמרת כי הקושי הוא בראש ובטכניקה - תוכל להסביר אם קיימת טכניקה ספציפית שתאפשר ביצוע חלק ומהיר? אשמח לשמוע. פיני
נ.ב. - קניתי את הסבריו של דויד הילל , הוא סיכם לטעמי את התורה כולה. בניין לתפארת בונים רק לאחר שמשקיעים בשלד ובבסיס חזקים ויציבים.

רק להירגע

כדי לצלול חופשי לעומק 12 מטר צריך קמ"ס + משקל מתאים (להיות מאוזן ב 8 מטר בערך), ואז רק להירגע, לנשום עמוק ולשחות למטה בנחת תוך שמירה על קו אנכי, פמפום רציף, דופק רגוע וראש שקט. תשאיר מישהו מעליך בזמן שאתה מתרגל!! כדאי לנסות. בהצלחה.

Pini1

New member
עוד דבר קטן , אני באופן רגיל

צולל עם 2 משקולות של 4 . האם משקל זה יספיק כדי להיות מאוזן ב-8 מ´ בצלילה חופשית כפי שאתה אומר? תודה על ההסבר. פיני

,תלוי ב..

משקל סגולי, סוג חליפה, רמת מליחות... אתה צריך לצוף על פני המיים בקושי אך ללא מאמץ או תנועה, וכאשר אתה מעמיק, שים לב לכך שעם ההעמקה הציפה שלך נהיית שלילית כאשר הריאות / חליפה מאבדות נפח. לך לך למיים ושחק עם המשקל ועם הציפה. שב על הקרקעית ב- 6 או 8 מטר, עצום עיניים ותרגיע את עצמך. שים לב אם אתה צריך להיאבק על מנת להישאר בעומק, או אולי לשחות ביותר מדי מאמץ על מנת לעלות חזרה - ותקן משקל בהתאם. דגש על תנועה רגועה ודופק נמוך. אל תשכח להשאיר מישהו אמין וזמין מעליך בקשר עין כאשר אתה צולל!!! בהצלחה.

למעלה