יש צדיק אחד...

David Hillel

New member
יש צדיק אחד...

כהורה לילדה קטנה בת -5 אני מוצא את עצמי יושב לחוף הים פעמים רבות במשך ימי הקיץ הארוכים, ומלמד את ילדתי לשחות, לצלול (ללא ציוד כלשהו) ולהעביר את הזמן החם בכיף. מאחר שאין הרבה חופים שאין בהם פעילות של צלילה, אני מוצא את עצמי עוקב אחרי מדריכי הצלילה, ומנסה לדמיין מה הם עושים מתחת למים... למשל, מדריך אחד, מגיע לקו המים עם ששה חניכים, חמוש במשקפי שמש, הוא עומד עם פניו לחוף, ומתחיל בתדריך שנמשך דקות ארוכות, הוא כמובן עם מיכל 7 ליטר, הם עם אלומיניום, לאחר דכות ארוכות הם נכנסים למים, נשארים ברדוד, אולי 3 מטר, מעגל של בועות נוצר מעליהם. בתי רוצה עכשיו להכנס למים, אחרי אולי 15 דקות אנו יוצאים מהמים, ולתדהמתי אני רואה שגם קבוצת הצוללים הנ"ל יוצאת, המדריך אוסף אותם סביבו, ו"מרביץ" בהם תורה, לתומי חשבתי שהוא עכשיו יחזיר אותם ליישום הלקחים, אולם טעיתי, הם דידו לעבר מועדון הצלילה. המדריך, נשאר במים, וקבוצה חדשה של צוללים באה אליו, והתרגיל שב על עצמו, הפעם הסתכלתי בשעון,התדריך ארך 8 דקות, הצלילה ארכה 12 דקות, הסיכום ארך 6 דקות. צלילה מאוד קומפקטית. (תסיקו את המסקנות) חוף אחר, יום אחר, מדריך נכנס למים אבל הפלא ופלא, אין מיכלים, שנורקלים ומסכות, החניכים צעירים, והנה המדריך והחניכים משחקים בלהביא חול, והם הולכים ומעמיקים, והחניכים מחייכים, הנה הם בעומק של 6-7 מטר, מביאים חול ביום הראשון של קורס צלילה כמו פעם, בתי ואני נכנסנו ויצאנו מהמים פעמיים במשך השיעור הזה, של המדריך הנפלא הזה, אחרון המוהיקנים, הצדיק האחרון שמסרב "להשתכלל", "להתייעל" "להתקלקל" וממשיך ללמד צלילה מהיסוד, בשנה הבאה, אם הוא ימשיך, אקח את קרן-אור בתי אליו.

mares

New member
דויד, אולי תסביר למי שלא מבין

(כמוני) מה הסיפור עם הבאת החול ומה הקשר בין הבאת חול ללימוד צלילה מן היסוד? כי אני כנראה מפספס משהו..

David Hillel

New member
הסבר למרס

מאחר שאינך מבין את הקשר של "להביא חול" מ6 מטר לצלילה צור איתי קשר, קרן אור בתי בת ה-5 תשמח להסביר לך

zorro

New member
הטון היה מיותר ולא לענין

מספיק להגיד שלדעתך המושכלת צלילה חופשית היא שלב הכרחי בלימוד צלילה. הטון הציני והמתנשא לא עוזר. הוא רק מרחיק אנשים מרעיון נכון.

pilovich shahaf

New member
zorro ידידי-האם בטוח הינך שמאריס

קיבל את תשובתו של "דוויד הילל" כפי שאתה רואה זאת, או אולי מאריס לקח את תשובתו של "דוויד הילל" דוקא בהערכה שדוקא הוא מזמין אותו להתקשר אליו ואפילו להכיר גם את נסיכתו הקטנה,לדעתי זה יהיה כבוד גדול למאריס להכיר ולשבת בחברתו של "דוויד הילל" ואולי גם לסגור איתו איזה יום כיף לחברי הפורום "ותיקים וחדשים" כאחד, על ספינתו "הסיסובר" במיפרץ אילת-מה דעתך ידידי zorro. נקודה למחשבה לא להיתנגחות
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

mares

New member
אם עבור שאלה רצינית אתה משיב

בתשובה צינית אז חבל. תודה בכל מקרה

David Hillel

New member
מרס ידידי

אם אכן שאלתך היתה רצינית, יש לנו הרבה לדאוג. אם היתה לא רצינית, התשובה הייתה במקום.

mares

New member
דויד, שאלתי היתה ברצינות

אני לא עשיתי קורס צלילה בתקופה שהיו מעלים חול מהים. אם להביא חול מעומק של 6 מטר הופך את קורס הצלילה לקורס שנלמד מהיסוד, יוצא שמי שעושה קורס צלילה ללא העלאת החול, עושה קורס פחות יסודי. פשוט רציתי להבין אילו דברים שיש בפעולה הזאת במהלך קורס, גורמים לצוללן להיות יותר טוב לעומת צוללן שעשה את הקורס ללא הפעולה הזאת. אני הבנתי את הקשר הרעיוני בין לרדת בצלילה חופשית ל6 מטר ולהביא חול לבין העיסוק בצלילה, פשוט לא הבנתי מה הופך את החניך בקורס כזה לצולל מכשירים יותר טוב, זה הכל. דויד, אני לא מכיר אותך וגם לא שמעתי עליך, אבל אשמח בהזדמנות להכיר. פשוט יש לי את הענין המציק הזה, שאם אני לא מבין משהו אני נוטה לבקש הסברים, מה לעשות, אני כזה.

Frame

New member
צלילה מלמדים במיים אמר עב"ש באחד

ממאמריו הידועים בעיתון הצלילה למדריך והים וכוונתו של הדינוזאור דוויד הילל שקורס צלילה מתחיל בשיעורי קמ"ס אחד ושניים לכל מי שזוכר. קיצור מערכי ההדרכה וההתמסחרות בשילוב אופיו המיוחד של הישראלי המצוי נתנה את אותותיה הלכה למעשה. ואיך אומר פולובוץ אין חדש תחת השמש וכמובן מבחן התוצאה האאאאא כמה שהוא צודק. בריאות וצלילה בטוחה.

David Hillel

New member
שאלה רצינית

שאלה רצינית מצריכה תשובה הולמת. 1.מרבית האנשים המגיעים לקורס צלילה, לא השתמשו בסנפירים, מסיכה,ושנורקל, הם גם לא היו בים פתוח, הם גם לא לבשו חליפת צלילה, שעורי הקמ"ס נתנו מענה לבעיות אלו. 2. מרבית האנשים לא מסוגלים פשוט להרגע, ולהנות במים, לגלות את יכולת הציפה שלהם, ולהנות מן ההרגשה שהציוד החדש מעניק להם. 3. יכולת לצלול לעומק של 5-6 מטר מקנה לחניך בטחון עצמי להמשך. 4. בעיות של פימפום, כניסת מים למסיכה, ושאר בעיות קטנות מציבות לחניך יכולת פתרון של בעיות במים במינון הנכון. 5.שעורי הקמ"ס הן כלי בידי המדריך להכרת החניכים, זיהוי בעיות, ומיקוד תשומת הלב לחניכים הדורשים טיפוח. 6.ככל שיכולת הצולל בצלילה חופשית טובה יותר, כך הוא יהיה צולל מכשירים טוב יותר, עם בטחון ביכולת שלו להתמודד עם בעיות במים. 7. בשלבים הגבוהים יותר של צולל 3 כוכבים ומדריך, יש לדרוש יכולת של צלילה חופשית לעומקים גדולים יותר, תוך הצגת טכניקה ויכולת הדגמה, כמו גם תפקוד בתנאים קשים. 8. שיעורי קמ"ס בתחילת הקורס מקרבים את הקצוות, והופכים את המשך הקורס למעבר קל, ליכולת וטכניקה טובים יותר, בכל התחומים. אני מקווה שתשובה זו תעזור לך.

zorro

New member
שיחקת אותה דיויד

אתה רואה, אפשר גם ככה ואז MARES יידע למה עדיף קורס עם שיעורי צלילה חופשית בהתחלה. אולי גם אחרים שקוראים את הפורום.

שרקי..

New member
דוד למה לא נחזור אחורה עוד קצת..

ונערוך מבחני כניסה לקורס צלילה ובלי שליטה מוחלטת בקמ"ס ויכולת צלילה חופשית "להביא חול" מועמק שמונה מטרים והרמת שקולות קילו מקרקעית הים על מעל פני המים ומעל הראש ושחיה ברמה טובה בלי כל זה לא מקבלים לקורס שני כוכבים.. בלוג בוק שלי יש עדיין את מבנה המבחן הישן וגם מבנה קורס נוער צולל כוכבי ארד וכדומה?? מה דעתך על זה?

zorro

New member
דיויד, מצטער להשבית שמחה

אבל בהחלט יכול להיות שהמדריך הצדיק בסדום לפי הגדרתך לא מלמד כמו שפעם נהגו ללמד אלא פשוט מעביר קורס צולל צעיר שהוא עוד המצאה של ההתאחדות להוצאת כסף מהצעירים. הם לא יקבלו שום דבר חוץ מצלילה חופשית. בדוק את זה ואם יבוא לך ספר לנו.

David Hillel

New member
זוררו

אם הם אכן קיבלו רק צלילה חופשית, ובעד זה שילמו, יופי. זה יותר מאשר מקבלים אלו שמשלמים שילמדו אותם לצלול. אבל מכיוון שהמשכתי לעקוב אחרי פעולתו של המדריך, ביום אחר, ראיתי שזה אכן היה קורס צלילה.

pilovich shahaf

New member
יש צדיק אחד - המשך ../images/Emo47.gif ../images/Emo25.gif

אכן דוייד הילל לשמוע את זה מימך רק להצדיע לך. אני משוכנע ובטוח שאני יודע על מי אתה מדבר [מדריך צלילה] שעדיין כל קורס כוכב 1 שלו שהוא פותח, עדיין עושה קמ"ס 1 ו- 2, ואני בטוח ששנה הבאה הוא עוד ימשיך להדריך כי אני אשמור על מדריכים כאלה עד כמה שאני יכול, לפחות במקרה שלו הוכחתי זאת.......!! בקשר למדריך השני עם מיכל 7 ליטר שיצא וניכנס עם הקורס 1 ו- 2 על פי תאורך ודבריך אמונים עלי לאין שיעור, ברשותך אני אתייחס למיכל 7 ליטר שהמדריך לקח איתו לצלילה/שיעור: אני מניח שאם המיכל 7 ליטר 230 אטמ´ הוא אלומיניום ובלחץ מילוי-200 אטמ´ אנו מקבלים- 1400 ליטר במיכל, ונניח שיש למדריך מיכל פלדה 6 ליטר 330 אטמ´, ובלחץ מילוי-300 אטמ´ אנו מקבלים 1800 ליטר במיכל. מה קורה אם המדריך שיוצא לצלילת קורס שיעור יום רביעי או חמישי ל-20 מטר "מיים כחולים" ובהנחה שהוא מקפיד על 20 מטר קרקעית, ויש לו בעיה עם שני חניכים אחד שוקע ואחד עף וצריך לעשות הנשמת בן זוג וסת שני, המרחק מהחוף בין 200 ל-300 מטר והוא נימצא בעומק של 12 מטר בצלילת ריחוף "מיים כחולים" , והמדריך וחניכיו כבר נימצאים בזמן צלילה 17 דקות, לכל החניכים יש 12 ליטר מיכלי אלומיניום-200 אטמ´, ובלחץ מילוי בדרך כלל יש להם לפני שקיעה בין 180 ל- 210 אטמ´, ואם אנו נחשב את צריכת האויר לדקה של כולם על פי המינימום:- של המדריך 12-15 ליטר בדקה, והחניכים בין 25 ל-35 ליטר דקה. לסיכום:-לאחר כל החישובים והניתוחים שכולנו אלופים מי פחות מי יותר, השאלה שלי היא-" האם מיכל 7 ליטר 200 אטמ´ אלומיניום או מיכל 6 ליטר 300 אטמ´ פלדה הוא המיכל האידאלי למדריך צלילה שעוסק בהדרכה, במיוחד בקורסי כוכב 1 ו-2 והייתי מוסיף גם הובלת קבוצה/מוסמכים"??? אני לא מדבר על נוחיות, משקל, יופי, צבע ,אני מדבר על " הדרכה נטו,בטיחות נטו". חייבים לשנות את המדיניות והשיטה !!!!!! אין חדש תחת השמש. מבחן התוצאה. פילוביץ שחף. הערה: הנשיקה בכותרת היא לדוויד הילל כתלמיד המנשק את רבו על ראשו, כן זה מגיע לו כי הוא נגע באחת הנקודות הכואבות ביותר שאותן העלתי לכל אורך הדרך בכל הרמות ושבגללן לא סולחים לי היום...........!!!

philips

New member
מה??..הם לא סופרמנים?

כאחד שמתקדם לו בעצלתיים בעולם הצלילה - בשביל הכיף שבדבר ולא בשביל הפוזה..... כואב לי לראות את כל הדברים האלו... לא צריך מחשבון ולא צריך חישובי צריכה בשביל להבין שגם אם צריכת האויר של המדריך נמוכה מאוד , מיכלים קטנים אלו הם בדיחה ומלבד פוזה אין בהם כל תועלת... למרבה הצער...הפוזה היא אבן נגף רצינית מאוד בכל נושא הצלילה בארץ...לא רק המיכלים...אלא כל מדריכי הצלילה בוגרי השייטת וכל אותם אנשים שמאמינים שרק הם/ההתאחדות אליה הם שייכים.."שולטים" מדוע בעולם הרחב , יכולים CMAS,SSI,PADI,IANTD ..להסתדר מצויין ואילו בארץ ניתן לשמוע כ"כ הרבה השמות ופוזה ... לזכותם של הבכירים מאוד בדרגתם ברוב ההתאחדויות - PADI,SSI... ניתן לומר שהפרגון והעבודה ביחד טובים יותר

פיליפס- הינך זורה חול בעיניינו ../images/Emo31.gif

איך אמרת בעולם הרחב כל ההתאחדויות מסתדרות מצויין, אולי, אני לא יודע. אמרת אצלנו בארץ יש כל כך הרבה האשמות והרבה פוזה, להזכיר לך שכל בעלי ההתאחדויות הזרות בארץ גדלו על ברכי ההתאחדות הישאלית לצלילה, ויתרה מזו כל בעליהן פרט אולי לפאדי, הם יוצאי ההתאחדות הישראלית לצלילה, והייתי מוסיף ואומר ולא טועה ש: הם בנו את ההתאחדויות הזרות בעודם יושבים בתוך ההתאחדות בכלל ובהנהלה בפרט אז מה הקישקוש הזה
אם אתה רוצה להרחיב את הדיון בנושא הכדור אצלך, רק תזכור דבר אחד, שכל דבר,עובדה שתביא תהיה מגובה, כי אני עומד מאחורי מה שאני אגיד,אביא, ואוכיח. לאט לך ידידי פיליפס............מה דעתך על חוק הצלילה
אין חדש תחת...........
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

זרובי

New member
פיליפס, חשבת על זה שאולי

הם הולכים עם מכלים קטנים מכיון שהם צריכים לסחוב על הגב כל היום מכל ועדיף לסחוב משהו יותר קטן
בדרך כלל לצוללים בקורס יש צריכה הרבה יותר גבוהה מהמדריך ומכל קטן יכול להספיק

yossin

New member
שאלה, ואני באמת לא יודע

שאלה להבנה כאשר מדובר בצלילה לעומק 12 מטר בכניסה לקורס כוכב שלישי, הכוונה עם סנפירים ? כמה זמן לוקחת צלילה כזו ? עד כמה הדבר באמת חיוני ? כלומר, מי שיש לו ריאות קטנות ייפול בזה

למעלה